Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ακροβάτες

Οι Ακροβάτες του Κήπου του Χρήστου Δήμα

Ελευσίνα, 1974. Οι "Ακροβάτες", μια παρέα από εντεκάχρονα αγόρια, περνούν το τελευταίο ανέμελο καλοκαίρι της παιδικής τους ηλικίας. Δεν υποψιάζονται ότι ο κόσμος των μεγάλων, με τους έρωτες, τα πάθη, τις προκαταλήψεις και τις "κατάρες" του, θα σφράγιζε την ίδια τους τη μοίρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the birdcage

Φτερά Και Πούπουλα (The Birdcage) του Μάικ Νίκολς

Ο Αρμάντ είναι ο γκέι ιδιοκτήτης ενός ντραγκ κλαμπ στο Σάουθ Μπιτς του Μαϊάμι, ο οποίος μένει πάνω από το μαγαζί του με τον εικοσαετίας εραστή του, ανασφαλή Άλμπερτ , τον σταρ του νυχτερινού σόου. Οι δυο τους αναγκάζονται να υποδυθούν τους στρέιτ άνδρες προκειμένου να γνωρίζουν τους πουριτανούς γονείς της αρραβωνιαστικιάς του γιού τους, ο πατέρας της οποίας είναι γερουσιαστής του συντηρητικού κόμματος.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

the gray man

The Gray Man των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Η νέα τους ταινία με τίτλο «The Gray Man» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μαρκ Γκρίνεϊ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, και μιλάει για τον «Gray Man», έναν ο πράκτορα της CIA με το όνομα Κορτ Τζέντρι, γνωστό και ως «Σιέρα Σιξ». Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι. Ομως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν, πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει.

Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας στη θεαματική, εντυπωσιακή, σεναριακά «γκρίζα» ταινία των αδερφών Ρούσο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

the ring 607

Σήμα Κινδύνου (The Ring) του Γκορ Βερμπίνσκι

Μία νεαρή δημοσιογράφος ανακαλύπτει μετά τον ύποπτο θάνατο της ανιψιάς της μια περίεργη βιντεοκασέτα, που υποτίθεται πως σκοτώνει όποιον τη βλέπει έπειτα από επτά ημέρες. Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για φάρσα, όμως η περιέργειά της την ωθεί να αναζητήσει τη λύση του μυστηρίου. Σύντομα θα βρεθεί μέσα σε έναν αλλόκοτο εφιαλτικό κόσμο, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Σκάι.

The Blue Lagoon

Η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon) του Ράνταλ Κλάιζερ

Η ταινία του Ράνταλ Κλάιζερ, ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Φρανκ Λόντερ, ξαναμεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι ντε Βερ Στάκπουλ, που γράφτηκε το 1903. Και, μέσα στην τροπική ομορφιά και και τον εξωτισμό ενός παραδεισένιου κόσμου του Νότιου Ειρηνικού, κατορθώνει να συλλάβει όλο το μεγαλείο του "ξυπνήματος της φύσης" σε δύο παιδιά. Δύο μικρά παιδιά και ο μάγειρας του πλοίου επιβιώνουν μετά από ένα ναυάγιο και βρίσκουν καταφύγιο σ' ένα τροπικό νησί. Ωστόσο, πολύ σύντομα ο μάγειρας πεθαίνει και τα δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, απομένουν μόνα τους. Οι μέρες γίνονται χρόνια και η 'Εμελιν με τον Ρίτσαρντ γίνονται ένα με τα υπόλοιπα εξωτικά πλάσματα που κατοικούν στο παραδεισένιο αυτό νησί. Παίζουν μαζί, αντιμετωπίζουν τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές της ενηλικίωσης, ανακαλύπτουν την αληθινή αγάπη και τις χαρές του να γίνεσαι γονέας.

Η ταινία προβάλλεται στις 13.50 στο Mega

raya and the last dragon 607

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (Raya and the Last Dragon) των Ντον Χολ, Κάρλος Λοπέζ Εστράντα, Πολ Μπριγκς, Τζον Ρίπα

Η ταινία, η οποία μας εισάγει στον κόσμο της πρώτης πριγκίπισσας στην ιστορία της Disney από τη Νοτιοανατολική Ασία, μας μεταφέρει πολλά πολλά χρόνια νωρίτερα, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, όπου δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Ντρουν, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα.

H νέα υπέροχη περιπέτεια της Disney με δυναμική πρωταγωνίστρια και... δράκους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Paris Texas 607

Παρίσι, Τέξας (Paris, Texas) του Βιμ Βέντερς

Ενας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του «Big Bend». Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Οταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Βαλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα ελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Αντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, Αν, ζει και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή συζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται...

Η ταινία που χάρισε στον Βιμ Βέντερς το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ένα από τα ωραιότερα, πιο μελαγχολικά και αρχετυπικά road movies όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.