Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βρείτε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix τις ταινίες που αξίζει να δείτε σε streaming


Omelia Contadina των Αλίτσε Ρορβάκερ και JR

Η μικρού μήκους ταινία της Αλίτσε Ρορβάκερ και του JR, σαν άτυπη συνέχεια του «Πρόσωπα & Ιστορίες» της Ανιές Βαρντά, έκανε την πρεμιερά της στη Βενετία το Σεπτέμβριο που μας πέρασε και τώρα βρίσκεται ελεύθερη στο YouTube για όλους.


Sportin' Life του Εϊμπελ Φεράρα

To ντοκιμαντέρ του παραγωγικότατου τελευταία Εϊμπελ Φεράρα προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας του Σεπτεμβρίου και αφηγείται στην πραγματικότητα τη φεστιβαλική πορεία της προηγούμενης ταινίας μυθοπλασίας (!) του, το «Siberia», η οποία διακόπηκε από τον ερχομό της πανδημίας και στη συνέχεια μεταλλάχθηκε σε ένα πρότζεκτ που έφτασε σχεδόν ως work in progress μέχρι και την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ. Πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε και σας προειδοποιούμε: αν δεν καταλάβετε πολλά, δεν φταίτε μόνο εσείς. Βλέπετε ολόκληρο το «Sportin' Life» στα αγγλικά εδώ.


How to John Wilson

Ο Τζον Γουίλσον περπατάει στη Νέα Υόρκη. Και ανακαλύπτει ιστορίες. Σαν urban Ρίτσαρντ Ατένμπορο, χαρτογραφεί την εθνογραφία μιας πόλης και βρίσκει την αλήθεια ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες: μια συνταγή, ένα tutorial, έναν οδηγό για καλύτερη ζωή. Τον ακολουθείτε κι εσείς στο Vodafone TV, όπου προβάλλεται ο πρώτος κύκλος του «How to John Wilson» και αναμένοντας τον δεύτερο που ετοιμάζεται εν μέσω πανδημίας.


Lovers Rock του Στιβ ΜακΚούίν

Ενα πάρτι σε ένα σπίτι του Λονδίνου την δεκαετία του ‘80, η προετοιμασία, οι χοροί, ο ερωτισμός, η ελευθερία των μαύρων θαμώνων του και λίγο από το επόμενο πρωί, αυτή είναι στην ουσία η ιστορία του «Lovers Rock», της δεύτερης ταινίας στην σειρά ανθολογίας του Στιβ ΜακΚουίν «Small Axe». Μοιάζει σαν κάτι που σε ένα άλλο φιλμ θα ήταν μια μόνο σκηνή σε μια μεγαλύτερη ιστορία και η αλήθεια είναι πως στα μόλις 69 λεπτά της ταινίας δεν συμβαίνουν πολλά, οι διάλογοι είναι λιγοστοί και η αφήγηση χαλαρή, αλλά η αίσθηση που παίρνεις από αυτό το house party δεν είναι τίποτα λιγότερο από ακαταμάχητη, μαγευτική: Νιώθεις σχεδόν σαν να είσαι εκεί. | COSMOTE TV PLUS | Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Lovers Rock».


Τα Κορίτσια (Bande de Filles) της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», μια θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης με διακρίσεις σε όλον τον κόσμο και μια από τις πιο ωραίες σκηνές στις οποίες ακούστηκε ποτέ το «Diamonds» της Rihanna. | Στην ΕΡΤ 2 στις 22.00 | Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα «Κορίτσια».


Το Μαργαριταρένιο Κουμπι του Πατρίσιο Γκουζμάν

Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Και δύο κουμπιά που αναζητούν απεγνωσμένα να πουν την ιστορία τους... O εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουζμάν σε μια ωδή για το νερό και όσα το ενώνουν με την τραγική μνήμη της Χιλής σε ένα συναρπαστικό και υποβλητικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. | Στο κανάλι της Βουλής στις 23.00 | Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μαργαριταρένιο Κουμπί».


The Crown 4

Αν δεν έχετε δει ακόμη τον τέταρτο κύκλο του «The Crown» μπορείτε να νιώθετε προνομιούχοι, γιατί ανήκετε σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα έχουν ακόμη τη χαρά να ανακαλύψουν τα 10 επεισόδια που βασίζονται πάνω στο τρίπτυχο Βασίλισα Ελισάβετ- Πριγκίπισσα Νταιάνα - Μάργκαρετ Θάτσερ. Ενας κύκλος που προκαλεί αντιδράσεις, αισθήματα, μνήμες και συζητήσεις. Καλή τηλεόραση δηλαδή.


Πίσω από τον Τοίχο της Νεφέλης Σαρρή

Ενα ντοκιμαντέρ για τον Ελληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, περφόρμερ, εικαστικό, Δημήτρη Παπαϊωάννου. Δεν πρόκειται όμως για μια τυπική βιογραφία. Παρακολουθώντας την προετοιμασία του «Still Life», του πιο μυστηριώδους έργου του, η ταινία επικεντρώνεται στο όραμα και στη φιλοσοφία του δημιουργού του, στον καθημερινό τρόπο εργασίας του και στους αφοσιωμένους συνεργάτες του. | Στην ΕΡΤ 2 στις 23.50 | Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Πίσω από τον Τοίχο».


Ted Lasso

O Τεντ Λάσο, ένας προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου, μετακομίζει στην Αγγλία για να προπονήσει μια ομάδα ποδοσφαίρου παρά την έλειψη εμπειρίας του. Με τους κυνικούς παίκτες και μια πόλη που τον αμφισβητεί, θα κάνει τα πάντα για να τους αλλάξει γνώμη. Οσοι αγαπούν τον Τζέισον Σουντεΐκις θα τον λατρέψουν στο ρόλο του Τεντ Λάσο που έπαιξε πρώτη φορά σε διαφημιστικά του NBC για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Παίζει στο Apple TV+.


Διαβάστε ακόμη: Το Flix προτείνει 10 σειρές για να βγει ο Νοέμβριος