Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 1η Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 1η Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


war of roses 607

Ο Πόλεμος Των Ρόουζ (The War Of The Roses) του Ντάνι Ντε Βίτο

Ο δικηγόρος Γκάβιν Ντ'Αμάτο αφηγείται την ιστορία ενός φιλικού του ζευγαριού, του Όλιβερ και της Μπάρμπαρα , από την ημέρα που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν, έως τον γάμο τους και τον επεισοδιακό χωρισμό τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΣΚΑΪ.

ξαφνικός έρωτας

Ξαφνικός Ερωτας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Η Ελένη είναι μια επίδοξη χορεύτρια που δεν χορεύει πια, μια παντρεμένη γυναίκα που δεν είναι πια ερωτευμένη με τον άντρα της, και έχει μια ήρεμη ζωή. Ο Γρηγόρης είναι ένας επιτυχημένος οικονομολόγος, ένας καριερίστας, που ζει στο Παρίσι πολλά χρόνια και νιώθει νοσταλγία για την Ελλάδα, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία. Οταν συναντιούνται, γεννιέται ανάμεσά τους ένας έρωτας που τους συναρπάζει, απειλώντας τις ήσυχες ζωές τους. Ο έρωτας τούς οδηγεί στην Λισαβόνα και ίσως ακόμη μακρύτερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 2.

Fear Street Part One

Οδός Τρόμου (Fear Street) της Λι Τζάνιακ

H σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν «Οδός Τρόμου» μεταφέρεται ως μια τριλογία ακατάλληλων ταινιών τρόμου για το Netflix χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στο gore και στο βία. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια, μας ταξιδεύει σε πάνω μια ιστορία που κρατά για πάνω από 300 χρόνια και μας μεταφέρει στην αμερικάνικη πόλη του Σεϊντισάιντ, μια πόλη την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως την «πρωτεύουσα των δολοφόνων στις ΗΠΑ.» μιας και κάθε λίγα χρόνια οι ζωές των κατοίκων της ταράζονται από άγριες μαζικές δολοφονίες. Οι ίδιοι πιστεύουν πως φταίει η μάγισσα Σάρα Φίερ, η οποία καταράστηκε την πόλη με τον θάνατό της 300 χρόνια πριν. Οταν οι δολοφονίες ξεκινούν και πάλι, μια ομάδα από παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις της μάγισσας και να την σταματήσουν μια για πάντα.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το πρώτο μέρος 1994.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το δεύτερο μέρος 1978.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το τρίτο μέρος 1666.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Netflix.

Les Τraducteurs 607

Οι Μεταφραστές (Les Τraducteurs) του Ρεζί Ρουανσάρ

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν μεγαλοεκδότη για να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Οταν όμως δημοσιεύονται ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Ενας από αυτούς είναι ο κλέφτης και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει. Ο Ρεζί Ρουανσάρ, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο «Populaire», επιστρέφει με μια διασκεδαστική, μα ισχνή ιστορία «λογοτεχνικού μυστηρίου». Ενας από τους μεταφραστές του, είναι κι ο Μανώλης Μαυροματάκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Cosmote Cinema 1.

Το Μικρό Ψάρι

To Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη

Ο Στράτος εργάζεται σε εργοστάσιο τροφίμων τη νύχτα, αλλά τη μέρα είναι επαγγελματίας εκτελεστής. Τα χρήματα που βγάζει τα δίνει στον Λεωνίδα, για να τον βοηθήσει να αποδράσει από τη φυλακή, επειδή εκείνος του είχε σώσει τη ζωή όταν ήταν κι αυτός μέσα. Παρά τη δουλειά του, ο Στράτος διατηρεί έναν κώδικα ηθικής. Στον ελεύθερο του χρόνο φροντίζει την κόρη της γειτονικής του οικογένειας. Μια ταινία που κέρδισε το βλέμμα του παγκόσμιου σινεμά, και μας χάρισε κάποια από τις πιο διάσημες και ταυτόχρονα ιλαροτραγικές ατάκες των τελευταίων χρόνων. Ο Στράτος εργάζεται σε εργοστάσιο τροφίμων τη νύχτα, αλλά τη μέρα είναι επαγγελματίας εκτελεστής. Τα χρήματα που βγάζει τα δίνει στον Λεωνίδα, για να τον βοηθήσει να αποδράσει από τη φυλακή, επειδή εκείνος του είχε σώσει τη ζωή όταν ήταν κι αυτός μέσα. Παρά τη δουλειά του, ο Στράτος διατηρεί έναν κώδικα ηθικής. Στον ελεύθερο του χρόνο φροντίζει την κόρη της γειτονικής του οικογένειας. Μια ταινία που κέρδισε το βλέμμα του παγκόσμιου σινεμά, και μας χάρισε κάποια από τις πιο διάσημες και ταυτόχρονα ιλαροτραγικές ατάκες των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο τμήμα «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» του ΕΡΤFlix.

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Ετσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.