Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



8 Γυναίκες Συζητούν: Πατριαρχία, Σεξισμός και Εμφυλη Βία στην Ελληνική Κοινωνία

Με αφορμή τις υποθέσεις της Ελένης Τοπαλούδη, της Σούζαν Ιτον και του/της Ζακ/ Zackie (Ζακ Κωστόπουλου), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είχε προσκαλέσει 8 γυναίκες, με ετερόκλητες καταβολές και εμπειρίες, να συζητήσουν για τα βιώματά τους ως θηλυκότητες. Οι συμμετέχουσες μοιράζονται καθημερινές εμπειρίες σεξισμού, ενώ μιλούν για τα έμφυλα στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Ανακαλούν μνήμες περιστατικών έμφυλης βίας, όπως βιώθηκαν από τις ίδιες, και παράλληλα προσεγγίζουν το αποτύπωμα της κακοποίησης στη συλλογική συνείδηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη θεσμική αντιμετώπιση που συχνά επανατραυματίζει τα θύματα έμφυλης βίας. Οι συμμετέχουσες το συλλογικό τραύμα της έμφυλης βίας, όπως γίνεται αισθητό και μέσα από μια εμπεδωμένη κουλτούρα κοινωνικής ανοχής. Η συζήτηση αναδεικνύει το αβάσταχτο φορτίο του victim blaming και της κουλτούρας του βιασμού που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία. Μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα και την έμφυλη βία που τις (α-)κινητοποιεί σε διαφορετικό βαθμό, επεξεργάζονται πώς μπορούν να αντιδράσουν, να ενδυναμωθούν και να στήσουν κοινότητες αλληλεγγύης και υποστήριξης, ώστε να σπάσουν τον κύκλο της βίας, να αποβάλλουν τη ντροπή και να μη νιώθουν μόνες.

Συμμετέχουν: Ήβη Καϊσερλή: Τρανς γυναίκα, σεξεργάτρια | Νατάσα Κεφαλληνού: Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Κέντρο Διοτίμα | Γιάννα Κουκά: Δημόσιος υπάλληλος | Ευτυχία Λεοντίδου: Μαιευτήρ- Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών | Μαρία Λούκα: Δημοσιογράφος και σεναριογράφος | Κλειώ Παπαπαντολέων: Δικηγόρος | Βάλια Τσιριγώτη: Κοινωνιολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια | Συντονισμός συζήτησης: Στεύη Κίτσου: Δικηγόρος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το «8 Γυναίκες Συζητούν: Πατριαρχία, Σεξισμός και Εμφυλη Βία στην Ελληνική Κοινωνία

harry

Η συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Οπρα Γουίνφρι

Στις 4 το απόγευμα, ο ANT1 θα προβάλλει αποκλειστικά για την Ελλάδα την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Οπρα Γουίνφρι, όπου το ζευγάρι προχώρησε σε καταιγιστικές αποκαλύψεις για το Παλάτι.


Σήκωσέ το σαν Kορίτσι (Lift Like a Girl) της Μέι Ζαέντ

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε αυτόν τον πολύβουο και θορυβώδη δρόμο της Αλεξάνδρειας, σε μια γωνιά που δεν την πιάνει καλά καλά το μάτι, λειτουργεί ένα φυτώριο πρωταθλητών. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ζεμπίμπα, που θεωρείται το επόμενο αστέρι στην ένδοξη παράδοση της γυναικείας άρσης βαρών στην Αίγυπτο, τρυπώνουμε στα άδυτα ενός αθέατου κόσμου, που θαρρείς και έχει εξοστρακιστεί από την κοινή θέα. Μια ιστορία αφοσίωσης και εσωτερικών συγκρούσεων, που αντανακλά τις ανεξερεύνητες πτυχές και τις αντιφάσεις μιας πολύπλοκης κοινωνικής πραγματικότητας.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (4 - 14 Μαρτίου), στην ψηφιακή πλατφόρμα online.filmfestival.gr. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

me too

Χρονικό ενός παλιρροϊκού κύματος: το #MeToo συνταράσσει (και) τη Γαλλία

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παλιρροϊκού κύματος και μίας επανάστασης για την κατάσταση των γυναικών.Πρόκειται για μία πρόσφατη ιστορία που ξεκίνησε πριν τρία μόλις χρόνια. Έκτοτε, οι αποκαλύψεις, οι μαρτυρίες καιοι δηλώσεις θέσεων και απόψεων κατακλύζουν το δημόσιο διάλογο. Σαν τσουνάμι.Η ταινία επιχειρεί έναν πρώτο απολογισμό μέσα από ένα χρονικό των γεγονότων μέρα με τη μέρα. Εξιστορεί τοντρόπο με τον οποίο οι πρώτες αποκαλύψεις στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ προκάλεσαν, σε πολύσύντομο χρονικό διάστημα, μία χιονοστιβάδα αποκαλύψεων σε άλλους χώρους, άλλες χώρες, πριν αυτές λάβουνπαγκόσμιες διαστάσεις.Μέσα από τη μυθιστορηματική αφήγηση καταιγιστικών αποκαλύψεων που κόβουν την ανάσα, παρουσιάζεται ηαπρόσκοπτη άνοδος του κύματος #metoo. Αποκαλύπτεται ο ασταμάτητος μηχανισμός απελευθέρωσης του λόγουπου, από άρθρα σε tweets και από συνεντεύξεις σε αποκαλύψεις, έμελλε να προκαλέσει ανατροπές άνευπροηγουμένου σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ταινία προτείνει, για πρώτη φορά, την επανατοποθέτηση του κινήματος σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Γιατί, ενώ ηανδρική κυριαρχία αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο, το κίνημα αυτό εμφανίζεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μεαυτή την ιστορία; Μήπως άραγε, όλα αυτά δεν ξεκίνησαν από την υπόθεση Weinstein, αλλά λίγους μήνες νωρίτερα,ως αποτέλεσμα της συσσωρευμένης οργής απέναντι στην προεκλογική εκστρατεία και στη συνέχεια, στη νίκη τουDonald Trump;Μήπως άραγε, η απελευθέρωση του λόγου των γυναικών έδωσε επίσης κουράγιο σε άλλους να σπάσουν τη σιωπήτους, όπως στην περίπτωση των Αμερικανών μαθητών που αντιτάχθηκαν για πρώτη φορά στο λόμπι των όπλων;Η ταινία αποτελείται κυρίως από αρχεία που επιτρέπουν την ακριβή και ζωντανή καταγραφή της πορείας τωνγεγονότων. Μέσα από δυνατές εικόνες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, μερικοί από τους διασημότερους σταρεκφράζουν για πρώτη φορά τη συγκρατημένη τους οργή, την ίδια στιγμή που μερικοί από τους ισχυρότερουςπολιτικούς άνδρες καλούνται να ζητήσουν συγγνώμη.Την τεταμένη και αποτελεσματική αφήγηση, συμπληρώνουν ακριβείς και εμπεριστατωμένες μαρτυρίες.

Η ταινία εξιστορεί μία ιστορία που βρίσκεται εν εξελίξει, που συνεχίζεται με νέες αποκαλύψεις κάθε εβδομάδα.Σίγουρα θα υπάρξει ένα «πριν» και ένα «μετά» το #metoo.Η ταινία βασίζεται στην ομότιτλη έρευνα της Ανέτ Λεβί-Γουίλανρντ («Chronique d’une onde de choc») και αφηγείταιμία ανατροπή στην πορεία της ιστορίας.

Η ταινία θα προβληθεί σε διαδικτυακή μετάδοση από το Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο www.ifg.gr και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Θα προηγηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή των: Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος | Σοφία Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος, Alpha TV | Στέλλα Κάσδαγλη, δημοσιογράφος, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women on Top | Ανέτ Λεβί-Γουίλαρντ, δημοσιογράφος Libération, Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ, Ρεπόρτερ. Μυθιστοριογράφος και συγγραφέας | Συντονισμός: Ανιές Λεβαλουά

γυναίκες

«Μια μέρα για όλο τον Κόσμο: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Το ντοκιμαντέρ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που σκηνοθετεί η Μαριάννα Οικονόμου, έρχεται να αναδείξει τους υγιείς κοινωνικούς αγώνες γυναικών, που διεκδικούν την ισοτιμία, τη χειραφέτηση, τον σεβασμό. Που έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Ενταγμένες σ’ ένα ανδροκρατούμενο, άκρως σεξιστικό πλαίσιο, αποφασίζουν να χαράξουν μία διαδρομή ζωής, μέσα από την οποία όχι μόνο θα εξελιχθούν οι ίδιες και θα σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις αλλά θα καταστούν παράδειγμα και για όλες τις υπόλοιπες.

Στο ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, η Μαρία έκλαιγε. Μέχρι που η κόρη της έγινε 15 χρόνων –όσο ήταν η ίδια όταν ο αυστηρός πατέρας της την υποχρέωσε να «νοικοκυρευτεί», εγκαταλείποντας τη μαθητική ζωή– και την παρότρυνε να πάει μαζί της στο σχολείο. Το απωθημένο έγινε δύναμη. Κι όχι μόνο τελείωσε το σχολείο αλλά πέρασε και στο πανεπιστήμιο, ασχολήθηκε με τα κοινά, έγινε επιχειρηματίας. Αυτονομήθηκε. Η ζωή της βρήκε επιτέλους νόημα.

Το «κλειδί» της μόρφωσης, άνοιξε πολλές πόρτες και στην εξαιρετικά επιτυχημένη σήμερα δικηγόρο, Μίνα. «Η μόνη ελευθερία είναι στα Γράμματα», έλεγε στην ίδια και στην αδελφή της η μάνα τους όταν ήταν παιδιά – κι ας μην είχε η ίδια μορφωθεί. Μέσα από μία διαδρομή με πολλούς σκοπέλους, η Μίνα κατάφερε να υπερνικήσει την αμφισβήτηση των ανδρών συναδέλφων της, να οικοδομήσει μία καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί. «Όταν φτάνεις σ’ ένα σημείο, στέλνεις το ασανσέρ κάτω και δίνεις στις φωνές των καταπιεσμένων τον χώρο που τους αναλογεί, δίνεις το χέρι σου να βοηθήσεις τις αδελφές σου. Κι αν δεν το κάνεις, σε τίποτα δεν συνεισέφερε η πορεία σου στην κοινωνία, είσαι μηδενικής αξίας για τους άλλους», το μότο της.

Γυναίκες που φωτίζουν τον δρόμο και για τις υπόλοιπες. Που τους δείχνουν όχι μόνο πως τελικά υπάρχει τρόπος. Αλλά και πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Το αφιέρωμα θα προβληθεί στις 20.00 στην ΕΡΤ 2

electric swan 607

Ηλεκτρικός Κύκνος της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» είναι μια σουρεαλιστική μικρογραφία του Μπουένος Αϊρες. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων αντηχεί τον συναισθηματικό χάρτη της πόλης. Οι διαφορετικές κοινωνικές τάξεις φτιάχνουν τη δική τους χωροταξία. Ενας διαβρωτικός μαγικός ρεαλισμός ανοίγει ρωγμές ανάμεσα στις μεσοτοιχίες και διαπερνά τους ορόφους. Μια πολυκατοικία γεμάτη σκυλιά κι όμως δεν ακούς τα γαβγίσματα. Ακούς το ταβάνι που τρίζει και τον πολυέλαιο στο μεγάλο σαλόνι που είναι έτοιμος να πέσει. Ολο το κτίριο τρέμει γιατί και οι κάτοικοι τρέμουν... ονειρεύονται, μισούν, λατρεύουν, κλαίνε, ανοίγουν τρύπες στους τοίχους και λιποθυμούν όταν εισβάλλει η μελωδία της Λίμνης των Κύκνων.

Η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Ιρις Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους προβάλλεται στο αφιέρωμα σε τρεις ταινίες με γυναικεία υπογραφή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Zero Motivation

Zero Motivation της Τάλια Λάβι

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα παρουσιάζει στο κοινό την ταινία «Zero Motivation», μια ιστορία τριών νεαρών γυναικών στρατιωτών που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους σε μια απομακρυσμένη βάση στην έρημο. Μέσα από τις ρεαλιστικές και σουρεαλιστικές διαδρομές τους στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και τις αναταράξεις της εφηβείας, η ταινία μας δίνει μια κωμικοτραγική ματιά σε ορισμένες πτυχές της ισραηλινής κοινωνίας. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival όπου έλαβε δύο βραβεία.

Η προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας Facebook της Πρεσβείας του Ισραήλ, από τις 8 Μαρτίου, ώρα 9 π.μ., έως τις 16 Μαρτίου, για 1.000 προβολές. Η σκηνοθέτρια της ταινίας, Τάλια Λάβι, θα είναι καλεσμένη για να συζητήσει ζωντανά με το κοινό, στις 8 Μαρτίου, στις 21:30, επίσης μέσω της σελίδα Facebook της Πρεσβείας.

Επιπλέον, η Πρεσβεία του Ισραήλ θα μεταδώσει ένα podcast με τίτλο «8 Μαρτίου - Κάθε μέρα είναι Ημέρα της Γυναίκας». Η Οσρα Φρίντμαν, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Ισραηλινής Αρχής για την Ενίσχυση της Θέσης των Γυναικών και η Μαίη Ζαννή, πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, θα συζητήσουν κρίσιμα θέματα, όπως η εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική και τις υψηλόβαθμες θέσεις, η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, και οι γυναίκες στις επιστήμες, την έρευνα και την τεχνολογία. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με συντονίστρια τη Μαριάννα Σκυλακάκη, οικονομολόγο, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς.

Οι σχετικοί σύνδεσμοι θα αναρτηθούν στη σελίδα Facebook της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Μiss Sloane 607

Κυρία Σλόαν του Τζον Μάντεν

«Το lobbying έχει να κάνει με την προνοητικότητα, την πρόβλεψη των κινήσεων του αντιπάλου και την επινόηση σχετικών αντίμετρων. Ο νικητής πάντα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλο και παίζει το ατού του αμέσως μόλις εκείνος παίξει το δικό του.»

Αυτοί είναι οι κανόνες που ακολουθεί ως ευαγγέλιο η Ελίζαμπεθ Σλόαν, υψηλόβαθμο στέλεχος των πολιτικών Λόμπι της Ουάσιγκτον. Αυτοί είναι οι κανόνες που την κάνουν περιζήτητη, ασταμάτητη και ικανή να βγαίνει πάντα νικήτρια, ακόμα κι αν στην πορεία χρειαστεί να παραβιάσει κάθε ηθικό κώδικα, να αναιρέσει κάθε της ενδοιασμό και τελικά να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Και αυτοί είναι οι κανόνες τελικά που ανοίγουν και κλείνουν την «Κυρία Σλόαν», οριοθετώντας στο ενδιάμεσο μια αγωνιώδη αφήγηση που με τις ανατροπές της και τα παιχνίδια εξουσίας της δε μαρτυρά παρά μόνο στο τέλος τον πραγματικό νικητή ολόκληρης της παρτίδας. Μιας παρτίδας που περιλαμβάνει δυναμικούς λομπίστες που δε σταματούν σε τίποτα, διεφθαρμένους πολιτικούς που γίνονται έρμαια των συμφερόντων και των τσεπών τους, δικαστές που καταφεύγουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες για να στηρίξουν την ισχύ της θέσης τους και, ανάμεσα σε όλους αυτούς, αθώους πολίτες που παραμένουν θύματα των εξελίξεων, όσο φιλόδοξοι και κυνικοί καριερίστες καθορίζουν τις ίδιες τους τις τύχες.

Μπορεί η ταινία που επανενώνει (μετά το «Χρέος») τον Τζον Μάντεν με την Τζέσικα Τσαστέιν να κουνάει με υπέρμετρη έμφαση κατά στιγμές διδακτικά το δάχτυλο, παραμένει όμως εκρηκτική, αγωνιώδης και άκρως διασκεδαστική από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο πλάνο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Κυρία Σλόαν».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2


Σημειώσεις για τις Πόλεις και τα Ρούχα του Βιμ Βέντερς

Το άγνωστο στους πολλούς ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς από το 1989 στο οποίο συνομιλεί με τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Γιότζι Γιαμαμότο σχετικά με την δημιουργική διαδικασία και αναλογίζεται τη σχέση ανάμεσα στις πόλεις, την ταυτότητα και τον ρόλο του κινηματογράφου στην ψηφιακή εποχή.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming από τη StraDa Films

the cow 607

The Cow του Νταριούς Μεχρζουί

Ο νεορεαλισμός, ο σουρεαλισμός και ο μυστικισμός συγχωνεύονται σε αυτήν την πρωτοποριακή, βαθιά συγκινητική ταινία New Wave του Ιράν. Ο Χασάν, ένας αγρότης σε ένα φτωχό χωριό, τρελένεται όταν η μόνη του αγελάδα έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Χαμένος τελείως στην τρέλα του, παίρνει τη θέση της αγελάδας. Η ταινία αν και χρηματοδοτήθηκε από την ιρανική κυβέρνηση, απαγορεύτηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της λόγω της αρνητικής απεικόνισης της αγροτικής ιρανικής φτώχειας. Η ταινία μεταφέρθηκε λαθραία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1971 όπου κέρδισε το βραβείο FIPRESCI.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.


The Walking Dead - Επεισόδιο 18, Κύκλος 10 - 22.40 στο FOX

Η Μάγκι επιστρέφει αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία της, ακόμα και όταν καταφτάνει το παρελθόν της. Η ασφάλεια του Νέγκαν κινδυνεύει ξανά και οι Ντάριλ και Μάγκι πολεμούν μια άγνωστη και αόρατη απειλή. Τα νέα επεισόδια του 10ου κύκλου του «The Walking Dead» συνεχίζουν με το «Find Me» τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 22.40. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα νέα επεισόδια του «The Walking Dead».

Glass 607

Glass του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες. Από το φινάλε του «Διχασμένου» κατευθείαν στο σύμπαν του «Αφθαρτου», αυτή είναι η ταινία που ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Τζέιμς ΜακΑβόι στο μπερδεμένο, υπερβολικά γεμάτο με ιδέες και σύμβολα, υπερηρωικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Glass».

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 23.00


Ο Θησαυρός της Βαγίας

Παιδική-νεανική σειρά, τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρρή, από τον Δημήτρη Δημογεροντάκη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984 και ολοκληρώθηκε σε έξι ημίωρα επεισόδια. Εξι μικροί ήρωες, ο Αλέξης, η Λίνα, ο Κλου, ο Αγγελος, η Σόφη, η Ράνια μαζί με τη Νικόλ είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Καλοκαίρι στην Αίγινα. Μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κυνήγι αναζήτησης ενός θησαυρού, που είχε κλέψει από μια ντόπια οικογένεια ένας Γερμανός, ο Χανς Σουλτς, στη διάρκεια της Κατοχής. Μια περιπέτεια με άξονα τη φιλία, τη συνεργασία, την έρευνα, τη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Και τα έξι επεισόδια προβάλλονται σε streaming στο ERTFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς