Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Δονήσεις του Χάιρο Μπουσταμάντε

Σε μια βαθιά καταπιεστική κοινωνία ο Θεός αγαπά τον αμαρτωλό, αλλά όχι την ίδια την αμαρτία. Ο ανερχόμενος και απρόβλεπτος Χάιρο Μπουσταμάντε σε ένα βαθιά προσωπικό, συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα πάνω στη θρησκεία, την οικογενειακή αποδοχή, τη σεξουαλικότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Διαβάστε την γνώμη του Flix για την ταινία. Προβάλλεται στο Cinobo.


Sound of Metal του Ντάριους Μάρντερ

Ο Ριζ Αχμέντ υποδύεται τον Ρούμπεν, τον ντράμερ ενός «θορυβώδους» ντουέτου στο οποίο παίζει μαζί με την σύντροφό του Λου. Η μπάντα τους, βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης περιοδείας σε μικρά venues, όταν κάτι απροσδόκητο κι εν δυνάμει καταστροφικό συμβαίνει: Ο Ρούμπεν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την ακοή του και μια επίσκεψη σε έναν γιατρό θα το επιβεβαιώσει. Το 80% έχει ήδη χαθεί και για να προστατεύσει το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να αποφύγει κάθε δυνατό θόρυβο. Μόνο που εκείνος, μοιάζει να έχει αντικαταστησει το high της ηρωίνης με την ένταση των ντραμς και να έχει στηρίξει την ευημερία της σχέσης του με την Λου πάνω στην επιτυχία της μπάντας και το τελευταίο που θέλει να κάνει είναι να δυναμιτίσει αυτή την πιθανότητά του στην ευτυχία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sound of Metal». H ταινία προβάλλεται στο Amazon Prime.


Double Feature: All About my Father

Δύο ταινίες για το δίπολο της σχέσης παιδιού και πατέρα. Μία κόρη που λατρεύει τον πατέρα της και ένας γιος που ακόμα τον αποζητά, επειδή ποτέ δεν ήταν εκεί. Είτε πρόκειται για το ένα είτε για το άλλο άκρο, το All About My Father φιλοξενεί δύο ταινίες με κοινό παρονομαστή το πλησίασμα και την ελπίδα να γνωρίσεις τον γονιό σου από την αρχή. Στο πλαίσιο του Docs in Exile Film Festival που διαρκεί μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου και διεξάγεται online και δωρεάν από την πλατόρφμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βρείτε χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για μια συναρπαστική βόλτα στον κόσμο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Docs in Exile Film Festival 2020.


Black Panther του Ράιαν Κούγκλερ

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία. Προβάλλεται στις 23.00 στον Alpha.


Εβδομάδα Online Queer Ταινιών

Το Antivirus διοργανώνει Εβδομάδα Online Queer Ταινιών, με δύο ταινίες online και δωρεάν μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου.

Το υπέροχο ντεμπούτο του Φράνσις Λι «Του Θεού τη Χώρα» που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Σε μια φάρμα στο Γιόρκσαϊρ, ένας απομονωμένος νεαρός κτηνοτρόφος κάνει ό,τι μπορεί για να στεριώσει το μέρος στο οποίο αφιέρωσε ο πατέρας του όλη του τη ζωή. Πνίγει συστηματικά τις καθημερινές του απογοητεύσεις στο ποτό κι επιδίδεται σε περιστασιακό σεξ με άλλους άνδρες, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη τού αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο. Το σκληρό τοπίο του βορρά της Βρετανίας καθρεφτίζει την αγωνία των ανθρώπων που εκτονώνουν κάθε επιθυμία τους στην επίπονη σωματική εργασία, μέχρι η γενναιοδωρία της φύσης να δώσει έδαφος στα ανείπωτα συναισθήματα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Η δεύτερη ταινία είναι το «Tom of Finland» που αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας από τις πιο επιδραστικές, πρώιμες φιγούρες του κινήματος για τα δικαιώματα της LGBT παγκόσμιας κοινότητας, το πορτρέτο ενός ζωγράφου που έγινε γνωστός στη μεταπολεμική Ευρώπη με την υπογραφή «Tom of Finland», είναι ταυτόχρονα μια ιστορία για την πραγματική αποστολή της τέχνης που αμφισβητεί, εξεγείρεται, προσφέρει καταφύγιο και απελευθερώνει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Βλέπετε και τις δύο ταινίες εδώ στο επίσημο site του Antivirus


O Αόρατος Ανθρωπος του Λι Γουανέλ

Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της, καθώς και ενός παιδικού της φίλου και της μικρής του κόρης. Οταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Τα λογικά της θα αρχίσουν να κλονίζονται όταν θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία. Προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.