Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Meltem 607

Meltem του Βασίλη Δογάνη

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του (ήδη αναγνωρισμένου για τα μικρού μήκους φιλμ του), Βασίλη Δογάνη, αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Γαλλίδας, ελληνικής καταγωγής, η οποία επιστρέφει στη Λέσβο για να κληρονομήσει το εξοχικό σπίτι της μητέρας της που πέθανε πρόσφατα. Εκεί θα την ακολουθήσουν δύο γάλλοι συμφοιτητές της, με τους οποίους σκοπεύει να ανοίξει μια επιχείρηση, χρησιμοποιώντας τα λεφτά απ’ την πώληση του σπιτιού. Με τους: Δάφνη Πατακιά, Ραμπά Ναΐτ Ουφέλα, Άκη Σακελλαρίου.

H ταινία προβάλλεται σε πρώτη μετάδοση στην Ελλάδα στις 00.00 στην ΕΡΤ2.

hobbs and shaw 607

Fast & Furious: Hobbs & Shaw του Ντέιβιντ Λιτς

Από τότε που ο Χομπς, πιστός πράκτορας της διπλωματικής υπηρεσίας ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο, πρώην επίλεκτο μέλος του βρετανικού στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα κι ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού. Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας -και επίσης τα βρίσκει με τη λαμπρή και ατρόμητη πράκτορα της MI6 που τυγχάνει να είναι και η αδερφή του Σο-, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Το πρώτο spin-off του «Fast & Furious» - στις ίδιες ταχύτητες και σωματικές διαπλάσεις. Απενοχοποιημένο και απολαυστικό, όπως οφείλει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1.

air force one

Air Force One του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha.

million dollar baby 607

Million Dollar Baby του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι.

don't breathe 607

Μην Ανασαίνεις (Don't Breathe) του Φέντε Αλβαρεζ

Η Ρόκι είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της και να σώσει τη μικρότερη αδελφή της από το αδιέξοδο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους. Μαζί με τους φίλους της Αλεξ και Μάνι έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται και να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει. Οταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Το σχέδιο δεν πάει καλά, το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αφού εκτός από χρήματα ο τυφλός άντρας κρύβει και πολλά άλλα.

Πολύ απλά, ένα από τα καλύτερα θρίλερ που είδαμε εδώ και χρόνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega.

aladdin 607

Αλαντίν (Aladdin) του Γκάι Ρίτσι

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων επιστρέφει με μια φαντασμαγορική διασκευή, για να ζωντανέψει την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου Αλαντίν, της θαρραλέας πριγκίπισσας Τζασμίν και του μαγικού Τζίνι. Live action ριμέικ του «Αλαντίν» από τον Γκάι Ρίτσι, που αναπάντεχα, καταφέρενει και να διασώσει το μύθο και να δώσει σημερινό άγγιγμα στο... τζίνι, κλείνοντας με μπόλικη μαγεία, τρέλα και χιούμορ τα στόματα των haters του Γουίλ Σμιθ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1.

squid game

Squid Game

«To Παιχνίδι του Καλαμαριού» διαδραματίζεται στην Νότια Κορέα των «Παρασίτων», μια ριζικά άνιση οικονομικά κοινωνία, στην οποία ο ήρωας της σειράς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αμέτρητα χρέη που συσσωρεύονται, μια διαλυμένη οικογένεια και καμμιά ελπίδα να φέρει βόλτα. Μέχρι την στιγμή που στο χείλος της ύστατης απελπισίας θα δεχτει μια πρόταση που πολύ απλά δεν μπορεί να αρνηθεί, να συμμετάσχει σε ένα μαραθώνιο από ομαδικά παιχνίδια μαζί με μερικές εκατοντάδες ακόμη παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν. Το χρηματικό έπαθλο από αυτή την φαινομενικά αθώα δοκιμασία είναι τόσο μεγάλο ώστε να κάνει τους πάντες να προβλέψουν μια εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια που δεν γνωρίζουν από την αρχή: Οποιος δεν τα καταφέρνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, δεν χάνει απλά, αλλά χάνει την ζωή του. Οχι στο παιχνίδι, αλλά κανονικά.

Η κορεάτικη σειρά του Netflix ανέβηκε στο νούμερο ένα της πλατφόρμας στις Η.Π.Α. Και σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Δικαιολογημένα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Obama 2

Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.