Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


In flow

13o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι sold out δια ζώσης προβολές του 13ου Ethnofest απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη δυναμική ενός Φεστιβάλ που επιμένει να μένει ανήσυχο, επίκαιρο, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και την (σε διαρκή κρίση) κατάστάση του. Για δύο ακόμη μέρες μπορείτε να δείτε μερικές από τις υπέροχες επιλογές του φετινού προγράμματος στις διαδικτυακές προβολές που ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των διαδικτυακών προβολών του 13ου Ethnofest.

κίτρινα γάντια

Τα Κίτρινα Γάντια του Αλέκου Σακελλάριου | 14.00 στον ΑΝΤ1

Ο ζηλιάρης Ορέστης Καλλιγαρίδης (Νίκος Σταυρίδης) κάνει τη ζωή της γυναίκας του Ρένας (Μάρω Κοντού) μαρτύριο. Υποπτεύεται πως κάποιοι περίεργοι μουστακαλήδες παραμονεύουν έξω από το σπίτι του γι’ αυτήν. Από την άλλη, η υπηρέτρια τους Τούλα (Μάρθα Βούρτση), με τα ραντεβού που δίνει κάτω από το σπίτι τους, με το μουστακαλή σοφέρ Λέανδρο (Μίμης Φωτόπουλος), αυξάνει τις υποψίες του Ορέστη και επιδεινώνει την κατάσταση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα (Νίκη Λινάρδου) ένα φόρεμά της και ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια, που γνωρίζει καλά ο άνδρας της.

Η κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, κινηματογραφική μεταφορά του έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Η Ρένα Εξώκειλε», που γράφτηκε για το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, χωρίς όμως ο ίδιος να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία. Πέθανε στις 20/2/1960 και τη θέση του πήρε ο Νίκος Σταυρίδης.

blum

Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ των Φόλκερ Σλέντορφ και Μαργκαρίτα Φον Τρότε | 22.30 στην ΕΡΤ3

Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μία νεαρή κοπέλα που ζει στη Δυτική Γερμανία, δυλεύει ως οικιακή βοηθός και δεν ασχολείται με την πολιτική. γνωρίζει και ερωτεύεται σε ένα πάρτυ τον καταζητούμενο από την αστυνομία, τον Λούντβιχ Γκαίτεν. Το ίδιο βράδυ ο Λούντβιχ μένει στο σπίτι της και το επόμενο πρωί έχει φύγει απροειδοποίητα. Τότε ξεκινά η καταδίωξη της Καταρίνα από τους κρατικούς μηχανισμούς και από τον Τύπο. Η προσωπική της ζωή γίνεται εξώφυλλο, η προσωπικότητά της ευτελίζεται και υφίσταται τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ και του κράτους. Στο τέλος, όμως, θα πάρει την εκδίκηση της.

Η κλασική ταινία των Φόλκερ Σλέντορφ και Μαργκαρίτα Φον Τρότε βασισμένη στο ομότιτλο αριστούργημα του Χάινριχ Μπελ.

Delicatessen

Delicatessen του Ζαν Πιερ Ζενέ | Διαθέσιμο στο ERTFLIX

Μετά την απόλυτη καταστροφή του κόσμου, το κρέας είναι δυσεύρετο και το φαγητό έχει αντικαταστήσει σε αξία ακόμα και το ίδιο το χρήμα. Στο ισόγειο μιας παλιάς πολυκατοικίας του Παρισιού ένας χασάπης έχει σχέδιο: βάζει αγγελίες ζητώντας υπαλλήλους για το κρεοπωλείο, ενώ στην ουσία παρασύρει μελλοντικά θύματα, τα σκοτώνει και πουλάει το κρέας τους. Οταν ένας άνεργος κλόουν του τσίρκου όμως απαντήσει στην αγγελία, όλα ανατρέπονται...

Κατάμαυρη κωμωδία που σατιρίζει τον κανιβαλισμό των σύγχρονων κοινωνιών, 30 χρόνια μετά ακόμα επίκαιρη!

wednesday

Wednesday του Τιμ Μπάρτον | Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix

Ενα μυστήριο εμποτισμένο με στοιχεία του υπερφυσικού, που θα παρακολουθεί τα χρόνια της Γουένσντεϊ στην ιδιόμορφη Ακαδημία Νέβερμορ. Οι προσπάθειες της Γουένσντεϊ να τιθασεύσει τις μεταφυσικές ικανότητές της θ' αναχαιτίσει μια σειρά δολοφονιών που τρομοκρατούν την κοντινή πόλη και θα δώσει λύση στο υπερφυσικό μυστήριο που παρέσυρε και τους γονείς της 25 χρόνια νωρίτερα - ενώ, την ίδια ώρα, η ηρωίδα διαχειρίζεται τις καινούριες και πολύπλοκες σχέσεις της με τους αλλόκοτους και ποικιλόμορφους συμμαθητές της.

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs) της Κάρλα Σιμόν | Διαθέσιμη στο Cinobo

Καταλονία, αγροκτήματα, πιτσιρίκια που μεγαλώνουν στη φύση: ζαβολιές, φανταστικά διαστημόπλοια μέσα σε σκουριασμένα αυτοκίνητα, διαβάσματα, πρόβες για χορευτικές φιγούρες, ξυπολησιά. Τριγύρω τους, out of focus αλλά με τις κουβέντες τους να στιγματίζουν τη ζωή τους, οι μεγάλοι. Ο παππούς που δεν είχε τακτοποιήσει ποτέ τα χαρτιά του κτήματος, ο νέος γαιοκτήμονας που θέλει να ξεριζώσει τις ροδακινιές και να «φυτέψει» φωτοβολταϊκά. Τίποτα δεν αλλάζει στις ηλιόλουστες μέρες των παιδιών – μόνο το μέλλον τους.

Μια ελεγεία για τη γη που χάνεται και τον κόσμο που αλλάζει, Χρυσή Αρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου για την ταινία της Κάρλα Σιμόν, σκηνοθέτη του «Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού | Διαθέσιμη στη Viva

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.