Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


homesman

Μέχρι Το Τέλος (The Homesman) του Τόμι Λι Τζόουνς

Στη Νεμπράσκα του 1854 και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς.

Στη δεύτερη ταινία του ως σκηνοθέτης ο Τόμι Λι Τζοουνς παραδίδει ένα μεστό, μελαγχολικό και -κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει- φεμινιστικό γουέστερν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Death Becomes Her

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ (Death Becomes Her) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Έρνεστ Μένβιλ είναι πλαστικός χειρουργός και αρραβωνιασμένος με τη συγγραφέα Χέλεν Σαρπ. Λίγο καιρό πριν το γάμο τους, ο Έρνεστ θα γνωρίσει την ατάλαντη αλλά εντυπωσιακή ηθοποιό και φίλη της Χέλεν, Μάντελιν Άστον. Η Χέλεν με τη Μάντελιν από τα παιδικά τους χρόνια βρίσκονται σε κόντρα. Ο Έρνεστ θα διαλύσει τον αρραβώνα του με την Χέλεν και θα παντρευτεί τη Μάντελιν. Μετά από το χωρισμό τους, η Χέλεν θα παραμελήσει τον εαυτό της και θα γίνει υπέρβαρη. Μετά από ένα νευρικό κλονισμό θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση. Επτά χρόνια μετά, ο γάμος του Έρνεστ και της Μάντελιν διανύει τη χειρότερη περίοδο. Η Μάντελιν προσπαθεί μάταια να σταματήσει το χρόνο που περνάει και αφήνει τα σημάδια του. Η Χέλεν πλήρως ανανεωμένη και νεότερη επιστρέφει αποφασισμένη να κερδίσει πίσω τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν. Έτσι οι ζωές των τριών ξανασμίγουν και ένα μαγικό φίλτρο θα φέρει τα πάνω κάτω. Το φίλτρο αυτό που πήραν και οι δύο γυναίκες τις κάνει πάλι νέες και στην προσπάθειά τους να σκοτώσουν η μία την άλλη τυχαία συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει αθάνατες. Τώρα, πεθαμένες πλέον θα πρέπει να συντηρούν για πάντα τα σώματά τους που αποσυντίθενται όλο και περισσότερο.

Η απολαυστική κωμωδία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους Μέριλ Στριπ, Μπρους Γουίλις, Γκόλντι Χον.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

expendables 2

Οι Αναλώσιμοι 2 (The Expendables 2) του Σάιμον Γουέστ

Ο κύριος Τσερτς συγκεντρώνει και πάλι τους «Αναλώσιμους» για μια, κατά τα φαινόμενα, εύκολη δουλίτσα. Οταν όμως ένας δικός τους πέφτει στο πεδίο της δουλειάς, οι «Αναλώσιμοι» αποφασίζουν να εισχωρήσουν σε εχθρικό έδαφος προκειμένου να σταματήσουν ένα πολυδύναμο όπλο καταστροφής – πάνω απ’ όλα όμως, για να πάρουν εκδίκηση.

O Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και – ναι – ο Τσακ Νόρις στέλνουν τη σοβαροφάνεια από εκεί που ήρθε στο σχεδόν πιο απενοχοποιημένο bad movie we love που γυρίστηκε ποτέ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον Σκάι

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Cosmote Cinema 1

hive κυψέλη

Η Βασίλισσα της Κυψέλης (Hive) της Μπλέρτα Μπασόλι

Η «Βασίλισσα της Κυψέλης» διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό του Κοσόβου που, στη διάρκεια του πολέμου, υπέστη μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στη χώρα από τους Σέρβους. Δέκα χρόνια μετά, η Φάρι είναι μία μόνο από τις δεκάδες γυναίκες που περιμένουν ματαίως νέα για τους αγνοούμενους συζύγους τους, ζώντας μια ζωή καθηλωμένη στη θλίψη, την αβεβαιότητα και το παρελθόν.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μια συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που αποτέλεσε την πρόταση του Κοσόβου για τα φετινά Oσκαρ. Η πρώτη ταινία που κέρδισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα Contemporary World Cinema το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Κοινού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Dark River 607

Σκοτεινός Ποταμός (Dark River) της Κλίο Μπάρναρντ

Η Αλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά το θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Αλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

H νέα ταινία της Κλιό Μπάρναρντ δεν είναι «Εγωιστής Γίγαντας», αλλά παραμένει μια σοβαρή προσθήκη στη νέα γενιά ταινιών βρετανικού ρεαλισμού με την Ρουθ Γουίλσον του «The Affaιr» και τον Μαρκ Στάνλεϊ του «Game of Thrones» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.