Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 5 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


vitelloni

Οι Βιτελόνι (I Vitelloni) του Φεντερίκο Φελίνι

Μια πικρή σάτιρα γύρω από πέντε ανέμελους επαρχιώτες, γιους των μπαμπάδων τους, που έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν σε φάρσες και σε καλαμπούρια τη ζωή τους. Ασημένιος Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1953 και η πρώτη καθαρά φελινική ταινία. Με την ανεπανάληπτη μουσική του Νίνο Ρότα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

deep blue sea

Βαθιά, Άγρια Θάλασσα (Deep Blue Sea)

Ο επιχειρηματίας Ράσελ Φράνλκιν χρηματοδοτεί την έρευνα μιας νεαρής γιατρού σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας της νόσου Alsheimer και γενικότερα των ασθενειών του ανθρώπινου εγκέφαλου. Η έρευνα της δεν διεξάγεται σε παραδοσιακά εργαστήρια, αλλά στη μέση του ωκεανού, επάνω σε ένα πλωτό σύμπλεγμα κτιρίων και περιφραγμένων δεξαμενών, με πειραματόζωα καρχαρίες. Με την ανθρώπινη επέμβαση για τις ανάγκες της έρευνας ο εγκέφαλός τους διογκώνεται για να παράγει περισσότερες πρωτεΐνες, αλλά η πρώτη παρενέργεια του πειράματος αυτού είναι το να γίνουν οι καρχαρίες πιο έξυπνοι.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Grand Budapest Hotel

Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) του Γουές Αντερσον

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας Συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό Ζίρο (μηδέν), ένα μελαμψό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Οταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, γεμάτο διδάγματα ζωής και απολαυστικά σκαμπανεβάσματα στις χιονισμένες ευρωπαϊκές βουνοκορφές. Καθόλου τυχαίο ότι η περιπέτεια του Γκουστάβ και του Ζίρο συμπίπτει με την άνοδο – και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – της νέας μαυροφορεμένης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Ευρώπης και της πιστής φρουράς της με το κεραυνωτό λογότυπο, των... Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Γουες Αντερσον ανοίγει το συρτάρι των αναμνήσεων της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Αλλά με χιούμορ και χρώμα! Επίσημη πρεμιέρα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

lightyear

Lightyear του Ανγκους ΜακΛέιν

Το «Lightyear» ξεκαθαρίζει τα πράγματα από την πρώτη κιόλας στιγμή λέγοντας πως «το 1995 ένα αγόρι, ο Αντι, αγόρασε ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από μια ταινία. Αυτή εδώ είναι εκείνη η ταινία.» Και κάπως έτσι, μέσα σε μια από τις ελάχιστες meta αναφορές της Pixar, γινόμαστε κι εμείς θεατές μιας ταινίας για την ταινία αυτή όπου το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Λάιτγιαρ με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Οσο τα χρόνια περνάνε, ο Μπαζ αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Ομως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά.

To origin story του αγαπημένου αστροναύτη από το «Toy Story», σε μια ταινία που δεν βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στη δράση και τους χαρακτήρες της, χάνοντας τον προορισμό το «infinity and beyond». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.