Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the guard 607

Εκτός Νόμου και Χρόνου (The Guard) του Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα

Ο Γουέντελ Εβερετ είναι ένας υποδειγματικός πράκτορας του FBI: περιποιημένος, συστηματικός, κοστουμάτος και πολιτικά ορθός. Οταν εγκαθίσταται στη Δύση της... Ιρλανδίας, σε μια κωμόπολη, για να ξετρυπώσει μια διεθνή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστεί με τον τοπικό Αστυνομικό Τζέρι Μπόιλ. Μόνο που ο Μπόιλ δε δίνει δεκάρα. Εχει άλλα να τον απασχολουν: την ηλικιωμένη μητέρα του, το επόμενο ραντεβού του με τα αγαπημένα του «κορίτσια» που ακριβοπληρώνει, το πρωινό του μπάνιο. Είναι φωνακλάς και άξεστος. Αλλά έχει την πείρα να ξέρει ότι ο χρόνος φέρνει πάντα τα ζητούμενα αποτελέσματα.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ 2, στις 22:00 Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Leos Carax

Mr. X της Τέσα-Λουί Σαλόμ

Ενα ντοκιμαντέρ για τον Λεός Καράξ, ο οποίος σε μια καριέρα που κινήθηκε ανάμεσα στον θρίαμβο και την σιωπή, παρουσίασε ένα έργο τόσο σπουδαίο και πλούσιο, όσο λίγοι σκηνοθέτες της γενιάς του. Κι όμως ο ίδιος εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο -κι όσο περνούν τα χρόνια ακόμη μεγαλύτερο- καθώς αρνείται πια να δώσει συνεντεύξεις κι αφήνει το έργο του να μιλήσει γι αυτόν. Κάτι που κάνει αυτό το ντοκιμαντέρ αν όχι απαραίτητο, σίγουρα πιο ελκυστικό. Η Τέσα-Λουί Σαλόμ υπήρξε η σκηνοθέτης του making of του «Holy Motors» και κάπως έτσι εξασφάλισε την συγκατάθεση (αλλά όχι και την συμμετοχή) του σκηνοθέτη σε αυτό το φιλμ που δίνει τον λόγο σε συνεργάτες και φίλους, σε παλιούς και νέους γνωστούς σε κριτικούς και θεωρητικούς ακόμη και στην αδελφή της πρωταγωνίστριας του στους «Εραστές της Γέφυρας» (και παθιασμένου έρωτά του) Ζιλιέτ Μπινός για να δοκιμάσουν να τον αποκρυπτογραφήσουν.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

oceans 8 607

Η Συμμορία των 8 (Ocean's Eight) του Γκάρι Ρος

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί, μοιάζει να είναι το μότο και η πρόθεση του «Ocean's Eight», της θηλυκής εκδοχής της τριάδας ταινιών («Ocean's 11, 12, 13») του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που τελικά δεν καταφέρνει να είναι παρά αυτό, μια σεναριακά πιο αδύναμη και σκηνοθετικά πιο επίπεδη κόπια, όπου οι γυναίκες αντικαθιστούν τους άντρες και οι τουαλέτες τα σμόκιν.Κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η Ντέμπι Οουσαν της Σάντρα Μπούλοκ, αδελφή του Ντάνι του Τζορτζ Κλούνεϊ (που κάνει και το πέρασμά του στην ταινία σε... κορνίζα), η οποία αποφυλακίζεται, στη Νέα Υόρκη, μετά από πέντε χρόνια στη στενή κι αναζητά στόχο, χρήματα και εκδίκηση.Σ' αυτό το σκοπό θα επιστρατεύσει την παρτενέρ της, Λου (η Κέιτ Μπλάνσετ με εξαιρετικό ανδρόγυνο glam rock στιλ) κι ακόμα ένα μπουκέτο κορίτσια, η καθεμιά με τη δική της δεινότητα στην παρανομία. Μαζί, θα σχεδιάσουν πώς να κλέψουν ένα κολιέ με διαμάντια αξίας 150 εκ. δολ. στη διάρκεια του υπέρλαμπρου γκαλά μόδας του Metropolitan Museum

Η ταινία προβάλλεται στο STAR, στις 21:00 Διαβάστε περισσότερα εδώ.

odete

Odete του Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες

Η Οντέτ αφού χωρίσει με τον φίλο της, θα βρεθεί σε μια κατάσταση που θα θυμίζει πολύ την τρέλα και θα πεισθεί ότι είναι έγκυος με το παιδι του Πέδρο, ενός άντρα που πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό. Ο εραστής του νεκρού Ρούι, ενώ θρηνεί ακόμη το θανατό του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Οντετ, την πίστη της στην εγκυμοσύνη της και την απόπειρά της να τον μεταμορφώσει στον αδικοχαμένο Πέδρο. Ο πορτογάλος Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες της φήμης του «O Fantasma», παραδίδει μια ακόμη απροσδόκητη διαδρομή στην αχαρτογράφητη περιοχή της επιθυμίας σε αυτό το αλλόκοτο, ξεχωριστό μελόδραμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi.

tragic jungle

Τραγική Ζούγκλα (Selva Trágica) της Γιουλένε Ολαϊζόλα

Για να γλιτώσει έναν γάμο από προξενιό, μια γυναίκα χάνεται στα βάθη της ζούγκλας των Μάγια, όπου η αδάμαστη φύση γίνεται ένα με τον άνθρωπο και το υπερφυσικό. H ταινία της μεξικάνας Γιουλένε Ολαϊζόλα που έκανε την πρεμιέρα της στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας, είναι ένα υπαρξιακό ταξίδι σε μια κυριολεκτική και μεταφορικη ζούγκλα. Μια ταινία εποχής που απογυμνώνει την ιστορία της στα απολύτως απαραίτητα και χρησιμοποιεί την φύση με τρόπο απόλυτα κινηματογραφικό και την ίδια στιγμή ξεκάθαρα μεταφορικό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

irresistible

Irresistible του Τζον Στιούαρτ

Ο Γκάρι Ζίμερ ζει, δουλεύει και φοράει τα κομψά κοστούμια του στη Γουόσινγκτον, ως ειδικός επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος των Δημοκρατικών. Μετά την απελπισία των εκλογών του 2016, έχει καταλάβει ότι η παρουσία των Δημοκρατικών απευθύνεται μόνο στην καλλιεργημένη ελίτ κι όχι στην ευρεία μάζα. Γι’ αυτό κι είναι ευτυχής όταν ανακαλύπτει, σε μια μικροσκοπική πόλη του Μιντγουέστ, έναν εν αποστρατεία πεζοναύτη, με όλα τα «λαϊκά» χαρακτηριστικά του ρεπουμπλικάνου, ο οποίος, όμως, είναι Δημοκρατικός. Κι ο Γκάρι αποφασίζει να τον αναλάβει και να τον βγάλει Δήμαρχο στη μικρή του πόλη, δείχνοντας σ’ ολόκληρη την Αμερική ότι κι ο Δημοκρατικός μπορεί να είναι ο καουμπόης της διπλανής πόρτας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο Vodafone TV. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.