Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Apocalypse Now

Αποκάλυψη Τώρα: Redux (Apocalypse Now: Redux) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η ταινία "Αποκάλυψη τώρα" είναι μια επανεκτέλεση του κλασικού έργου του Τζόζεφ Κόνραντ "Η καρδιά του σκότους", που διαδραματίζεται το 1969 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η ιστορία παρακολουθεί το ταξίδι ενός λοχαγού του Μπέντζαμιν Γουίλαρντ των ειδικών δυνάμεων μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή να δολοφονήσει ένα διοικητή πεδίου που ονομάζεται Kουρτζ, ο οποίος έχει εγκαθιδρύσει μια αδίστακτη δικτατορία. Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στην ΕΡΤ 3

jarhead 607

Σύρριζα (Jarhead) του Σαμ Μέντες

Ο Άντονι «Σουόφ» Σουόφορντ, φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουόφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον έτσι νομίζει... Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του Σουόφ μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης, και διαρκούς εκνευρισμού ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου». Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουόφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν' αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώσουν.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

the fugitive

Ο Φυγάς (The Fugitive) του Αντριου Ντείβις

Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ' τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή, που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν' ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Star

pearl harbor

Pearl Harbor του Μάικλ Μπέι

Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία. Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

Prometheus 607

Προμηθέας (Prometheus) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Προμηθέας έφτιαξε τον πρώτο άνθρωπο, από πηλό και φωτιά, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των Θεών. Στη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Προμηθέας είναι ένα διαστημικό σκάφος, επανδρωμένο από μια ομάδα επιστημόνων που αναζητούν τα ίχνη της πρώτης δημιουργίας του ανθρώπου. Σε μια όχι πολύ μακρινή αναλογία, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ακολουθεί προς τα πίσω τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν στη σημαντικότερη δική του δημιουργία, μια από τις κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, το «Αλιεν». Το ότι τα βρίσκει δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει το… ταξίδι!

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ γυρίζει στο παρελθόν για να φτιάξει το «Αλιεν» του 21ου αιώνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.05 στον Cosmote Cinema 1

Mustang

Ατίθασες (Mustang) της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Πέντε έφηβα κορίτσια ζουν στο πατρικό τους σπίτι στην παραλιακή τους κωμόπολη στη Μαύρη Θάλασσα. Χιλιάδες μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη και, θαρρείς, χιλιάδες χρόνια από την οποιαδήποτε γυναικεία χειραφέτηση. Δεν γνωρίζεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι, μέχρι που κάποια αυτοκίνητα, ή ρούχα, ή ποπ αναφορές το προδίδουν. Οχι, δεν είσαι 50 χρόνια πίσω. Είσαι απλά κολλημένος στο χρόνο, στα ταμπού και σε μία εγκλωβιστική πατριαρχική κοινωνία. Oι γονείς τους έχουν πεθάνει και οι πέντε αδελφές μεγαλώνουν με την γιαγιά-Κέρβερο, που τις τιμωρεί για οτιδήποτε θα μπορούσε να κουτσομπολέψει η γειτονιά, κι έναν βίαιο θείο που απειλεί και σηκώνει χέρι αν υποψιαστεί ότι «έχουν λερώσει την τιμή τους». Τα κορίτσια όμως έχουν αντιστάσεις: με τα μακριά μαύρα τους μαλλιά να ανεμίζουν, όμορφες σαν τα χρόνια της νότης τους, γελούν, πειράζονται, χορεύουν, ερωτεύονται, ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες ενός ζεστού, ηλιόλουστου καλοκαιριού. Μέχρι που ανήσυχη γιαγιά και ανυπόμονος θείος σκέφτονται την τέλεια λύση: ξεκινώνοντας από τις μεγάλες, να τις παντρέψουν με προξενιό. Μία βίαιη διαδικασία «ξεφορτώματος» ξεκινά. Πώς μπορούν να αντισταθούν; Πώς σπάει το χαλινάρι αιώνων από τη ράχη σου; Πώς μπορείς να τρέξεις ελεύθερη, μακριά;

To πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, μία τρυφερή δραμεντί με δυνατή φεμινιστική φωνή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Τουρκία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στην ελληνική περιφέρεια, στην Τρίπολη και τριγύρω, ζει ο Θανάσης, που μοιάζει να τα έχει όλα, τη δουλειά του, ένα δικό του φυτώριο, τη γυναικούλα του, την γκομενίτσα του. Αλλά ο Θανάσης χρωστάει σαράντα χιλιάρικα στον Στέλιο. Δεν είναι ο μόνος - γι' αυτό και σκέφτεται να συνασπιστεί με τους άλλους οφειλέτες, άντρες που γνωρίζει από παιδιά, και να διεκδικήσουν κούρεμα από τον τοκογλύφο. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος έχει στείλει στο χωριό τους δυο παλικάρια του, τον νευρικό Σωτήρη και τον υπαρξιακό Παραδείση με την πατερίτσα να υποστηρίζει παλαιότερο «επαγγελματικό ατύχημα», για να εκβιάσουν την κατάσταση και να πάρουν τα λεφτά. Το σκηνικό έχει στηθεί.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού Ρόλου στον Αρη Σερβετάλη. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς