Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Sette Canne, un Vestito του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1949)

Το δεκάλεπτο ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Μικελάντζελο Αντονιόνι μετά από ανάθεση της SNIA - οργανισμού της ιταλικής βιομηχανίας μεταξιού και υφασμάτων, ήταν χαμένο μέχρι και το 1994. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2009 στην εβδομάδα ιταλικού κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, ξαναμονταρίστηκε και συγχρονίστηκε ξανά το 2014. Η ελεύθερη χρήση του είναι περιορισμένη σε εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δείτε το ολόκληρο παραπάνω.


Palmer του Φίσερ Στίβενς

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Πάλμερ, ενός πρώην αθλητή του φούτμπολ, ο οποίος βγαίνοντας από την φυλακή επιστρέφει στην μικρή του πόλη για να προσπαθήσει να χτίσει την ζωή του από την αρχή. Και κάπως έτσι και θα βρεθεί υπέυθυνος για ένα οχτάχρονο αγόρι που έχει εγκαταλείψει η μητέρα του η οποία ήταν γειτόνισσά του. Ο μικρός Σαμ, που του αρέσει να κάνει παρέα με κορίτσια κι αγαπά τις πριγκίπισσες δείχνει να μην ταιριάζει στο γενετικό του φύλο κι εν πολλοίς είναι κι εκείνος όπως κι ο Πάλμερ παράταιρος στην μικρή τους πόλη. Κάτι που θα φέρει τους δυο τους κοντά και τους βοηθήσει να χτίσουν μια σχέση που και οι δυο έχουν ανάγκη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+


Η Υπόθεση Μπλόχερ του Ζαν-Στεφάν Μπρον

Το ντοκιμαντέρ «Η Υπόθεση Μπλόχερ» (2013) είναι η ιστορία του πιο αμφιλεγόμενου πολιτικού ηγέτη της Ελβετίας. Φθινόπωρο 2011. Ο Κρίστοφ Μπλόχερ διεξάγει προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει τη νίκη για την ακροδεξιά, εθνικιστική του παράταξη, το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο τελικά θα κερδίσει σχεδόν το 1/3 των ψηφοφόρων. Το αυτοκίνητό του γίνεται ένα ιδανικό σημείο για τον σκηνοθέτη, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να διηγηθεί την ιστορία εκ των έσω, σε πρώτο πρόσωπο. Καθ΄οδόν, ξεδιπλώνεται η ιστορία της ζωής του Μπλόχερ. Πώς κατάφερε ο γιος ενός φτωχού πάστορα να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας με αμύθητη περιουσία, κι ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες στην Ελβετία; Η ταινία καταγράφει το πνεύμα μιας περιόδου όπου, στην χτυπημένη από την Κρίση Ευρώπη, ο εθνικισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα στον Νέο Ελβετικό Κινηματογράφο, online στην Ταινιοθήκη. Αφού δείτε την ταινία, μπορείτε να παρακολουθήσετε, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, το webinar με τον ντοκιμαντερίστα Ζαν-Στεφάν Μπρον - μάθετε πώς, εδώ.


20,000 Μέρες στη Γη των Ιάνο Φόρσαϊθ και Τζέιν Πόλαρντ

Ξέρετε ποιο είναι το μυστικό συστατικό για ένα επιτυχημένο τραγούδι; Η αντιπαράθεση. Η αντίστιξη δύο πραγμάτων. Για παράδειγμα, το να βάλεις ένα μικρό παιδί σ' ένα δωμάτιο μαζί με έναν ψυχοπαθή νάνο. Να ανοίξεις την πόρτα για να μπει ο κλόουν πάνω στο μονότροχο ποδήλατο. Και να κάτσεις πίσω για να παρατηρήσεις τι θα γίνει...
Από την πρώτη στιγμή του «20.000 Days on Earth», o Nικ Κέιβ κουρδίζει τον τόνο αυτού του «ντοκιμαντέρ»: θα παρακολουθήσουμε κάτι που θα ακροβατεί ανάμεσα στη ευφάνταστη λογοτεχνική του ικανότητα να αποτυπώνει σε λέξεις, εικόνες και στίχους τις σκέψεις και τα συναισθήματα του (και να τα κάνει αυτόματα και δικά μας), στο δαιμονισμένο χιούμορ του και την αναμφίβολη σκοτεινιά του. Ο μετά-πανκ καλλιτέχνης, ο φύσει και θέσει noir ρομαντικός της μουσικής σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων θα ξετυλίγεται, για 100 λεπτά και «a day in the life», μπροστά στα μάτια μας σε κάτι που δεν έχει καμία διάθεση να είναι μία αναλυτική ιστορική βιογραφία, αλλά μία λυρική βουτιά στο σύμπαν του, μία συναισθηματικής νοημοσύνης κατανόηση του έργου του. Μια βόλτα στην παραλία του Μπράιτον όπου ο Κέιβ φιλοσοφεί για τη ζωή, τα όνειρά και το δακρυσμένο ενδιάμεσο που γίνεται τραγούδι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «20.000 Μέρες στη Γη».

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο ERTFLIX


Working Girls (Filles de Joie) των Φρεντερίκ Φοντέιν, Αν Πολίτσεβιτς

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, της Αξέλ, της Κονσό και της Ντομινίκ που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από το γεγονός ότι είναι συνάδελφοι και κάθε μέρα διασχίζουν τα σύνορα για να πάνε στη δουλειά τους. Προκειμένου να μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή από την μια πλευρά των συνόρων, στο Ρουμπέ, δουλεύουν ως πόρνες στην άλλη πλευρά, στο Βέλγιο. Αυτή η διπλή ζωή είναι το κοινό μυστικό τους.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.


Σιωπηλός Μάρτυρας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Η φυλακή Τρικάλων χτίστηκε το 1895 σαν ένα από τα πρώτα έργα που χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος στη Θεσσαλία, ύστερα από την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς, το 1881. Χτίστηκε στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Ελλάδας, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, το τζαμί του Οσμάν Σαχ, αλλά και την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Η φυλακή λειτούργησε ως το 2006, οπότε και εγκαινιάστηκαν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις έξω από την πόλη.

Το 2006, η φυλακή ετοιμάζεται πλέον να παραδοθεί οριστικά στη λήθη έπειτα από 110 χρόνια λειτουργίας. Καθώς η εγκατάλειψη έχει ήδη κυριεύσει το ερημωμένο κτήριο, επτά πρόσωπα που η ζωή τους συνδέθηκε μαζί του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιστρέφουν και το επισκέπτονται για μια, τελευταία ενδεχομένως, φορά: ένας συνταξιούχος φύλακας και ο τέως διευθυντής της φυλακής, τρεις πρώην κρατούμενοι, μία εκπαιδευτικός και μια ερευνήτρια ανασύρουν μπροστά στην κάμερα προσωπικές μνήμες και εμπειρίες από την πολυετή ή σύντομη παραμονή τους εκεί, που με τη σειρά τους παίρνουν σταδιακά τη μορφή σπαραγμάτων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Σιωπηλό Μάρτυρα».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ2


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς