Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Viaggio in Italia

Ταξίδι στην Ιταλία (Viaggio in Italia) του Ρομπέρτο Ροσελίνι

Ο πλούσιος Βρετανός δικηγόρος Αλεξ και η σύζυγός του Κάθριν επισκέπτονται τη Νάπολη προκειμένου να διευθετήσουν τα της περιουσίας ενός θείου που απεβίωσε. Το ταξίδι αυτό θα είναι η τελευταία ελπίδα αναβίωσης του γάμου τους, που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων.

Κανένα μοντέρνο σινεμά. Μόνο η επιτομή του στο αριστούργημα του Ρομπέρτο Ροσελίνι. Διαβάστε εδώ τη γνώνη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Ford v Ferrari

Κόντρα σε Ολα (Le Mans '66) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Αμερική, αρχές δεκαετίας του '60. Ο εγγονός του ιδρυτή της Ford, ο Χένρι Φορντ ο 2ος, επιχειρεί ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία προσπάθειά του να αγοράσει τη Ferrari οδηγεί σε προδοσία σε όφελος ανταγωνιστή του και τότε εκείνος ορκίζεται να τιμωρήσει τον Ενζο Φεράρι, κερδίζοντάς τον στο δικό του γήπεδο: τον διάσημο ετήσιο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία. Για να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά, η Ford δεν πρέπει απλώς να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά να εφεύρει και να κατέβει στους αγώνες με κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα, με παράδοση χρόνων, τεχνολογικά άρτια, αγωνιστικά μοντέλα της Ferrari. Ολο αυτό είναι αδιανόητο. Μόνο ένας τρελός θα το επιχειρούσε. Στην περίπτωσή μας, δύο τρελοί. Ο Τεξανός Κάρολ Σέλμπι, πρώην οδηγός Formula 1 και νυν φιλόδοξος σχεδιαστής αυτοκινήτων κι ο Βρετανός μηχανικός και επαγγελματίας οδηγός Κεν Μάιλς - γνωστός τόσο για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, όσο και για το πείσμα, το ένστικτο και το ασυναγώνιστο του ταλέντο στο τιμόνι. Μαζί, κατασκευάζουν το GT40, το μεγάλο στοίχημα της Ford, όμως τίποτα δεν έγινε απλά κι εύκολα. Η προετοιμασία, οι αποτυχίες, η επιμονή, το ρίσκο τεστάρουν τη βαθιά φιλία των δύο αντρών και συγκρούονται με το κυνικό πρόσωπο της αμερικανικής επχειρηματικότητας (τον Φορντ τζούνιορ δεν τον ενδιαφέρει το όραμα, αλλά η μπίζνα). Ολοι όμως καταλήγουν στον ίδιο κοινό προορισμό: το σημείο εκκίνησης του Le Mans 66, ενός αγώνα που έγραψε ιστορία.

Επιτέλους: ένα δείγμα απολαυστικού, παραδοσιακού σινεμά. Η «μεσαία» ταινία που λείπει τόσο στην εποχή μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Alpha

the others 607

Οι Αλλοι (The Others) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά ο σύζυγος της Γκρέις δεν έχει επιστρέψει από το μέτωπο. Σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη, η Γκρέις μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, την Άνν και τον Νίκολας, με αυστηρή πειθαρχία και έντονη θρησκευτική πίστη. Αυτό που τα κάνει να υποφέρουν, όμως, είναι μια παράξενη ασθένεια που δεν τους επιτρέπει την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Οι τρεις νέοι υπηρέτες, που προσλαμβάνονται από την οικογένεια, οφείλουν να προσέχουν τον πιο αυστηρό κανονισμό: το σπίτι πρέπει να μένει πάντοτε σκοτεινό και καμία πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει προτού κλείσει και κλειδωθεί η προηγούμενη! Ο ήδη παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται ακόμη περισσότερο, όταν τα δύο παιδιά αποκαλύπτουν στη μητέρα τους ότι το σπίτι κατοικείται και από μια «άλλη» οικογένεια...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον ΑΝΤ1

l affaire sk1

Υπόθεση Άγνωστο DNA (L'Αffaire SK1) του Φρεντερίκ Τελιέ

Παρίσι, 1991. Ο Φρανκ Μάνιε, ένας νεαρός επιθεωρητής κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η πρώτη του υπόθεση αφορά στη δολοφονία μιας κοπέλας. Σιγά-σιγά, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να ενώνουν τις κουκίδες και να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη.

Μια από τις πιο πολύκροτες αστυνομικές υποθέσεις των πρόσφατων γαλλικών χρονικών σε μια ταινία που αναζητά τον άνθρωπο πίσω από το τέρας και τη δικαιοσύνη πίσω από τη φρίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Night Listener

Ψίθυροι Στο Σκοτάδι (Night Listener) του Πάτρικι Στέτνερ

Ένας τηλεοπτικός παραγωγός που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Όταν όμως επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή, και ο ίδιος αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

Who Framed Roger Rabbit

Ποιος Παγίδεψε Τον Ρότζερ Ράμπιτ (Who Framed Roger Rabbit) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Σε μια εναλλακτική Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ το 1947, τα καρτούν ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ως κανονικοί πολίτες. Η συνοικία τους βρίσκεται στην Σχεδιούπολη, η οποία ανήκει στον Μάρβιν Άκμε, έναν μεγαλομεγιστάνα, τον οποίο παρακολουθεί ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ με στόχο να αποδείξει ότι φλερτάρει με τη Τζέσικα Ράμπιτ, την εντυπωσιακή σύζυγο του σούπερ σταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ. Όταν όμως ο Άκμε δολοφονείται, όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του Ρότζερ, τον οποίο ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρότζερ ωστόσο ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Stoker

Stoker του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο πατέρας της Ιντια σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ανήμερα στα γενέθλιά της. Η προβληματική, κλεισμένη στον εαυτό της έφηβη κλείνει τα 18, αλλά η ξαφνική της ορφάνια (από τον μόνο γονιό που έδειχνε να καταλαβαίνει και να αποδέχεται την αποτραβηγμένη της φύση) της υπογραμμίζει την απέραντή της μοναξιά και την αρρωστημένα παρατεταμένη της παιδικότητα. Δε θα βρεθεί ποτέ ξανά άνθρωπος να την αγαπήσει όπως ο μπαμπάς της. Δεν θα επιτρέψει εκείνη σε άλλον άντρα να το κάνει. Κι εφόσον η παγερή, mommy dearest, αλκοολική μητέρα της δεν μοιάζει να θρηνεί ιδιαίτερα, θα ντυθεί εκείνη χήρα. Θα περιφέρει αθόρυβα και απειλητικά το πένθος της σ' αυτό το βικτωριανό, απομακρυσμένο στην εξοχή σπίτι - τεράστιο, για να χωράει τις βαριές σκιές όσων ανεβαίνουν την μαρμάρινη σκάλα του κι όλα τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Τα σχέδιά της όμως ανατρέπει η άφιξη του θείου Τσάρλι, του αδελφού του πατέρα της, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Οσο εκείνος σαγηνεύει με τη γοητεία του την παραμελημένη μέσα στα συζυγικά χρόνια μητέρα της, τόσο η Ιντια τον απεχθάνεται, τον μισεί, τον ερωτεύεται. Τον ίδιο ή την επικίνδυνη σεξουαλικότητα που αποπνέει; Τον ίδιο ή τη σκοτεινή του φύση που αντί να τη σοκάρει, την εξιτάρει; Υπάρχει ο θείος Τσάρλι ή κάθε έφηβη οφείλει να τον επινοήσει για να κόψει τον ματωμένο ομφάλιο λώρο και να ενηλικιωθεί; Με όποιο τίμημα...

Το αμερικανικό ντεμπούτο του Παρκ Τσαν-γουκ, του Κορεάτη σκηνοθέτη του «Oldboy», είναι μία άσκηση αψεγάδιαστου στιλ, ένας φόρος τιμής στον χιτκοσκικό υπαινιγμό του τρόμου, αλλά κι ένας τελετουργικός αυνανισμός της κινηματογραφικής ομορφιάς πάνω στην όποια ουσία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 2


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς