Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 22 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The End of the Tour 607

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) του Τζέιμς Πόνσολντ

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (ή DFW όπως ήταν γνωστός) βρέθηκε κρεμασμένος. Ηταν μόλις 46 ετών. Κι όμως: ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας είχε από τα 30 του ψηφιστεί ως ένας από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime». Κι αυτό γιατί το1996 είχε ξεσηκώσει θύελλες στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» («Ατέλειωτο Αστείο»). Ευφυής, φιλοσοφικά τεκμηριωμένος και με απολαυστικό κατάμαυρο χιούμορ, είχε θεωρηθεί απόγονος του Πίντσον, του Tόμσον, του Ντελίλο. Το περιοδικό Rolling Stone είχε στείλει τότε στο σπίτι του Γουάλας στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης το νεαρό δημοσιογράφο, και φιλόδοξο επίσης λογοτέχνη, Ντέιβιντ Λίπσκι σε μία πενθήμερη αποστολή/συνέντευξη. Αυτό το πορτρέτο δεν δημοσιεύτηκε παρά μόνο μετά θάνατον. Η ταινία, αποτυπώνει τη συνεύρεση των δύο αντρών, τις συζητήσεις και την φιλοσοφική τους κόντρα.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι και τις tours-de-force ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, η ταινία δεν αποκαλύπτει απλώς την ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, αλλά προκαλεί το θεατή να πάρει θέση κι ο ίδιος στο διάλογο περί πραγματικής αξίας και διασημότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

mamma mia 607

Mamma Mia της Φιλίντα Λόιντ

Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής... Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της... Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες... Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει... Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΑΝΤ1

scream

Scream των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Γκίλετ

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα του Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Επιστροφή στο... «Scream» με ένα ρίκουελ που ξέρει να αυτοσαρκάζεται όπως θα άρεσε και στον Γουές Κρέιβεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Cosmote Cinema 1

nightcrawler 607

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) του Νταν Γκιλρόι

Ο Λου Μπλουμ ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον «υπόγειο» και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Αντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα, μία βετεράνο στο «άθλημα», η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς «καυτές» ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

Κάπου ανάμεσα στον «Ταξιτζή» και το «Δίκτυο», το ντεμπούτο του σεναριογράφου Νταν Γκιλρόι είναι μια σπουδή πάνω στο σύγχρονο κυνήγι της φρίκης ή στο πόσο μαύρη μπορεί να είναι μια υπαρξιακή κωμωδία. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Σεναρίου, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Kindergarten Teacher

Η Νηπιαγωγός (The Kindergarten Teacher) της Σάρα Κολαντζέλο

Η Λίσα είναι μια σαραντάχρονη Νεοϋορκέζα νηπιαγωγός που ζει στο Στέιτεν Αϊλαντ και βρίσκει διέξοδο από τη δίχως εκπλήξεις οικογενειακή της ζωή στην αγάπη της για τις τέχνες, και πιο συγκεκριμένα για την ποίηση. Για χάρη της θα ξεκινήσει μαθήματα συγγραφής, μονάχα για να έρθει αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ότι η ίδια δεν διαθέτει πραγματικό ταλέντο, κάτι που θα τη βυθίσει ακόμα περισσότερο σε υπαρξιακή απόγνωση. Με τα έφηβα παιδιά της να έχουν πλέον πάρει τον δικό τους δρόμο, η Λίσα θα ανακαλύψει τον δικό της από μηχανής θεό στο πρόσωπο ενός από τους λιλιπούτειους μαθητές της, του πεντάχρονου Τζίμι, ο οποίος σκαρφίζεται σχεδόν ως δια μαγείας μικρά ποιητικά κομψοτεχνήματα. Η Λίσα θα παρουσιάσει τα ποιήματά του ως δικά της στην τάξη της και παράλληλα θα θέσει στόχο ζωής να τον βοηθήσει να καλλιεργήσει το έμφυτο ταλέντο του, αγνοώντας τον επικίνδυνο δρόμο που σταδιακά παίρνει η εμμονή της.

Η Μάγκι Τζίλενχαλ, σε έναν ρόλο αντάξιο του ταλέντου της, κυριαρχεί σε ένα υπόκωφο θρίλερ για τα ενήλικα απωθημένα που στοιχειώνουν την επόμενη γενιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.