Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


et

Ε.Τ Ο Εξωγήινος (E.T.: The Extra-Terrestrial) του Στίβεν Σπίλμπεργκ (1982)

Ενώ επισκέπτονταν τη Γη, μια ομάδα εξωγήινων ανακαλύπτεται και ενοχλείται από μια ανθρώπινη ομάδα δράσης. Εξαιτίας της γρήγορης απογείωσής τους, ένας από τους εξωγήινους μένει πίσω. Ο μικρός επισκέπτης βρίσκεται ολομόναχος σε έναν πολύ περίεργο πλανήτη. Ευτυχώς γι' αυτόν, γρήγορα βρίσκει ένα φίλο, τον 10χρονο Έλιοτ. Ενώ ο Ε.Τ. σταδιακά γνωρίζεται με τον αδερφό του Έλιοτ, Μάικλ, και την αδερφή του Γκέρτι η ομάδα δράσης ψάχνει μέρα και νύχτα τον πρώτο επισκέπτη από το Διάστημα. Η επιθυμία του Ε.Τ. να επιστρέψει σπίτι του είναι πολύ μεγάλη και αφού καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Έλιοτ και τους άλλους, ο Ε.Τ. αρχίζει να κατασκευάζει μια αυτοσχέδια συσκευή ώστε να στείλει μήνυμα στους δικούς του και να έρθουν να τον πάρουν. Ο Ε.Τ. θα αρρωστήσει σοβαρά και εξαιτίας της ιδιαίτερης σύνδεσής του με τον Έλιοτ, το αγόρι υποφέρει κι αυτό. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν η ομάδα δράσης καταφέρνει να εντοπίσει τον Ε.Τ.

Το κλασικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, μια από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ε.Τ.: Ο Εξωγήινος».

District 9

District 9 του Νιλ Μπλόμκαμπ (2009)

Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα, στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους. Και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στη Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Σήμερα, την ευθύνη των εξωγήινων έχει η MNU (Multi-National United), μια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. Όταν ο Βίκους βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της MNU, προσβληθεί από έναν εξωγήινο ιό που αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Το αριστουργηματικό υβρίδιο επιστημονικής φαντασίας και πολιτικού σινεμά του Νιλ Μπλόμκαμπ που κατάφερε να κλείσει μια παραβολή για το Απαρτχάιντ στη συσκευασία μιας περιπέτειας και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ (και με υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας).

Η ταινία προβάλλεται στο MEGA στις 01.40.

τρωάδες

Τρωάδες του Μιχάλη Κακογιάννη (1971)

Η Εκάβη, βασίλισσα των Τρώων και μητέρα του Έκτορα, του πιο τρομερού από τους Τρώες πολεμιστές, θωρεί τα απομεινάρια του βασιλείου της. Η Ανδρομάχη, χήρα του θανατωμένου Έκτορα και μητέρα του γιου του, του Αστυάνακτα, πρέπει να μεγαλώσει τον γιο της μετά το πέρας του πολέμου. Η Κασσάνδρα, κόρη της Εκάβης η οποία οδηγήθηκε στην παράνοια από τις φρικαλεότητες του πολέμου, αναμένει έως ότου ο Αγαμέμνονας εάν θα την κάνει παλλακίδα του. Η Ωραία Ελένη, περιμένει να δει αν θα ζήσει. Μα η πλέον φριχτή αλήθεια τους είναι άγνωστη έως ότου ο Ταλθύβιος, αγγελιοφόρος του Έλληνα βασιλιά, αφιχθείς στην πόλη τους ανακοινώσει πως ο βασιλιάς Αγαμέμνονας και ο αδερφός του ο Μενέλαος έχουν αποφασίσει τον θάνατο του Αστυάνακτα, του τελευταίου αρσενικού διαδόχου της δυναστείας της Τροίας, ο οποίος πρέπει να εκτελεστεί ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν μελλοντικές διεκδικήσεις.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης διασκευάζει τις «Τρωάδες» του Ευρυπίδη με πρωταγωνίστριες τις Κάθριν Χέπμπορν, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, και Ειρήνη Παππά σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ταινία προβάλλεται στη ΒΟΥΛΗ στις 22.00.

127 Hours

127 Ωρες του Ντάνι Μπόιλ (2010)

Ο Αρον Ράλστον εξερευνούσε τα βουνά στο Canyonlands National Park στη Γιούτα. Σε μια προσπάθειά του να περάσει ένα φαράγγι, γλιστράει και πέφτει μέσα. Το δεξί χέρι του συνθλίβεται από μια πέτρα με αποτέλεσμα να παγιδευτεί. Για τις επόμενες πέντε μέρες ο Ράλστον επανεξετάζει ολόκληρη τη ζωή του και καταφέρνει να ανακαλύψει ότι διαθέτει όλο το κουράγιο για να μπορέσει να επιβιώσει κάνοντας οτιδήποτε είναι απαραίτητο. Για να ελευθερωθεί κόβει το χέρι του και περπατάει 8 μίλια μέσα στην έρημο, μέχρι να βρει άλλους οδοιπόρους και τελικά να σωθεί. Κατά τη διάρκειά του εγκλωβισμού του, ο Ράλστον αναπολεί, φίλους, ερωμένες και τις δύο οδοιπόρους που συνάντησε λίγο πριν το ατύχημά του.

Περιπέτεια παραγωγής 2010 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Ντάνι Μπόιλ. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Σάιμον Μπόφοϊ και είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του ΑΆρον Ράλστον «Between a Rock and a Hard Place». Πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Φράνκο στο ρόλο του ορειβάτη Ράλστον, ο οποίος παγιδεύτηκε σε ένα φαράγγι στη Γιούτα και έμεινε εκεί για περισσότερο από πέντε μέρες το 2003. Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για την εκπληκτική ερμηνεία του Τζέιμς Φράνκο.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN.

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.

the impossible 607

The Impossible» (2012) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά

H Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους παιδιά ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, για ν’ απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη γαλήνη ενός τροπικού παραδείσου. Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου όμως, και καθώς όμως η οικογένεια ξεκουράζεται γύρω από την πισίνα, μια τρομακτική βοή ακούγεται από το κέντρο της γης, και μια τεράστια μάζα σκοτεινών νερών σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Το χάος που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν ποτέ, και ο τρόμος που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, περιγράφονται μαζί με απίστευτες αποδείξεις κουράγιου και συμπόνιας.

Με πρωταγωνιστές τους Ναόμι Γουότς και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, και βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας οικογένειας που επιβίωσε από το σαρωτικό τσουνάμι στην Ταϊλάνδη τον Δεκέμβριο του 2004, το φιλμ του Μπαγιόνα είναι ίσως μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που θα δείτε ποτέ. Ενα αγωνιώδες θρίλερ που σου ραγίζει την καρδιά. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23:20 στο MEGA.

The Mothman Prophecies

Ο Χρησμός της Πεταλούδας (The Mothman Prophecies) του Μαρκ Πέλινγκτον

Ενας επιτυχημένος δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας, ο Τζον Κλάιν, και η γυναίκα του Μαίρη, παθαίνουν τροχαίο ατύχημα όταν εκείνη τρομάζει από κάτι που βλέπει όταν οδηγεί και χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Στο νοσοκομείο όπου διακομίζεται παρουσιάζει επιπλέον παραισθήσεις και στις εξετάσεις που της κάνουν, διαπιστώνεται ότι πάσχει από γλοιοβλάστωμα - κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Στον όγκο αποδίδονται οι παραισθήσεις της και οι παράξενες ζωγραφιές που σχεδιάζει στη διάρκεια της νοσηλείας της. Ανάμεσα στα σχέδιά της είναι και μια σκοτεινή μορφή σαν ανθρωπόμορφη νυχτοπεταλούδα με κόκκινα μάτια. Η Μαίρη Κλάιν υποκύπτει λίγο καιρό αργότερα στη νόσο της και δύο χρόνια μετά ο Τζον Κλάιν βρίσκεται στην επαρχιακή πόλη Πόιντ Πλέζαντ χωρίς να θυμάται πώς και γιατί οδήγησε μέχρι εκεί. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα και γεγονότα και τελικά μαθαίνει ότι διάφοροι κάτοικοι βλέπουν οράματα σαν εκείνα που είχε ζωγραφίσει η γυναίκα του.

Καλογραμμένος και καλοπαιγμένος μεταφυσικός τρόμος με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Λόρα Λίνεϊ σε πρώτο πλάνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.00 στο OPEN.

ete 85 main

To Kαλοκαίρι του '85 του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Ομως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Βασισμένος στο βρετανικό young adult βιβλίο του «Dance on My Grave» του Βρετανού Αϊνταν Τσέιμπερς, ο Οζόν χτίζει την ιστορία του με τρόπο γοητευτικό, κατορθώνοντας να συλλάβει όχι μόνο την εποχή και την στιγμή, αλλά κι όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις μιας σχέσης τόσο καθοριστικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι του '85».

Η ταινία στριμάρει στο Viva.gr μέχρι και 31 Αυγούστου.

Music Box: Woodstock 99

«Music Box: Woodstock 99»

Πρώτο σε μια σειρά έξι μουσικών ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΗΒΟ που καταγράφουν κομβικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ποπ και ροκ μουσικής, κάτω από τον γενικό τίτλο Music Box, το «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage» δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικό. Βρισκόμαστε 22 χρόνια πριν, στον καυτό Ιούλιο του 1999 και ολόκληρος ο κόσμος ανυπομονεί για το Woodstock 99, ένα τετραήμερο μουσικό event που θα γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από το original Woodstock του 1969. Μερικές από τις πιο διάσημες μπάντες της μουσικής του τότε, έχουν ήδη συμφωνήσει να εμφανιστούν και όλοι ελπίζουν σε μια μεγαλειώδη συναυλία, που θα αναβιώσει το πνεύμα των ‘60s και θα ενώσει τους θεατές σε μια εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα.Ενα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για μια σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της μουσικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage», πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Music Box, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.