Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 19 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 19 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ξεναγός 607

Ο Ξεναγός του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο Ιάσονας κατεβαίνει στην Αθήνα ξεκινώντας την νέα του φιλόδοξη καριέρα ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό που ολοκληρώνουν το Erasmus τους στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα ο Ιάσονας έρχεται αντιμέτωπος με τις ετερόκλητες απαιτήσεις των φοιτητών που προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μία επίσκεψη σε νεκροταφείο από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα, βρίσκεται ξανά με την πάλαι ποτέ κολλητή του φίλη Μυρσίνη. Παγιδευμένος ανάμεσα σε μία φίλη που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν φίλο και ένα γκρουπ που τον βλέπει όλο και λιγότερο σαν ξεναγό, ο Ιάσονας θα αναγκαστεί να δώσει μια λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα. Πρώτη μεγάλου μήκους του Ζαχαρία Μαυροειδή, μια αυθεντική DIY κωμωδία για μια Αθήνα και έναν «ξεναγό» σε αναζήτηση ταυτότητας, που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να... γίνεις μέλος του γκρουπ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Fear Street Part One

Οδός Τρόμου (Fear Street) της Λι Τζάνιακ

H σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν «Οδός Τρόμου» μεταφέρεται ως μια τριλογία ακατάλληλων ταινιών τρόμου για το Netflix χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στο gore και στο βία. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια, μας ταξιδεύει σε πάνω μια ιστορία που κρατά για πάνω από 300 χρόνια και μας μεταφέρει στην αμερικάνικη πόλη του Σεϊντισάιντ, μια πόλη την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως την «πρωτεύουσα των δολοφόνων στις ΗΠΑ.» μιας και κάθε λίγα χρόνια οι ζωές των κατοίκων της ταράζονται από άγριες μαζικές δολοφονίες. Οι ίδιοι πιστεύουν πως φταίει η μάγισσα Σάρα Φίερ, η οποία καταράστηκε την πόλη με τον θάνατό της 300 χρόνια πριν. Οταν οι δολοφονίες ξεκινούν και πάλι, μια ομάδα από παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις της μάγισσας και να την σταματήσουν μια για πάντα.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το πρώτο μέρος 1994.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το δεύτερο μέρος 1978.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το τρίτο μέρος 1666.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Netflix.

a beautiful day in the neighborhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (A Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς».

Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Αυτό ήταν άξονας του άρθρου του Λόιντ Βόγκελ όταν έμπαινε στο τηλεοπτικό στούντιο στο Πίτσμπουργκ. Ο «Κος Ρότζερς» ήταν μια τηλεοπτική περσόνα, αλλά τι κρυβόταν πίσω από όλη αυτή τη γλυκερή μάσκα καλοσύνης; Κάτω από το φωτοστέφανό του; Θα το ανακάλυπτε σ' ένα exposé που θα είχε την υπογραφή του. «Μην μου καταστρέψεις την παιδική μου ηλικία, σε παρακαλώ» του είχε πει η γυναίκα του, κρατώντας το λίγων μηνών γιο τους και γνωρίζοντας τι ήταν στο μυαλό του άντρα της. Γνωρίζοντας και τι ήταν στην καρδιά του. Ακριβώς εκείνη την περίοδο, ο επί χρόνια εξαφανισμένος πατέρας του (αλκοολικός και γυναικάς είχε παρατήσει την οικογένειά του όταν αρρώστησε η μητέρα τους από καρκίνο), είχε επιστρέψει στη ζωή του και ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία. Η οργή του προδομένου αγοριού που εγκαταλείφθηκε και φρόντισε μόνος τη μαμά του, μέχρι εκείνη να σβήσει, είναι κάτι που κουβαλάει ο Λόιντ στις αποσκευές του - κι όχι μόνο για το Πίτσμπουργκ. Αυτός ο πόνος τον οδηγεί, αυτός ο θυμός βρήκε διέξοδο στο γράψιμο. Αυτό το ενήλικο τραυματισμένο παιδάκι μπαίνει στο στούντιο του Κου Ρότζερς εκείνη τη μέρα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

Mandy 607

Mandy του Πάνου Κοσμάτου

Ο Ρεντ και η Μάντι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα δάσος εν έτι 1983. Εκείνος δουλεύει ως υλοτόμος, εκείνη ζωγραφίζει μυστηριακούς πίνακες που θα μπορούσαν να κοσμούν εξώφυλλά heavy metal συγκροτημάτων. Η ζωή τους είναι γαλήνια και ρομαντική μέχρι την στιγμή που ο Τζερεμάια Σαντ αρχηγός μιας θρησκευτικής σέκτας θα δει την Μάντι και θα αποφασίσει ότι την θέλει. Και για να την κάνει δική του θα καλέσει μια ομάδα δαιμονικών μοτοσικλετιστών με το Κέρας του Αμπράξας που θα φέρουν την Μάντι στην κατοχή του. Οταν όμως η αποπλάνηση της Ρεντ δεν εξελιχθεί με τον τρόπο που ο Τζερεμάια θα ήθελε, θα την σκοτώσουν με φρικτό τρόπο και θα αφήσουν τον Ρεντ ετοιμοθάνατο. Αλλά όχι νεκρό. Κι έτσι εκείνος οδηγημένος από μια μανιασμένη δίψα για εκδίκηση και μεθυσμένος από οργή θα αναζητήσει τους δολοφόνους της γυναίκας του για να τους σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί. Ο Πάνος Κοσμάτος επενδύει στην αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και παραδίδει μια ιστορία εκδίκησης λουσμένη στο αίμα, το ρομαντισμό και την ίσως καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Cosmote Cinema 2.

fathom

Fathom του Ντρου Ξανθόπουλος

Σε σκηνοθεσία και διεύθυνση φωτογραφίας του Ντρου Ξανθόπουλος, το Fathom παρακολουθεί δύο γυναίκες επιστήμονες που επικεντρώνονται στη μελέτη του τραγουδιού της φάλαινας και της επικοινωνίας μεταξύ των φαλαινών. Καθώς ξεκινούν παράλληλα ερευνητικά ταξίδια σε αντίθετες πλευρές του κόσμου, οι δυο τους πασχίζουν να κατανοήσουν σε βάθος την επικοινωνία των φαλαινών. Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μοναδικά την αφοσίωση και τον σεβασμό στις επιστημονικές διαδικασίες, αλλά και την οικουμενική ανάγκη της αναζήτησης απαντήσεων για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Από την υπόθεση εργασίας έως τις καινοτόμες μεθόδους στον τομέα των ερευνών γύρω από τις φάλαινες, η ταινία παρουσιάζει το πάθος, την περιέργεια, τη συνεργασία, την επιμονή και τον μόχθο που απαιτείται από τους κορυφαίους επιστήμονες προκειμένου να φτάσουν σε ανακαλύψεις.

Το φιλμ είναι διαθέσιμο στο Apple TV+

Buean Visa

Buena Vista Social Club του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ φιλμ του Βιμ Βέντερς που αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και αναζωπύρωσε τη λατρεία για τη μουσική και τους μουσικούς της Κούβας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.