Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Childhood of a Leader 607

Η Γέννηση Ενος Ηγέτη (The Childhood of a Leader) του Μπρέιντι Κορμπέτ

Βασισμένο στο διήγημα του Ζαν Πολ Σαρτρ με τον ίδιο τίτλο, όχι όμως πιστή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, το «Η Γέννηση ενός Ηγέτη» δανείζεται τον προβληματισμό του μεγάλου Γάλλου υπαρξιστή για τη γενεαλογία του κακού και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη του 20ου αιώνα και τον μετατρέπει σε μια οπερατικών διαστάσεων ψυχαναλυτική σπουδή για τα παιδικά χρόνια του μέχρι λίγο πριν το τέλος ανώνυμου πρωταγωνιστή της ταινίας, ενός μετέπειτα ηγέτη- δικτάτορα από αυτούς που ταλάνισαν την πολιτική και διπλωματική διεθνή σκηνή του προηγούμενου αιώνα.

Με αναφορές που ξεκινούν από το Ζαν Πολ Σαρτρ και φτάνουν μέχρι τον Λαρς φον Τρίερ, ο ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ παραδίδει ένα από τα πιο φιλόδοξα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ελληνική αίθουσα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix._

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

split main

Διχασμένος (Split) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας

Διχασμένο ανάμεσα στο αγωνιώδες και το αμήχανο, το θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, είναι τελικά απολαυστικό χάρη στη θεαματική ερμηνεία (ή μήπως ερμηνείες;) του Τζέιμς ΜακΑβόι! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

Harry Potter and the Deathly Hallows 2 607

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β' (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) του Ντέιβιντ Γέιτς

Αφού κατέστρεψαν έναν Πεμπτουσιωτή και ανακάλυψαν πόσο σημαντικοί είναι οι Κλήρου του Θανάτου, οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη συνεχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον Βόλντεμορτ. Ωστόσο, τώρα που ο Βόλντεμορτ έχει στην κατοχή του το Γηραιό Ραβδί, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για τον Χάρι. Ο Βόλντεμορτ εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Χόγκουαρτς.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας ταινίας της κινηματογραφικής saga του Χάρι Πότερ. Η καλύτερη ταινία της σειράς με διαφορά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι

the pale blue eye

The Pale Blue Eye (του Σκοτ Κούπερ)

Βρισκόμαστε στο 1830, στους κόλπους της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Νέας Υόρκης. Η διοίκηση της Ακαδημίας αλλά και οι δόκιμοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ενας νεαρός δόκιμος βρέθηκε κρεμασμένος με την καρδιά του ξεριζωμένη από κάποιον που γνώριζε πως να την αφαιρέσει χωρίς να την καταστρέψει. Η φήμη της Ακαδημίας απειλείται και έτσι αναλαμβάνει δράση ο Ογκούστους Λάντορ, ένας μονήρης αγρότης που ζει μακριά από όλους, αλλά έχει τη φήμη ότι κάποτε απέσπασε μια ομολογία από έναν κρατούμενο μόνο με ένα του βλέμμα. Φτάνοντας στη Ακαδημία, ο Λάντορ θα αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα τους δόκιμους και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ένας από αυτούς θα του κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση και θα τον χρίσει βοηθό του. Είναι ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, ένας φιλόδοξος ποιητής που μόλις έχει εκδώσει κάποια από τα ποιήματα του. Η παράξενη ιδιοσυγκρασία του, η πίστη του στα όνειρα, η αφοσίωση του, η ροπή του προς τη μελαγχολία θα γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι με το «σκοτάδι» του Λάντορ και μαζί θα οδηγηθούν προς τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι τη στιγμή που ένας δεύτερος φόνος και ακόμη μια ξεριζωμένη καρδιά θα κάνει τα πράγματα επείγοντα…

Μια απολαυστική ταινία, που κινδυνεύει να χαθεί μέσα στο θόρυβο της streaming πρεμιέρας της, ενώνει αστυνομικό μυστήριο με την ποίηση του Εντγκαρ Αλαν Πόε και τουλάχιστον δύο σπουδαίες ερμηνείες από τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Χάρι Μέλινγκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

myfff our own land

Δική μας Ζωή (Nous n’irons plus en haut) του Σιμόν Ελοκό

Τα γεγονότα αμέσως μετά την τραγωδία, όταν το σοκ αναμιγνύεται με τις προσπάθειες να βρει κανείς ηρεμία. Ευαίσθητη ταινία ανάμεσα σε δράμα και φαντασία, με υπέροχους νεαρούς πρωταγωνιστές. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.