Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


loveless 607

Χωρίς Αγάπη (Nelyubov) του Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ

Πολύ αρχή μέσα στο σύμπαν του «Χωρίς Αγάπη», ένα ζευγάρι που έχει ήδη αποφασίσει να χωρίσει, συζητά για το ποιος θα κρατήσει το 12χρονο γιο τους μετά το διαζύγιο. Ο μαλθακός και άβουλος πατέρας υποστηρίζει πως πρέπει να μείνει με τη μητέρα του. Η νευρική και αεικίνητη μητέρα του όμως πιστεύει ότι βρίσκεται στην ηλικία που χρειάζεται περισσότερο τον πατέρα του και προτείνει να τον βάλουν εσώκλειστο σε σχολείο και στη συνέχεια στο στρατό. Στην πραγματικότητα κανείς από τους δυο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το παίδι τους και την τύχη του. Βρίσκονται και οι δύο σε νέες σχέσεις που τους κάνουν ευτυχισμένους και προσπαθούν να πουλήσουν το κοινό τους διαμέρισμα για να μοιραστούν τα χρήματα. Ο γιος τους δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ακόμη ένας λόγος να τσακωθούν, να θυμηθούν το λάθος που έκαναν να είναι μαζί, να εκτονωθούν εκτοξεύοντας μίσος προς κάθε πιθανή κατεύθυνση.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και του «Λεβιάθαν» σκηνοθετεί υποδειγματικά μια αστυνομική ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού, παρασύρεται όμως από την ανάγκη του να είναι αυτή μια ταινία - μεταφορά για την εξαφάνιση μιας ολόκληρης χώρας. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, η επίσημη υπόβολη της Ρωσίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Incredibles 607

Οι Απίθανοι (The Incredibles) του Μπραντ Μπερντ

Oταν η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίων των υπερηρώων, ο Κύριος Απίθανος είναι ένας από τους πολλούς που αναγκάζεται μέσω ενός ιδιότυπου «προγράμματος προστασίας» να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, κρατώντας κρυφές τις ξεχωριστές ικανότητές του. Oμως μετά από 15 χρόνια βαρετού οικογενειακού βίου, με γυναίκα και παιδιά (επίσης υπερήρωες), αποφασίζει να αποδεχτεί μια νέα μυστική αποστολή εγκαταλείποντας την καριέρα ως ασφαλιστής. Η αποστολή όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται και σύντομα η οικογένεια των Incredibles θα μπλέξει σε μια απίστευτη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτα και ανατροπές.

Μια ακόμα απίθανη ταινία από την Pixar, οι "Απίθανοι" βραβεύτηκαν δικαίως με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 2005.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

efa awards

34η τελετή απονομή των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Παρακολουθείτε σε ζωντανή μετάδοση και με σχολιασμό από τη Χριστίνα Μπίθα την 34η απονομή των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία θα μεταδοθεί από ένα στούντιο στο Βερολίνο, στον ίδιο χώρο που θα γινόταν η φυσική απονομή, το Arena Berlin, με τους παρουσιαστές να βρίσκονται τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανές online μεταδόσεις, που τιμά τον πλούτο του σινεμά στη Γηραιά Ηπειρο. Παρουσίαση: Αναμπελ Μάντενγκ.

Η 34η τελετή απονομή των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα μεταδοθεί ζωντανά στις 20.00 στο Cosmote Cinema 1

Il portiere di notte

Ο Θυρωρός της Νύχτας (Il portiere di notte) της Λιλιάνα Καβάνι

Βιέννη, 1957. Σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στην Όπερα ο Μαξ, πρώην αξιωματικός των Ες-Ες, κρύβεται κάτω από την ψεύτικη ταυτότητα του θυρωρού ενώ ακόμα διατηρεί σχέσεις με τους παλιούς συντρόφους του που πασχίζουν να εξαλείψουν κάθε ίχνος τους. Κατά σύμπτωση στο ξενοδοχείο εμφανίζεται η Λουκία, αιχμάλωτη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης με την οποία ο Μαξ είχε μια σχέση βασισμένη στον φόβο και τον σαδισμό. Η Λουκία είναι παντρεμένη με ένα διευθυντή ορχήστρας, όμως αμέσως φουντώνει ξανά το πάθος για τον Μαξ σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με ένα παρελθόν που δεν μπορεί να ξεχαστεί…

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

first swim

Πρώτο Μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

jihan

Jiyan της Σουχέιλα Σβενκ

Η Χαγιάτ έχει έρθει στο Βερολίνο μαζί με το συζυγό της Χαρούν για να χαρίσουν μια καλύτερη ζωή στο αγέννητο παιδί τους. Ολα τους τα υπάρχοντα είναι μια μικρή βαλίτσα και οι εφιάλτες της Χαγιάτ από τη ζωή στη Συρία που θα ζωντανέψουν όταν θα ανακαστούν να συγκατοικήσουν με τον θείο του Χαρούν και η Χαγιάτ θα κινδυνέψει να χάσει το παιδί μετά από μια έντονη περίοδο στρες. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για την γεννημένη στη Σουηδία αλλά μεγαλωμένη στην Τουρκία και μόνιμη κάτοικο Γερμανίας πια, Σουχέιλα Σβενκ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

And Just Like That

Sex and the City: And Just Like That

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Σίνθια Νίξον και Κρίστιν Ντέιβις επιστρέφουν, η Κιμ Κατράλ διαβόητα όχι,, όπως επιστρέφουν κι αρκετοί παλιοί της σειράς: πρώτα από όλους ο «Mr. Big», Κρις Νοθ, που ενώ αρχικά είχε αρνηθεί στην πορεία συμφώνησε, ενώ υπέγραψαν για να συνεχίσουν τις ιστορίες των ηρώων τους στο revival και οι αγαπημένοι δεύτεροι ρόλοι: ο Ντέιβιντ Εγκενμπεργκ (ο τρυφερός «Στιβ» της Μιράντα), ο Ιβαν Χάντλερ (ο «Χάρι» της Σάρλοτ), ο Μάριο Καντόνε (ο φλεγματικός «Αντονι»), η Μπρίτζετ Μόιναχαν (η «Νατάσα», η πρώην γυναίκα του Mr. Big) και, κυρίως, ο Γούλι Γκάρσον (ο κολλητός φίλος της Κάρι, «Στάνφορντ») σε ένα συγκινητικό τελευταίο cameo πριν φύγει από τη ζωή.

Το «And Just Like That...», το sequel του «Sex and the City», είναι τώρα πανέτοιμο για την πρεμιέρα του. Εχει τη μορφή μίνι σειράς 10 επεισοδίων και θα προβληθεί στο ΗΒΟ Max και στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Wheel of Fortune and Fantasy 607

Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας (Wheel of Fortune and Fantasy) του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Κεφάλαιο Ι: «Μαγεία, Ή Κάτι Λιγότερο Από Βεβαιότητα». Δύο κολλητές φίλες συζητούν σ' ένα ταξί την απρόσμενη ερωτική γνωριμία της μίας με έναν άντρα. Την οικειότητα που το ζευγάρι ένιωσε από την πρώτη στιγμή, τη «μαγεία». Οταν η πρόσφατα ερωτευμένη κοπέλα βγαίνει από το ταξί, η άλλη σκοτεινιάζει. Κεφάλαιο ΙΙ: «Πόρτα Ορθάνοιχτη». Ενας καθηγητής λογοτεχνίας έχει ξεκάθαρη πολιτική στο γραφείο του: η πόρτα μένει ανοιχτή, ακόμα και στις πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές του, ακόμα κι όταν αποβάλει έναν ντροπιασμένο φοιτητή μπροστά στα μάτια των φίλων του. Λίγους μήνες μετά, μία φοιτήτριά του επισκέπτεται το γραφείο του για να της υπογράψει το βιβλίο που πρόσφατα έχει εκδώσει. Του διαβάζει το κεφάλαιο που τη συγκλόνισε: μία λεπτομερή σεξουαλική φαντασίωση. Θα παραμείνει η πόρτα ορθάνοιχτη; Κεφάλαιο ΙΙΙ: «Πάμε σαν Αλλοτε». Μία ντροπαλή κοπέλα αποφασίζει να επιστρέψει στην γενέτειρά της και να παραστεί στο reunion του σχολείου της. Θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της αγάπη, μία γυναίκα που ήταν ο ήλιος στη ζωή της, όταν στην μοναχική της εφηβεία κατάλαβε ότι ήταν γκέι. Τρόμαξε όμως και το έσκασε για σπουδές στο Τόκιο. Εκεί έμαθε ότι η αγάπη της παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά. Με απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ στο πάρτι. Ομως, η μοίρα της παίζει ένα παιχνίδι: την βλέπει στο σταθμό του τρένου το άλλο πρωί.

Γλυκόπικρη, πονεμένη, θλιμμένη, τρυφερή, με στιγμές που αγγίζουν την ποίηση, η σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι σταματάει με αυτοπεποίθηση τον τροχό των συναισθημάτων όταν το βέλος συναντά την καρδιά. Αργυρή Αρκτος, Βερολίνο 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς