Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Tick tick Boom

Tick, Tick... Boom! του Λιν-Μανουέλ Μιράντα

Η ταινία είναι μια διασκευή του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον, που έφερε την επανάσταση στο θέατρο ως ο δημιουργός του «Rent», ένα μιούζικαλ που πραγματεύεται την επίκαιρη ανησυχία μιας ομάδας καλλιτεχνών υπό την σκιά της επιδημίας του HIV/AIDS με τον Λάρσον όμως να μην προλαβαίνει να ζήσει την επιτυχία του έργου του, μιας και πέθανε λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα.

Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς, χωρίς να δει όχι μόνο τη διεθνή αναγνώρισή του αλλά και τον Αντριου Γκάρφιλντ να τον υποδύεται σε μια once in a lifetime ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Ρεβάνς

Ρεβάνς του Νίκου Βεργίτση

Η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, ανάμεσα σε δυο άνδρες και μια γυναίκα, που αποφασίζουν να συζήσουν μαζί και οι επιπτώσεις που έχει αυτή η ασυνήθιστη σχέση στη συνείδηση και προσωπικότητάς τους.

Η κλασική ταινία του Νίκου Βεργίτσης με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Γιώτα Φέστα, Πάνο Ηλιόπουλο.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ2

Jason Bourne 607

Τζέισον Μπορν (Jason Bourne) του Πολ Γκρίνγκρας

O Μπορν, ο χωρίς μνήμη έκπτωτος πράκτορας, είναι κατεστραμμένος, έχει καταντήσει να παίζει σε βρώμικους αγώνες πάλης στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να βιοπορίζεται - και να αυτοτιμωρείται. Ο δρόμος θα τον οδηγήσει στην ταραγμένη από τις διαδηλώσεις Αθήνα (όχι, τα γυρίσματα δεν έγιναν εδώ, η παραγωγή, χωρίς κίνητρο από την ελληνική πολιτεία, προτίμησε την Ισπανία), όπου θα συναντήσει μια παλιά μας φίλη, τη Νίκι Πάρσονς, η οποία έχει περάσει «από την άλλη πλευρά» και θα του δώσει αρχεία με κρατικά μυστικά, «πιο αποκαλυπτικά κι απ' του Σνόουντεν». Ετσι, ο Τζέισον θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παγκόσμια κατασκοπεία, με το παρελθόν του που ξετρυπώνει στις πιο ανεπιθύμητες στιγμές, με την αλήθεια για τον πατέρα του και με μια νεαρή προσθήκη στη CIA, με τη μορφή της Αλίσια Βικάντερ, φιλόδοξη κι αποφασισμένη, η οποία χρησιμοποιεί όλη τη διεισδυτική τεχνολογία για να τον εντοπίσει και να τον παγιδεύσει. Την ίδια ώρα, ο διοικητής της CIA, ο Ρόμπερτ Ντιούι του Τόμι Λι Τζόουνς, κάνει πλάτες σ' έναν καινούριο, έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο, επιχειρηματία του διαδικτύου (ο Ριζ Αχμέντ του «The Night of»), ζητώντας ως απλό αντάλλαγμα πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία... ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στο franchise που αγάπησε με ακόμη μια περιπέτεια που φτάνει μέχρι την... Αθήνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Star

predator

Ο Κυνηγός (Predator) του Τζον Μ. Τίρναν

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι

Insidious: Chapter 3

Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 (Insidious: Chapter 3) του Λι Γουάνελ

Μια έφηβη κοπέλα που αναζητά το πνεύμα της πεθαμένης μητέρας της, έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση. Ο πατέρας της προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό. Για να το καταφέρει επιστρατεύει μια επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Ελίζ και βοηθούς τους Τάκερ και Σπεκς. Ο,τι θα ακολουθήσει, όμως, θα είναι πιο δυνατό απ' όσο φαντάζονται.

To αναπόφευκτο πρίκουελ που κάθε πετυχημένο franchise οφείλει στον εαυτό του βρίσκει στο τρίτο κεφάλαιο του «Insidious» μια ταινία κατώτερη των (όποιων) προσδοκιών η οποία κρατάει όπως όπως τα προσχήματα και, εντάξει, κρύβει και μερικές (χιλιοιδωμένες) ανατριχίλες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega

Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) του Ρούπερτ Σάντερς

Η cyborg Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

To live-action ριμέικ του θρυλικού manga (και anime) που βρίσκει την Σκάρλετ Τζοχάνσον να αναζητάει φαντάσματα σε μια πανέμορφη (μόνο) ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Το Μικρό Ψάρι

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

H τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Οικονομίδη έχει εκτόπισμα και ειδικό βάρος. Κι έναν (καμία έκπληξη), εξαιρετικό Βαγγέλη Μουρίκη, σε μια βραδυφλεγή ερμηνεία-δυναμίτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

pasolini 607

Παζολίνι του Εϊμπελ Φεράρα

Η ταινία συναντά τον Παζολίνι λίγο μετά τα γυρίσματα του «Σαλό» - είναι ήδη διάσημος, αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του σύγχρονου πνεύματος. Το φιλμ ξεκινά με σκηνές από συνεντεύξεις που δίνει ο Παζολίνι σε διαφορετικά μέσα. Εκεί φροντίζει να δηλώσει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η δράση και η τέχνη του είναι πολιτική. Και καλά που το λέει, γιατί η ταινία δεν ασχολείται λεπτό μ’ αυτήν, την τόσο σημαντική πλευρά του. Ο Παζολίνι ετοιμάζει δυο νέα έργα, τα γράφει, τα μοιράζεται, τ’ αναθεωρεί. Τα δυο αυτά έργα ζωντανεύουν στην οθόνη, το καθένα του καλύπτοντας μέρος του προφίλ του Παζολίνι και οδηγούν την ταινία.

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic δίνει έμφαση όχι στη δύναμη των γεγονότων αλλά στο πνεύμα του δημιουργού. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή σε streaming στο viva.gr

Focaccia Blues

Focaccia Blues του Νίκο Τσιζαρόλα

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας φοκάτσια που «έφαγε» το αμερικανικό μπέργκερ! Βασίζεται σε ένα πραγματικό συμβάν: τότε που ο παγκόσμιος γίγαντας των ταχυφαγείων, δηλαδή η εταιρεία McDonald’s, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά στην πόλη Αλταμούρα, στην Απουλία της Ιταλίας, από τον ανταγωνισμό κάποιου φούρναρη που ειδικευόταν στην τέχνη της φοκάτσια. Το τεράστιο ταχυφαγείο McDonald’s, λίγο μετά τα εγκαίνιά του, υπέστη τεράστιο πλήγμα όταν ο Λούκα Ντιτζεσού άνοιξε ένα μικρό αρτοποιείο ακριβώς δίπλα στον αμερικάνικο γίγαντα πουλώντας μια πεντανόστιμη φοκάτσια.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

ethnofest 12

12ο Ethnofest

Το 12ο Ethnofest - Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου αποκτά υβριδική μορφή και επιστρέφει στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν, σχολιάζουν και συσχετίζονται με την ανθρώπινη εμπειρία στις κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και πιο ενδόμυχες εκφράσεις της.

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 29 Νοεμβρίου, το Ethnofest ανακτά την ανεκτίμητη εμπειρία της κλειστής αίθουσας, ενώ από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ επισκέπτεται το κοινό του μέσα από τη διαδικτυακή του έκδοση

ORFEAS2021

5ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το WIFT GR και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφουν για ακόμη ένα φεστιβάλ με ταινίες από όλον τον κόσμο, αφιέρωμα στην Κιμ Λονζινότο κι έντονο κοινωνικό πρόσημο που θα προβληθούν online και δωρεάν για όλους.

Οπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσφέρονται δωρεάν. Εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των μελών του, το ΔΣ του WIFT GR αποφάσισε το Φεστιβάλ να διεξαχθεί διαδικτυακά, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.