Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


stoker 607

Stoker του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο πατέρας της Ιντια σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ανήμερα στα γενέθλιά της. Η προβληματική, κλεισμένη στον εαυτό της έφηβη κλείνει τα 18, αλλά η ξαφνική της ορφάνια (από τον μόνο γονιό που έδειχνε να καταλαβαίνει και να αποδέχεται την αποτραβηγμένη της φύση) της υπογραμμίζει την απέραντή της μοναξιά και την αρρωστημένα παρατεταμένη της παιδικότητα. Δε θα βρεθεί ποτέ ξανά άνθρωπος να την αγαπήσει όπως ο μπαμπάς της. Δεν θα επιτρέψει εκείνη σε άλλον άντρα να το κάνει. Κι εφόσον η παγερή, mommy dearest, αλκοολική μητέρα της δεν μοιάζει να θρηνεί ιδιαίτερα, θα ντυθεί εκείνη χήρα. Θα περιφέρει αθόρυβα και απειλητικά το πένθος της σ' αυτό το βικτωριανό, απομακρυσμένο στην εξοχή σπίτι - τεράστιο, για να χωράει τις βαριές σκιές όσων ανεβαίνουν την μαρμάρινη σκάλα του κι όλα τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Τα σχέδιά της όμως ανατρέπει η άφιξη του θείου Τσάρλι, του αδελφού του πατέρα της, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Οσο εκείνος σαγηνεύει με τη γοητεία του την παραμελημένη μέσα στα συζυγικά χρόνια μητέρα της, τόσο η Ιντια τον απεχθάνεται, τον μισεί, τον ερωτεύεται. Τον ίδιο ή την επικίνδυνη σεξουαλικότητα που αποπνέει; Τον ίδιο ή τη σκοτεινή του φύση που αντί να τη σοκάρει, την εξιτάρει; Υπάρχει ο θείος Τσάρλι ή κάθε έφηβη οφείλει να τον επινοήσει για να κόψει τον ματωμένο ομφάλιο λώρο και να ενηλικιωθεί; Με όποιο τίμημα... Το αμερικανικό ντεμπούτο του Παρκ Τσαν-γουκ, του Κορεάτη σκηνοθέτη του «Oldboy», είναι μία άσκηση αψεγάδιαστου στιλ, ένας φόρος τιμής στον χιτκοσκικό υπαινιγμό του τρόμου, αλλά κι ένας τελετουργικός αυνανισμός της κινηματογραφικής ομορφιάς πάνω στην όποια ουσία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Nova Cinema 2.

misbehaviour 607

Miss Απειθαρχία της Φιλίπα Λόουθορπ

Λονδίνο, 1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Oταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος.
Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, ειπωμένη με μαχητικότητα, γούστο, χιούμορ και συναίσθημα, η ταινία της Φιλίπα Λόουθορπ του «The Crown», είναι απολαυστική και πάντα απαραίτητη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ταινία προβάλλεται στις 16.25 στο Cosmote Cinema 1.

army of the dead 607

Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ

Οταν μια επιδημία από ζόμπι μεταμορφώνει το Λας Βέγκας σε μια no man’s land, κάποιοι βλέπουν σε αυτό το τραγικό γεγονός μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Κι έτσι μια ομάδα από μισθοφόρους στρατιώτες αποφασίζουν να περάσουν την ζώνη της καραντίνας και να δοκιμάσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ. Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή και κυρίως στο σινεμά, τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια, δεν πάνε ποτέ όπως θα περίμενες. Κι όταν τα ζόμπι αποδυκνείονται πολύ πιο γρήγορα, έξυπνα, οργανωμένα και δραστήρια απ’ ότι περίμεναν, θα χρειαστεί να επιστρατευτεί όλο το ταλέντο των ηρώων στο… ξεπάστρεμα προκειμένου να βγουν ζωντανοί από αυτό το πεδίο μάχης.

Ο Ζακ Σνάιντερ κι ένα πλούσιο καστ του οποίου ηγείται ο Ντέιβιντ Μπαουτίστα, υπόσχονται μια ακόμη over the top περιπέτεια καταιγιστικης δράσης που όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες του δεν ξέρει τι είναι η αίσθηση του μέτρου. Κι έτσι στις 2 ώρες και 28 λεπτά της διάρκειας αυτού του μαραθώνιου βίας και φαν -όπως ορίζεται στο σύμπαν του Σνάιντερ- αναμείνατε να δείτε τα πάντα, σε ένα ξέφρενο ποπ παραλήρημα που έχει ως κερασάκι στην αιματοβαμμένη τούρτα του, μια τίγρη-ζόμπι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

so long my son 607

Ο Μεγάλος Αποχωρισμός (So Long, My Son) του Γουανγκ Ζιαοσουάι

Το «So Long, My Son» αφηγείται την ιστορία δύο οικογενειών στη διάρκεια τριών δεκαετιών της σύγχρονης Κίνας, από τη δεκαετία του '80 ως σήμερα. Στην ουρά της Πολιτιστικής Επανάστασης, στην αρχή της οικονομικής ανάπτυξης, στον τρόμο της πολιτικής του ενός παιδιού, σε μια χώρα που αλλάζει ριζικά, τακτικά και αυταρχικά, δυο ζευγάρια και ο κοινωνικός κύκλος τους προσπαθούν να προλάβουν την επιβίωση και την υπόσχεση της ευτυχίας.
Το εικαστικά μυσταγωγικό, συναισθηματικά λαβυρινθώδες και πολιτικά αιχμηρό (έστω και με ήσυχο τρόπο), δράμα του Γουανγκ Ζιαοσουάι είναι ένα τρίωρο έπος (του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, άλλωστε, του «Beijing Bicycle» και του «Shanghai Dreams»), τόσο φορτισμένο και κριτικό, όσο και ανοικονόμητο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

stepford wives

Οι Γυναίκες Του Στέπφορν του Φρανκ Οζ

Από τότε που η Τζοάνα, διοικητικό στέλεχος της τηλεόρασης από τη Νέα Υόρκη, μετακόμισε με τον άντρα και τα παιδιά της στην καλή κοινωνία του Στέπφορντ, άρχισε αμέσως να συνειδητοποιεί ότι είναι κάτι παραπάνω από το τέλειο μέρος για να ζεις. Ποιο είναι όμως το μυστικό των ανθρώπων της πόλης, που κάνει όλες τις γυναίκες να είναι τέλειες και οι άντρες κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι;

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι.

Judas and the Black Messiah 607

Judas and the Black Messiah του Σάκα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Μαύρων Πανθήρων του Ιλινόις και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ. H ταινία του Σάκα Κινγκ που χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Ντάνιελ Καλούγια για την ενσάρκωση του μυθικού ηγέτη των Πανθήρων. Η ταινία κέρδισε ακόμη Οσκαρ τραγουδιού και ήταν υποψήφια για έξι συνολικά Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και Καλύτερης Ταινίας αλλά και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον «Ιούδα», Λακίθ Στάνφιλντ.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone Οn Demand, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή.

η δεξιά τσέπη του ράσου 607

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου του Γιάννη Β. Λαπατά

Η ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις της Εστίας για να αποκαλύψει ένα αφήγημα στα όρια μιας προσωπικής εξομολόγησης. Η ιστορία του μοναχού Βικέντιου που, παντελώς μόνος του στο μοναστήρι όπου πέρασε την ενήλικη ζωή του, βιώνει το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα νεογέννητα κουτάβια της, δεν είναι μόνο μια τρυφερή ματιά πάνω στη μοναστική ζωή, αλλά και μια εξερεύνηση της μοναξιάς, όταν αυτή μοιάζει πλέον με μοναδική... επιλογή. Ο Γιάννης Β. Λαπατάς, με θητεία στην τηλεόραση, εδώ στην πρώτη του απόπειρα στη μυθοπλασία στο σινεμά, μεταφέρει τη νουβέλα με την ίδια ευαισθησία, την ίδια διάθεση για εξομολογητική διάθεση και - προς τιμήν του - με πίστη στους τρεις ηρωές του, που δεν είναι άλλοι από τον μοναχό Βικέντιο, τα σκυλιά του και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του. Τρυφερό, απλό, ειλικρινές και συγκινητικό, το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του Γιάννη Λαπατά μεταφέρει στο σινεμά την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη και δείχνει το δρόμο προς ένα δραματικό σινεμά, εμπορικό και προσωπικό μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.