Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Darling 607

Ντάρλινγκ (Darling) του Τζον Σλεσιντζερ

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε να μη διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ την κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τη Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του '60.

Το ξεθωριασμένο σε τολμηρότητα αλλά ακέραιο ως γυναικείο πορτρέτο δράμα που έστεψε την Τζούλι Κρίστι οσκαρούχο σταρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23,15 στην ΕΡΤ 3

Nightcrawler 607

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) του Νταν Γκιλρόι

Ο Λου Μπλουμ ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον «υπόγειο» και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Αντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα, μία βετεράνο στο «άθλημα», η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς «καυτές» ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

Κάπου ανάμεσα στον «Ταξιτζή» και το «Δίκτυο», το ντεμπούτο του σεναριογράφου Νταν Γκιλρόι είναι μια σπουδή πάνω στο σύγχρονο κυνήγι της φρίκης ή στο πόσο μαύρη μπορεί να είναι μια υπαρξιακή κωμωδία. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Σεναρίου, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

river wild

Αγριος Ποταμός (The River Wild) του Κέρτις Χάνσον

Η Γκέιλ, ειδική στο ράφτινγκ, παίρνει την οικογένεια της για να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους και να κάνουν εκεί τις διακοπές τους. Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό, και ζητούν τη βοήθεια της. Πρόθυμη η Γκέιλ τούς παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί, αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον ΑΝΤ1

the hours

Οι Ωρες (The Hours) του Στίβεν Ντάλντρι

Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους και φόβους. Η Βιρτζίνια Γουλφ, που ζει σ' ένα προάστιο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1920, προσπαθεί να γλιτώσει από την τρέλα καθώς παλεύει να ξεκινήσει το πρώτο φιλόδοξο έργο της, την «Κυρία Ντάλογουεϊ». H Λόρα Μπράουν, μια μητέρα και νοικοκυρά που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950 διαβάζει την «Κυρία Ντάλογουεϊ» και επηρεάζεται τόσο πολύ, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της. Η Κλαρίς Βον, μια σύγχρονη εκδοχή της κυρίας Ντάλογουεϊ, ζει στη Νέα Υόρκη του σήμερα και είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον φίλο της τον Ρίτσαρντ, ο οποίος αργοπεθαίνει από AIDS. Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο ΣΚΑΙ

Ο Πόλεμος των Κουμπιών (La guerre des boutons) του Γιαν Σαμιουέλ

έλη δεκαετίας του 50. Σε δύο γειτονικά χωριά της νότιας Γαλλίας ξεσπάει πόλεμος: ανάμεσα στα παιδιά - ηλικίας 7 έως 14 ετών. Ενας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα...

Ο Γιαν Σαμιουέλ διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα του Λουί Περγκό. Μπορεί άραγε το αποτέλεσμα να συγκριθεί με την αριστουργηματική πρώτη μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά από τον Ιβ Ρομπέρ; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the last of us

«The Last of Us»

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Το τέταρτο επεισόδιο μοιάζει να προετοιμάζει το έδαφος για πιο συγκλονιστικά γεγονότα που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν, παρουσιάζοντάς μας την ανατριχιαστικά μοχθηρή Καθλίν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο VODAFONE TV

the pale blue eye

The Pale Blue Eye (του Σκοτ Κούπερ)

Βρισκόμαστε στο 1830, στους κόλπους της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Νέας Υόρκης. Η διοίκηση της Ακαδημίας αλλά και οι δόκιμοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ενας νεαρός δόκιμος βρέθηκε κρεμασμένος με την καρδιά του ξεριζωμένη από κάποιον που γνώριζε πως να την αφαιρέσει χωρίς να την καταστρέψει. Η φήμη της Ακαδημίας απειλείται και έτσι αναλαμβάνει δράση ο Ογκούστους Λάντορ, ένας μονήρης αγρότης που ζει μακριά από όλους, αλλά έχει τη φήμη ότι κάποτε απέσπασε μια ομολογία από έναν κρατούμενο μόνο με ένα του βλέμμα. Φτάνοντας στη Ακαδημία, ο Λάντορ θα αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα τους δόκιμους και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ένας από αυτούς θα του κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση και θα τον χρίσει βοηθό του. Είναι ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, ένας φιλόδοξος ποιητής που μόλις έχει εκδώσει κάποια από τα ποιήματα του. Η παράξενη ιδιοσυγκρασία του, η πίστη του στα όνειρα, η αφοσίωση του, η ροπή του προς τη μελαγχολία θα γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι με το «σκοτάδι» του Λάντορ και μαζί θα οδηγηθούν προς τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι τη στιγμή που ένας δεύτερος φόνος και ακόμη μια ξεριζωμένη καρδιά θα κάνει τα πράγματα επείγοντα…

Μια απολαυστική ταινία, που κινδυνεύει να χαθεί μέσα στο θόρυβο της streaming πρεμιέρας της, ενώνει αστυνομικό μυστήριο με την ποίηση του Εντγκαρ Αλαν Πόε και τουλάχιστον δύο σπουδαίες ερμηνείες από τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Χάρι Μέλινγκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

myfff our own land

Δική μας Ζωή (Nous n’irons plus en haut) του Σιμόν Ελοκό

Τα γεγονότα αμέσως μετά την τραγωδία, όταν το σοκ αναμιγνύεται με τις προσπάθειες να βρει κανείς ηρεμία. Ευαίσθητη ταινία ανάμεσα σε δράμα και φαντασία, με υπέροχους νεαρούς πρωταγωνιστές. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.