Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


zizotek 607

Ζίζοτεκ (Zizotek) του Βαρδή Μαρινάκη

Παιδικό παραμύθι βαλκανικού μαγικού ρεαλισμού, οικολογική αλληγορία, road movie, ιστορία πρόωρης και λυτρωτικής ωριμότητας κι ενηλικίωσης, όλα τα παραπάνω και τίποτε από όλα αυτά, το «Ζίζοτεκ» προ(σ)καλεί το θεατή να χαθεί στην φορές καταχρηστική πολυσημία του, να ανακαλύψει στα ελαττώματά του τις αρετές του (και φυσικά το αντίστροφο, ειδικά στις στιγμές που οι εναλλαγές ανάμεσα στους αφηγηματικούς ρυθμούς και τα είδη απαιτούν μια πιο εξευγενισμένη τελεολογία) και να ακολουθήσει τον εννιάχρονο Ιάσονα στο ταξίδι του από την Αθήνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, εκεί όπου θα τον εγκαταλείψει η μητέρα του κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού.

Το «Ζίζοτεκ», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Βαρδή Μαρινάκη, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το «Μαύρο Λιβάδι» με μια αινιγματική, γοητευτική, ιστορία ενηλικίωσης. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2.

Moana

Βαϊάνα (Vaiana) των Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ

Η Βαϊάνα, μια ριψοκίνδυνη έφηβη και μοναχοκόρη του αρχηγού της φυλής, σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της, που υποφέρει από μια αρχαία κατάρα . Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια. Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό, που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα!

Το νέο εξωτικό animation της Disney - το γνωρίζατε ως Moana, τώρα το λένε Βαϊάνα, σε κάθε περίπτωση κινούμενα σχέδια όπως θα έπρεπε να είναι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στις 21.00 στο Star.

Spider Man Homecoming 607

Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming) του Τζον Γουάτς

Εκστασιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει στο σπίτι του, όπου ζει με την θεία Μέι, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ. Και ενώ ο Πίτερ προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στην καθημερινή του ρουτίνα εμφανίζεται ο Vulture, ο καινούργιος του εχθρός που απειλεί όλα εκείνα που ο Πίτερ θεωρεί σημαντικά.

Τρίτος και καλύτερος (;) Spider-Man μέσα σε 15 χρόνια, από τη μία ως ανάγκη της Marvel να τον εντάξει ορθά στους Avengers, από την άλλη για το awesomeness του να βλέπεις έναν ηθοποιό στο ρόλο που έμοιαζε πραγματικά γεννημένος για να παίξει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Mega.

parasite main

Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν-χο

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

H ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ένα αιχμηρό κι απολαυστικό κομμάτι κοινωνικού και πολιτικού σινεμά που όχι, δεν μοιάζει με αυτό του Κεν Λόουτς. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Shawshank

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) του Φρανκ Ντάραμποντ

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Nova Cinema 2.

Burning 607 3

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά (Burning) του Λι Τσανγκ-ντογκ

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Σε αυτό ένας άντρας συναντά ξανά μετά από χρόνια μια κοπέλα από το παρελθόν του και τον καινούριο της φίλο. Οταν μετά από ένα τσιγαριλίκι εκείνη θα αποκοιμηθεί, ο φίλος της θα εξομολογηθεί στον ήρωα ότι έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια: περίπου κάθε δύο μήνες, βάζει φωτιά σε έναν στάβλο και τον κοιτάζει να καίγεται, φροντίζοντας να μην προξενήσει κακό σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο.

Η βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ που υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.