Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Tenet 607 2

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν

Τρομοκρατική επίθεση; Κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος; Κάτι πολύ χειρότερο. Αρμαγεδδώνας; Κάτι ακόμα πιο αμετάκλητο. Από τι ακριβώς πρέπει να σώσει «Ο Πρωταγωνιστής», μυστικός πράκτορας μιας υπόγειας κυβερνητικής οργάνωσης, τον κόσμο; Από κάτι που έρχεται... από το μέλλον. Από τα σχέδια του Αντρεϊ Σέιτορ – ενός ισχυρού Ρώσου μαφιόζου, που βλέποντας τη ζωή του να τελειώνει, πατάει το Τhe Εnd και στον πλανήτη. Εχοντας ανακαλύψει την τεχνολογία που του επιτρέπει να κινείται μπρος-πίσω στο χρόνο, ο Σέιτορ μπορεί να επιστρέφει όσες φορές χρειάζεται πίσω, να διορθώνει τα λάθη, να αλλάζει το παρελθόν, να εξοντώνει τους εχθρούς - ώστε να φέρει σε πέρας ανενόχλητος το μεταποκαλυπτικό του σχέδιο. Θα καταφέρει ο Πρωταγωνιστής να τον ακολουθήσει στο χωροχρόνο και να τον σταματήσει; Μπορεί να βασιστεί στον Νιλ, τον Βρετανό ομόλογό του πράκτορα που παρουσιάζεται ως μυστηριώδης σύμμαχος; Θα εμπιστευτεί την Κατ, την κακοποιημένη σύζυγο του Σέιτορ, που θέλει να βάλει τέλος στον βίαιο γάμο της, σώζοντας την ανθρωπότητα από το σίγουρο δικό της; «Tenet», όμως, σημαίνει «αρχή». Κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και κανονικά. Την ίδια στιγμή.

Οσο οι τίτλοι τέλους πέφτουν και το μυαλό προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με όσα εντυπωσίασαν το βλέμμα, η καρδιά πάει στο «Tenet» – στην αρχή. Και ζητά απάντηση. Είναι οι μεγάλες ιδέες, αυτομάτως, μεγάλο σινεμά; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

Jack Reacher 2 607

Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω του Εντουαρντ Ζούικ

Μετά τον Κρίστοφερ ΜακΚουάρι του πρώτου «Jack Reacher», σειρά παίρνει ο Εντουαρντ Ζούικ (στη δεύτερη συνεργασία του με τον Τομ Κρουζ μετά το «The Last Samurai»), για να διασκευάσει άλλο ένα από τα βιβλία του Βρετανού Τζιμ Γκραντ που, με το ψευδώνυμο Λι Τσάιλντ, γέννησε αυτόν τον πρώην αξιωματικό του αμερικανικού στρατού που, πια, κυκλοφορεί στις μητροπόλεις σα φάντασμα αλλά εμφανίζεται όποτε έχει ευκαιρία να «κάνει το σωστό». Αυτή τη φορά, ο Ρίτσερ εμπλέκεται στην αποστολή του και πιο προσωπικά: στο επίκεντρο βρίσκεται η ιδιότυπη, αλλά οπωσδήποτε με ερωτικές υπόνοιες, σχέση του με την Ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, η οποία κατηγορείται, προφανώς άδικα, για κατασκοπεία: προσπαθώντας να τη βοηθήσει, ο Ρίτσερ θα σταθεί απέναντι στον φονικό Κυνηγό, αλλά και θα θέσει τη ζωή της Σούζαν αλλά και τη δική του σε κίνδυνο. Παράλληλα, στο στόχαστρο θα βρεθεί κι έφηβη Σαμάνθα, που ο Ρίτσερ υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι και κόρη του, εκείνου, που πάντα προτιμά να λειτουργεί ως μοναχικός καουμπόης των πόλεων, με όσο το δυνατόν λιγότερους προσωπικούς συνδέσμους.

H δεύτερη εμφάνιση του Τομ Κρουζ στο ρόλο του Τζακ Ρίτσερ. Ετσι, γιατί μπορεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open.

Global Homophobia

Global Homophobia: The Roots of Hatred

Στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2013, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ομοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια.Στην Τυνησία, οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών απλώς και μόνο για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αφού συλληφθούν από την αστυνομία, υπόκεινται σε «εξέταση πρωκτού», μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία. Η Ουγκάντα είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες στις οποίες καταστέλλεται η ομοφυλοφιλία, με την ομοφοβία να ενθαρρύνεται ενεργά από το κράτος, και όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ψήφιση προοδευτικών νόμων δεν συνεπάγεται προοδευτικές αντιλήψεις. 700.000 Αμερικανοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, έχουν επισκεφτεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να «μετατρέψουν οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο».

Ενα ντοκιμαντέρ για την κακοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλον τον κόσμο.

Προβάλλεται δωρεάν από το ERTFlix

big fish 607

Big Fish του Τιμ Μπάρτον

Ο Εντ Μπλουμ είναι ένας αθεράπευτος παραμυθάς, πωλητής στο επάγγελμα. Η επιμονή του να λέει παράξενες ιστορίες για το παρελθόν του εκνευρίζει τον ενήλικο πλέον γιο του, Γουίλ Μπλουμ, ο οποίος μετά τον γάμο του διακόπτει τις σχέσεις μαζί του για τρία χρόνια. Όταν όμως διαπιστώνεται ότι ο Εντ Μπλουμ έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η σύζυγός του Σάντρα Μπλουμ καλεί τον Γουίλ να επιστρέψει να δει τον πατέρα του. Έτσι ο Γουίλ (Will) κάνει μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την πραγματική ιστορία του, μέσα από αυτό που εκείνος διηγείται.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.45 στο Nova Cinema 2.

pasolini 607

Παζολίνι του Εϊμπελ Φεράρα

Η ταινία συναντά τον Παζολίνι λίγο μετά τα γυρίσματα του «Σαλό» - είναι ήδη διάσημος, αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του σύγχρονου πνεύματος. Το φιλμ ξεκινά με σκηνές από συνεντεύξεις που δίνει ο Παζολίνι σε διαφορετικά μέσα. Εκεί φροντίζει να δηλώσει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η δράση και η τέχνη του είναι πολιτική. Και καλά που το λέει, γιατί η ταινία δεν ασχολείται λεπτό μ’ αυτήν, την τόσο σημαντική πλευρά του. Ο Παζολίνι ετοιμάζει δυο νέα έργα, τα γράφει, τα μοιράζεται, τ’ αναθεωρεί. Τα δυο αυτά έργα ζωντανεύουν στην οθόνη, το καθένα του καλύπτοντας μέρος του προφίλ του Παζολίνι και οδηγούν την ταινία.

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic δίνει έμφαση όχι στη δύναμη των γεγονότων αλλά στο πνεύμα του δημιουργού. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.10 στο Cosmote Cinema 1.

reboot

Reboot: Η επανεκκίνηση του Ιταλικού κινηματογράφου

Το 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα φιλοξενεί την τέταρτη διοργάνωση της πρωτοβουλίας Fare Cinema (Κάνοντας Σινεμά) σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Σφαιρικής Προώθησης της Χώρας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και παρουσιάζει δέκα μικρά βίντεο αφιερωμένα στην ανθεκτικότητα της Ιταλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και στα επαγγέλματα του κινηματογράφου, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ιδρυμα Fondazione Cinema per Roma.

Τα βίντεο είναι στην ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. Δείτε τα όλα εδώ.

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Ετσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.

odete

Odete του Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες

Η Οντέτ αφού χωρίσει με τον φίλο της, θα βρεθεί σε μια κατάσταση που θα θυμίζει πολύ την τρέλα και θα πεισθεί ότι είναι έγκυος με το παιδι του Πέδρο, ενός άντρα που πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό. Ο εραστής του νεκρού Ρούι, ενώ θρηνεί ακόμη το θανατό του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Οντετ, την πίστη της στην εγκυμοσύνη της και την απόπειρά της να τον μεταμορφώσει στον αδικοχαμένο Πέδρο. Ο πορτογάλος Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες της φήμης του «O Fantasma», παραδίδει μια ακόμη απροσδόκητη διαδρομή στην αχαρτογράφητη περιοχή της επιθυμίας σε αυτό το αλλόκοτο, ξεχωριστό μελόδραμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi.

tragic jungle

Τραγική Ζούγκλα (Selva Trágica) της Γιουλένε Ολαϊζόλα

Για να γλιτώσει έναν γάμο από προξενιό, μια γυναίκα χάνεται στα βάθη της ζούγκλας των Μάγια, όπου η αδάμαστη φύση γίνεται ένα με τον άνθρωπο και το υπερφυσικό. H ταινία της μεξικάνας Γιουλένε Ολαϊζόλα που έκανε την πρεμιέρα της στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας, είναι ένα υπαρξιακό ταξίδι σε μια κυριολεκτική και μεταφορικη ζούγκλα. Μια ταινία εποχής που απογυμνώνει την ιστορία της στα απολύτως απαραίτητα και χρησιμοποιεί την φύση με τρόπο απόλυτα κινηματογραφικό και την ίδια στιγμή ξεκάθαρα μεταφορικό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.