Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Booksmart

Booksmart της Ολίβια Γουάιλντ

Οταν η ταινία ξεκινά, οι Εϊμι και η Μόλι, αριστούχες μαθήτριες και κολλητές από όσο θυμούνται τους εαυτούς τους, βρίσκονται μπροστά σε μια τρομακτική συνειδητοποίηση. Ολη τους τη ζωή πίστευαν ότι η μελέτη και η αποχή από τις «επικίνδυνες συνήθειες» θα τους εξασφάλιζαν την πολυπόθητη είσοδο σε ένα πρωτοκλασάτο κολλέγιο. Τώρα όμως, την παραμονή της αποφοίτησής τους, ανακαλύπτουν σοκαρισμένες ότι, όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους, όλοι και όλες όσοι υποτιμούσαν ως «ηλίθιους», «ανεύθυνους» και με ενδιαφέρον μόνο για το χαβαλέ, τα πάρτι και το σεξ, έχουν επίσης βρει θέση σε ένα εξίσου καλό κολλέγιο. Ξαφνικά, αποκαλύπτεται πως οι ίδιες είναι οι χαμένες της υπόθεσης. Για αυτό και αποφασίζουν πως αυτό το τελευταίο βράδυ θα αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο τεσσάρων ετών, μόνο που φυσικά – δεν αποτελεί έκπληξη – τίποτα δεν τις έχει προετοιμάσει για τις περιπέτειες που πρόκειται να ακολουθήσουν στο δρόμο προς το «καλύτερο πάρτι αποφοίτησης».

Γεμάτο από τα κλισέ των νεανικών ταινιών αλλά και με μια φρέσκια αναζωογονητική τους θεώρηση, το επονομαζόμενο «γυναικείο Superbad» της – και σκηνοθέτιδας πλέον – Ολίβια Γουάιλντ είναι θρασύ, επιθετικό και απρόσμενα ευαίσθητο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

Harry Potter and the Deathly Hallows 1 607

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) του Ντέιβιντ Γέιτς

O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό. Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα. Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε "το αγόρι που έζησε". Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ...

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

Lion 607

Lion του Γκαρθ Ντέιβις

Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα. Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη. Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του, με την βοήθεια ενός καινούριου τεχνολογικού βοηθήματος που ονομάζετα google earth.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

Kuzu 607

Το Αρνάκι (Kuzu) του Κουτλούγ Αταμάν

Ο μικρός Μερτ ζει με την οικογένειά του σ’ ένα πάμφτωχο χωριό της Ανατολίας: τα χαμόσπιτα της κοινότητας μοιάζουν με κόκκους από χώμα μέσα στο συναρπαστικό τοπίο της στέπας με τις πηγές που αναβλύζουν, περικυκλωμένη από προστατευτικά, χιονισμένα βουνά. Ο Μερτ σε λίγες μέρες θα κάνει την περιτομή του, σύμφωνα με την παράδοση του χωριού. Ο μέθυσος «ειδικός» θα έρθει με το κάρο του να τακτοποιήσει όλα τα συνομίληκά του αγοράκια. Το έθιμο θέλει η οικογένεια του αγοριού να παραθέσει μια μεγάλη γιορτή και να σφάξει προς τιμήν του ένα αρνάκι. Μόνο που η οικογένεια του Μερτ είναι πολύ φτωχή για να το αγοράσει. Ο μπαμπάς του, ο Ισμαήλ, είναι ένας loser χαραμοφάης, παρότι η άρτι αποκτηθείσα δουλειά του στο τοπικό σφαγείο θα έμοιαζε ελπιδοφόρα, αν δεν ξόδευε το μισθό του στη «χορεύτρια» Σαφιγιέ. Η μαμά του, η πανέμορφη Μεντινέ, δυναμική και αποφασισμένη, ψάχνει να βρει η ίδια τρόπους να εξασφαλίσει το αρνάκι, αλλά τα κλαδιά που συλλέγει και πουλάει δε φτάνουν για το αντίτιμο και ο αυστηρός προς τις γυναίκες κοινωνικός κώδικας δεν της επιτρέπει πολλές εναλλακτικές. Κι ο Μερτ έχει τους δικούς του λόγους να προσπαθήσει ν’ αγοράσει το αρνάκι του: η διαβολική αδελφή του τον έχει πείσει ότι αν δε βρεθεί το ζωντανό, οι γονείς θα σφάξουν τον ίδιο και θα τον ταΐσουν παϊδάκια στους καλεσμένους.

Η πολιτική και, ταυτόχρονα, ακαταμάχητα feelgood ταινία του Κουτλούγ Αταμάν αποδεικνύει το εύρος του σύγχρονου τουρκικού σινεμά και γοητεύει με το σκανταλιάρικο κέφι και το φεμινιστικό λόγο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

La Fille au Bracelet

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι (La Fille au Bracelet) του Στεφάν Ντεμουστιέ

Η 16χρονη Λιζ περνά μια ξέγνοιαστη μέρα στην παραλία με τους γονείς και τον μικρό αδελφό της. Καθώς η κάμερα παρακολουθεί, χωρίς ήχο, την ειδυλλιακή σκηνή, δυο αστυνομικοί πλησιάζουν, μιλούν με τη Λιζ και την παίρνουν μαζί τους. Δυο χρόνια αργότερα, το «κορίτσι» του τίτλου, φορώντας το «βραχιόλι» που την εγκλωβίζει σε ακινησία, δικάζεται για τον άγριο φόνο της κολλητής της φίλης.

Η νεότερη γενιά στο εδώλιο, στο δικαστικό θρίλερ του Στεφάν Ντεμουστιέ. Σεζάρ καλύτερου σεναρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.45 στο Cosmote Cinema 1

the pale blue eye

The Pale Blue Eye (του Σκοτ Κούπερ)

Βρισκόμαστε στο 1830, στους κόλπους της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Νέας Υόρκης. Η διοίκηση της Ακαδημίας αλλά και οι δόκιμοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ενας νεαρός δόκιμος βρέθηκε κρεμασμένος με την καρδιά του ξεριζωμένη από κάποιον που γνώριζε πως να την αφαιρέσει χωρίς να την καταστρέψει. Η φήμη της Ακαδημίας απειλείται και έτσι αναλαμβάνει δράση ο Ογκούστους Λάντορ, ένας μονήρης αγρότης που ζει μακριά από όλους, αλλά έχει τη φήμη ότι κάποτε απέσπασε μια ομολογία από έναν κρατούμενο μόνο με ένα του βλέμμα. Φτάνοντας στη Ακαδημία, ο Λάντορ θα αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα τους δόκιμους και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ένας από αυτούς θα του κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση και θα τον χρίσει βοηθό του. Είναι ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, ένας φιλόδοξος ποιητής που μόλις έχει εκδώσει κάποια από τα ποιήματα του. Η παράξενη ιδιοσυγκρασία του, η πίστη του στα όνειρα, η αφοσίωση του, η ροπή του προς τη μελαγχολία θα γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι με το «σκοτάδι» του Λάντορ και μαζί θα οδηγηθούν προς τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι τη στιγμή που ένας δεύτερος φόνος και ακόμη μια ξεριζωμένη καρδιά θα κάνει τα πράγματα επείγοντα…

Μια απολαυστική ταινία, που κινδυνεύει να χαθεί μέσα στο θόρυβο της streaming πρεμιέρας της, ενώνει αστυνομικό μυστήριο με την ποίηση του Εντγκαρ Αλαν Πόε και τουλάχιστον δύο σπουδαίες ερμηνείες από τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Χάρι Μέλινγκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.