Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Pulp Fiction

Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο

Δυο πληρωμένοι δολοφόνοι με φιλοσοφικές ανησυχίες, ένας αποτυχημένος μποξέρ που προσπαθεί να πιάσει την καλή, μια κακομαθημένη καλλονή εθισμένη στην κοκαΐνη, κι ένα τρελά ερωτευμένο ζευγάρι ληστών. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους συναρπαστικούς χαρακτήρες που με τις παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες ιστορίες τους συνθέτουν μια συναρπαστική σπονδυλωτή ταινία - σταθμό.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Σκάι

Ratatuille

Ρατατούης (Ratatuille) του Μπραντ Μπερντ

Η υψηλή γαστρονομία είναι στο DNA όλων των Γάλλων, και όταν λέμε όλων, εννοούμε ακόμα και των... αρουραίων τους! Δε φαίνεται καθόλου παράλογο λοιπόν, που ο Ρεμί ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και το γεγονός ότι είναι... αρουραίος - κάτι απαγορευτικό όταν πρόκειται για κουζίνες! Τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του, σύντομα θα βρεθεί από τον υπόνομο στην... κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Στο δρόμο του θα βρεθεί ο μικρός Αλφρέντο, ο ραδιούργος Σκίνερ, αλλά και ο φοβερός και τρομερός κριτικός εστιατορίων, Άντον Ίγκορ. Ο Ρεμί, όμως, ξέρει καλύτερα από όλους τα υλικά της επιτυχίας και πώς να τα... μαγειρέψει. Μετά από όλα αυτά, ο γαλλικός χάρτης των γεύσεων δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος!

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

charade

Ραντεβού στο Παρίσι (Charade) του Στάνλεϊ Ντόνεν

Charade σημαίνει αίνιγμα και αυτό καλείται να λύσει η all time classic Aundrey Hepburn, μία γυναίκα στο Παρίσι, που μαθαίνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο ότι πέθανε ο πάμπλουτος άντρας της. Ανάμεσα στα πολλά μυστικά που είχε, ανακαλύπτει ότι μια σειρά κακοποιών τον ψάχνει κι άθελα της βρίσκεται μπροστά σε έναν κυκεώνα από γεγονότα που αν και ασύνδετα μεταξύ τους αρχικά, την οδηγούν στη λύση του μυστηρίου, με τη βοήθεια του έρωτα.

Αν ο Χίτσκοκ γύριζε ρομαντική κομεντί μυστηρίου, τότε αυτό θα ήταν το «Ραντεβού στο Παρίσι» με τους Κάρι Γκραντ και Οντρεϊ Χεπμπορν να λάμπουν περισσότερο και από τη νύχτα στο Παρίσι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

all hands on deck myfff

All Hands on Deck (À l'abordage) του Γκιγιόμ Μπρακ

Ενα ζεστό, καλοκαιρινό βράδυ στο Παρίσι, ο Φελίξ γνωρίζει την Αλμα και την ερωτεύεται. Το επόμενο πρωί, η Αλμα παίρνει το τρένο για να πάει στην οικογένειά της, στη Νότια Γαλλία. Ο Φελίξ, αποφασισμένος ν' ακολουθήσει την αδελφή ψυχή του, παίρνει κι αυτός δρόμο, σ' ένα αυτοκίνητο μαζί με τον κολλητό του, τον Σερίφ και τον απρόθυμο οδηγό Εντουάρ. Οταν, φτάνοντας στο στόχο τους, το αυτοκίνητο χαλάει, τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή: η Αλμα δεν μοιάζει να χαίρεται ιδιαίτερα με την επίσκεψη-έκπληξη.

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά, δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

harmonium

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

greek bar

«The Greek Bar Jacket» της Μαριάννας Οικονόμου

Με σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς οίκου μόδας, η ταινία ακολουθεί την ομάδα της Dior με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Γκρατσία Κιουρί από το Παρίσι μέχρι το Αργος, το Σουφλί, την Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα, καθώς σταδιακά δημιουργούν το εμβληματικό Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου για τα παρασκήνια του fashion show του οίκου Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο παίζει από τις 13 Ιανουαρίου online στο επίσημο κανάλι του Dior στο YouTube.

giorni

Δέκα Μέρες Χωρίς τη Μαμά του Αλεσάντρο Τζενοβέζι (2019)

Η ρουτίνα μιας οικογένειας στη Ρώμη ταράσσεται όταν η μητέρα, η Τζούλια, μια εξαντλημένη και απαυδισμένη μητέρα, αποφασίζει να πάει δέκα μέρες διακοπές και να αφήσει την φροντίδα του σπιτιού και των τριών τέκνων τους στον άνδρα της, τον Κάρλο, ένα κουρασμένο υπεύθυνο ανθρωπίνων πόρων σε μια γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ. Στην πορεία ο Κάρλο θα μάθει καλύτερα τα παιδιά του και θα εκτιμήσει την οικογένειά του μέσα από κλάματα, γέλια και πάσης φύσεως εμπόδια.
Σε αυτήν την ανατρεπτική και γεμάτη χιούμορ κωμωδία όλοι οι θεατές βρίσκουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, από τη νοικοκυρά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης που δεν αντέχει άλλο να «κάνει τη μαμά», μέχρι τον πατέρα «κουβαλητή» που έχασε την επαφή με τα παιδιά του και παρ’ όλα αυτά παριστάνει τον στοργικό και ανοιχτόμυαλο μπαμπά στους συναδέλφους του. Κωμωδία αλά Ιταλικά που γκρεμίζει τα οικογενειακά στερεότυπα.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς