Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Alida του Μίμο Βερντέσκα

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Μίμο Βερντέσκα αφηγείται την ιστορία της θρυλικής σταρ Αλίντα Βάλι μέσα από τις αδημοσίευτες επιστολές της και τα ημερολόγιά της, εμπλουτίζοντάς τη με επιπλέον αποκλειστικό υλικό: φωτογραφίες, home video σε 8μμ, νέες συνεντεύξεις από τους γιους της, τους συγγενείς και φίλους της, καθώς και από συνεργάτες της όπως οι Ντάριο Αρτζέντο, Ρομπέρτο Μπενίνι, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Βανέσα Ρεντγκρέιφ, Μαργκαρέτε φον Τρότα, Τιερί Φρεμό μεταξύ άλλων, και με αρχειακό υλικό από όλον τον κόσμο. Η ταινία «Αλίντα» αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο πορτρέτο που έγινε ποτέ για τη ζωή μιας όμορφης κοπέλας από την Πούλα που γρήγορα έγινε μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ιταλικού και του διεθνούς κινηματογράφου.

Η ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας ως τις 22/02


Οι Μητέρες Μας του Σεζάρ Ντιάζ

Ο 30χρονος Ερνέστο δουλεύει σε ένα εγκληματολογικό ινστιτούτο που προσπαθεί να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τους χιλιάδες αγνοούμενους της γενοκτονίας που έγινε στην Γουατεμάλα, γνωστή και ως Γενοκτονία των Μάγια ή «σιωπηλό ολοκαύτωμα», τα χρόνια από το 1981 μέχρι και το 1983. Ενα στοιχείο θα οδηγήσει τον Ερνέστο στο να υποψιαστεί πως ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ο πατέρας του, ένας αντάρτης που χάθηκε την ίδια περίοδο και για τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα. Ετσι ξεκινάει την αναζήτησή του, κρυφά από τη μητέρα του και το αφεντικό του. Ο Σεζάρ Ντίαζ βραβεύεται δίκαια στο Φεστιβάλ των Καννών για το καλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς, με μια ταινία που εκμηδενίζει τη συναισθηματική απόσταση ανάμεσα στις ανοιχτές πληγές μιας ολόκληρης χώρας και στην ιστορία ενός ανθρώπου που διεκδικεί την αλήθεια με κάθε κόστος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο COSMOTE CINEMA1HD στις 17.10


Τα Τέσσερα Επίπεδα της Υπαρξης της Ηλιάνας Δανέζη

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του '70. Οι νέοι της εποχής πειραματίζονται με την μουσική σε αυτοσχέδια προβάδικα, κοσμούν τους τοίχους των δωματίων τους με αφίσες από τα μουσικά είδωλα της εποχής, προμηθεύονται δίσκους από τους συγγενείς τους που ζουν στο εξωτερικό και ονειρεύονται! Στο Iλιον της Δυτικής Αττικής ο Θανάσης, ο Νίκος, ο Χρήστος και ο Μαρίνος φτιάχνουν το μουσικό συγκρότημα «Tα 4 Επίπεδα της Yπαρξης». Ηχογραφούν στα middle 70s τον έναν και μοναδικό δίσκο τους σε παραγωγή της Venus, μιας εταιρείας παραγωγής που μέχρι πρότινος αναλάμβανε μόνο λαϊκούς καλλιτέχνες. Και μετά οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ωστόσο ο ένας και μοναδικός τους δίσκος ακολουθώντας μια μοναχική πορεία φτάνει από τις προθήκες των ελάχιστων δισκάδικων που τον φιλοξένησαν, στα χέρια και τα αυτιά των ανθρώπων της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας. Στη συνέχεια, το μουσικό θέμα ενός εκ των κομματιών του δίσκου («Κάποια μέρα στην Αθήνα») γίνεται το sample του «Run this Town». Πρόκειται για το τραγούδι που ερμηνεύει η Rihanna, o Jay Z και ο Kanye West και που το 2010 λαμβάνει Grammy καλύτερου χιπ χοπ τραγουδιού! Ο Θανάσης Αλατάς κάπου στα 50 του εν μέσω της οικονομικής κρίσης γίνεται ο πρώτος Ελληνας που βραβεύεται με Grammy για το μουσικό θέμα που συνέθεσε στη νιότη του, σε ένα μικρό υπόγειο προβάδικο στο Ιλιον... Η επιμονή του και η αγάπη του γι’ αυτόν τον δίσκο, τον αντάμειψε. Δεν πειράζει που αυτό συνέβη μετά από 40 περίπου χρόνια. Συνέβη. Το έκανε να συμβεί. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη για το happy end που έζησαν τα «4 Επίπεδα της Υπαρξης». Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45


O Nταν Εφαγε Κόλλημα του Πίτερ Χέτζες

14 χρόνια πριν, ο Στιβ Καρέλ πρωταγωνιστούσε σε μία από τις πιο συμπαθείς, γλυκόπικρες και υποτιμημένες δραμεντί. Στην σκηνοθεσία ο Πίτερ Χέτζες (που μάς συστήθηκε με το επίσης διαμαντάκι «Pieces of April» το 2003, έγραψε το σενάριο του «About a Boy» το 2002 και το 2018 έβαλε το γιο του δίπλα στην Τζούλια Ρόμπερτς στο «Ben is Back»). H υπόθεση θέλει τον Καρέλ στον ρόλο του Νταν, ενός 40άρη χήρου, πατέρα τριών κοριτσιών, ο οποίος έχει παραμελήσει τον εαυτό του κι έχει αφοσιωθεί σε απελπιστικό βαθμό στις κόρες του. Οταν θα επιστρέψουν οικογενειακώς στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί την κοπέλα του αδελφού του.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 02.00


Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη του Σταύρου Παμπαλλή

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους δουλειά, ο Σταύρος Παμπαλλής εμπνέεται από την φόρμα και τους κανόνες του western για να παρουσιάσει την σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα ως μία κοινωνία όπου η οικονομική κρίση και η μόνιμη υπενθύμιση της Τουρκικής κατοχής δημιουργούν μια άγονη, σκληρή, με τους δικούς της ηθικούς κανόνες πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μοναχικός αντι-ήρωας του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είναι ένας άνδρας με μετατραυματικό στρες που πασχίζει εδώ και χρόνια να ξαναβρεί δουλειά ύστερα από την τραγική απώλεια της προηγούμενης εργασίας του, όσο η οικογένειά του καταρρέει κάτω από τα οικονομικά χρέη και την ανηλεή αντιμετώπιση των τραπεζών. Ο ίδιος κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η γυναίκα του από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Το μόνο που φαίνεται να κρατά την συνεκτικότητα της οικογένειάς τους είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, λίγα μέτρα από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Οταν όμως έρθει η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις θα είναι απροσδόκητες. Ο σχεδόν ανώνυμος μοναχικός πιστολέρο της αφήγησης (μόνο ένα Π προδίδει την ταυτότητά του) θα έρθει σε μια ύστατη σύγκρουση με το σύστημα, τους ανθρώπους γύρω του και, στην τελική, τον ίδιο του τον εαυτό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

«H Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» προβάλλεται online στις 19 , 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου σε online streaming στο viva.gr


Personal Shopper του Ολιβιέ Ασαγιάς

Η Μορίν της Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μια Αμερικανίδα στο Παρίσι, που δουλεύει ως personal shopper για την Κίρα, μια κακομαθημένη σταρ. Κουβαλά τα ρούχα και τα κοσμήματα που δανείζεται για τις εμφανίσεις της στο σπίτι και τα επιστρέφει πίσω στους οίκους απ΄ όπου τα παίρνει. Στο ενδιάμεσο, επισκέπτεται το σπίτι που ζούσε κάποτε, μια έπαυλη στα προάστια προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού δίδυμου αδελφού της. Ο Λούις ήταν κι εκείνος μέντιουμ κι έπασχε από την ίδια σπάνια καρδιακή δυσμορφία με την Μορίν, η οποία σ΄εκέινον απέβη απρόσμενα μοιραία. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για την αγγλόφωνη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με την ερμηνεία - έκπληξη της Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε online streaming από τη StraDa Films


Οι Φλέβες της Γης (Veins of the world) της Μπγιαμπασούρεν Νταβάα

Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix έως τις 27/02


I May Destroy You (Σεζόν 1η)

Μια κοπέλα, συγγραφέας, φεύγει σε μια αναγκαία απόδραση καθώς το απειλητικό deadline την κοιτάζει θυμωμένα. Η μια ώρα στο μπαρ με τους φίλους για ένα ποτό γίνεται γρήγορα ένα ολόκληρο βράδυ παρέα με γνωστούς αλλά και αγνώστους(;) και το επόμενο πρωί η Αραμπέλα συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει. Αλλά λίγο διαφορετική. Με τρόπο, και με αιτία, κάτι που κι η ίδια δεν είναι βέβαιη πως μπορεί να προσδιορίσει. Η Μικέιλα Κόουλ του «Chewing Gum» εμπνέεται εν μέρει από ένα δικό της βίωμα, ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και γενικότερα αφουγκραζόμενη τον κόσμο (γύρω) της. Παίρνει ιστορίες φίλων και γνωστών, παίρνει συχνά ερωτήματα πάνω στα όρια της κακοποίησης, της εκμετάλλευσης, και στήνει ένα απόλυτα προσωπικό, συχνά αποπνικτικό, άλλοτε ιλιγγιώδες, πορτρέτο ενός χαρακτήρα σε αναζήτηση. Σε αναζήτηση της αλήθειας, των κομματιών της, του εαυτού της. Η καλύτερη σειρά του 2020 για το Flix και όχι μόνο, ένα πολύτιμο κομμάτι τηλεόρασης.

Η σειρά προβάλλεται στο Vodafone TV


Πάολο Κόντε του Τζιόρτζιο Βερντέλι

Ο Πάολο Κόντε είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς στον κόσμο. Τα παραστατικά του τραγούδια συνθέτουν έναν φανταστικό άτλαντα της ψυχής, μια συλλογή από ήχο και ποίηση. Συχνά μοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους, ικανές να αποκτήσουν τη δική τους ζωή, γιατί ο Κόντε μας μεταφέρει μακριά και μας μαγεύει με την ποικιλία των μέσων του. Το «Paolo Conte, via con me» αφηγείται τη σχεδόν πεντηκονταετή ιστορία μιας πληθωρικής μορφής. Ενα φανταστικό ταξίδι, ένας συνδυασμός ποίησης και μουσικής μέσα από τα τραγούδια, τις συναυλίες, τους φίλους και τις σκέψεις του τραγουδιστή. Ο Verdelli αντλεί υλικό από το τεράστιο, προσωπικό αρχείο του Conte, συνδυάζοντάς το με πλάνα από συνεντεύξεις και ταινίες από τις διεθνείς περιοδείες μιας μοναδικής καριέρας. Μέσω αυτών των εικόνων, το ντοκιμαντέρ εισέρχεται στον λαβύρινθο των τραγουδιών του. Περιλαμβάνει τραγούδια που έχει γράψει για ένα ευρύ φάσμα ερμηνευτών (Αντριάνο Τσελεντάνο, Ενζο Τζανακάτσι, Τζέιν Μπίρκιν, Κατερίνα Κασέλι, Μπρούνο Λαούζι), και αυτά που αφορούν τα πάθη του (την τζαζ, τα σταυρόλεξα, τη ζωγραφική, το δίκαιο, τις ταινίες) σε μια συνεχή εξερεύνηση του οικείου και του ανοίκειου, των ιστοριών, των στίχων και των τραγουδιών αυτού του ασυνήθιστου κόσμου του Πάολο Κόντε.

Η ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας ως τις 22/02


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς