Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 1η Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 1η Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Curse of the Jade Scorpion

Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπίου (The Curse of the Jade Scorpion) του Γούντι Αλεν

Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας βάζει στο μάτι μια συνάδελφό του, η οποία είναι πρότυπο θηλυκής ενεργητικότητας και φυσικά δεν έχει σκοπό να του κάνει την «ερωτική» χάρη. Μια βραδιά, όμως, σε καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού με αποτέλεσμα ένα «κλικ» από τον μάγο να τους κάνει ερωτευμένους, αλλά και τον ντετέκτιβ δράστη των προσεχών του υποθέσεων.

Ο Γούντι Αλεν στρέφεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '40, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αστυνομική ίντριγκα για να φτιάξει μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του, αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ και τους ήρωές του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

about a boy

Για Ενα Αγόρι (About A Boy) των Κρις και Πολ Γουέιτζ

Η τύχη φαινομενικά είχε χαμογελάσει από πολύ νωρίς για τον Γουίλ Φρίμαν, έναν μοναχικό Λονδρέζο τριανταοκταχρονο εργένη. Όμορφος, γοητευτικός, με επιτυχίες στο γυναίκειο φύλο και ένα γενναίο σταθερό μηνιαίο εισόδημα προερχόμενο από τα πνευματικά δικαιώματα ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού που είχε γράψει ο πατέρας του, ώστε να του εξασφαλίζουν το ολοήμερο καθισιό στον καναπέ του σπιτιού του. Ο Γουίλ παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του θα αλλάξει, όταν μέσω της τελευταία του κατάκτησης θα γνωρίσει τον Μάρκους ένα δεκάχρονο προβληματικό αγόρι που μεγαλώνει έχοντας μόνη συντροφιά τη νευρωτική και συμπλεγματική μητέρα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

The Vanishing 607

Ο Φαροφύλακας (The Vanishing), του Κρίστοφερ Νίχολμ

Τον Δεκέμβριο του 1900, οι αρχές της Σκοτίας έφτασαν σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δυτικές ακτές της χώρας για να βρουν πως και οι τρεις φαροφύλακες που είχαν σταλεί εκεί, είχαν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν κάποιο δείγμα που να υποδηλώνει τους λόγους της εξαφάνισής τους. Ολα ξεκινούν όταν τρεις άνδρες διαφορετικών γενεών, επιβιβάζονται σε μια βάρκα με σκοπό να αλλάξουν βάρδια στο φάρο ενός νησιού από το σύμπλεγμα των νησιών Φλάναν. Ο Τόμας είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις, ένας λιγομίλητος και αυστηρός άνδρας που κάθε βράδυ ξυπνά από εφιάλτες μετά τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του. Ο μεσαίος είναι ο Τζέιμς, ένας γεροδεμένος και σίγουρος για τον εαυτό του φύλακας, που έχει αφήσει πίσω στη στεριά τη γυναίκα του και τον γιο του. Ο μικρότερος είναι ο Ντόναλντ που διαθέτει όλο τον ενθουσιασμό ενός άπειρου φαροφύλακα που διψάει να μάθει τα μυστικά της δουλειάς από τους μεγαλύτερους. Η απρόσμενη ανατροπή στην σχεδόν ακίνητη και πανομοιότυπη καθημερινή τους ρουτίνα θα έρθει όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μακάβρια αρχικά, πολύτιμη στη συνέχεια ανακάλυψη. Λόγος ικανός για να πάρει τα πάνω του ο τρόμος.

Διχασμένο ανάμεσα στο θρίλερ και το δράμα, το βασισμένο σε ένα αληθινό γεγονός που έγινε θρύλος φιλμ του Κρίστοφερ Νίχολμ σε κρατάει σε αγωνία για να δεις τελικά τι έχει συμβεί, όχι όμως και επειδή σε ενδιαφέρει πραγματικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο Star

Χρυσόψαρο 607

Χρυσόψαρο του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο εφτάχρονος Στρατής είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του κι αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τον πατέρα του. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, όταν αποκαλυφτεί ότι το δώρο γενεθλίων του Στρατή, δεν είναι ένα συνηθισμένο χρυσόψαρο σαν όλα τ’ άλλα...Το «Χρυσόψαρο» είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Αγγελόπουλου. Εχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πάνω από 60 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχει κερδίσει 13 βραβεία, καθώς και πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the gray man

The Gray Man των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Η νέα τους ταινία με τίτλο «The Gray Man» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μαρκ Γκρίνεϊ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, και μιλάει για τον «Gray Man», έναν ο πράκτορα της CIA με το όνομα Κορτ Τζέντρι, γνωστό και ως «Σιέρα Σιξ». Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι. Ομως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν, πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει.

Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας στη θεαματική, εντυπωσιακή, σεναριακά «γκρίζα» ταινία των αδερφών Ρούσο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.