Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 14 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 14 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

απάχηδες 607

Οι Απάχηδες των Αθηνών του Δημήτρη Γαζιάδη

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Δημήτρη Γαζιάδη, σε μουσική του Νίκου Χατζηαποστόλου, είναι η πρώτη «άδουσα και ηχητική» ελληνική ταινία (1930), η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα από το 1921 και επί δεκαετίες θεωρείτο χαμένη. Η κόπια σε θετικό βρέθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στη Γαλλική Ταινιοθήκη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία η οποία συνοδευόταν από συγχρονισμένη ηχογράφηση της μουσικής και των τραγουδιών. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας, όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης, ο Γιάννης Πρινέας κ.ά. αποτελεί έναν σημαντικό, χαμένο μέχρι σήμερα, κρίκο στην ιστορία του πρώιμου ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία προβάλλεται στις 13.50 στην ΕΡΤ2

Εκείνο το καλοκαίρι

Εκείνο το Καλοκαίρι του Κλέαρχου Κονιτσιώτη

Ενα ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση επί δύο χρόνια και στα πρόθυρα να πάρει διαζύγιο. Ο Πέτρος επιστρέφει στην Αθήνα από το Λονδίνο μετά από πρόσκληση της συζύγου του, Ελενας και η συνάντησή τους στο εξοχικό της οικογένειας κοντά στη θάλασσα θερμαίνει και πάλι τον παλιό έρωτα τους.

Το κλασικό υπερ-μελοδραματικό δράμα του Κλέαρχου Κονιτσιώτη με την Ελενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό, ανυπέρβλητα είδωλα της δεκαετίας του '70 με φόντο την ανυπέρβλητη μουσική του Γιάννη Σπανού.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.45 στο OPEN

A View to a Kill 607

Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (A View to a Kill) του Τζον Γκλεν

Ο Τζέιμς Μποντ, ο διάσημος πράκτορας 007, αυτή τη φορά αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό, τον Μαξ Ζόριν. Ο Ζόριν είναι ένας βιομήχανος, που σχεδιάζει να προκαλέσει ένα φοβερό σεισμό για να πλημμυρίσει τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια ώστε να αποκτήσει το μονοπώλιο στα microchip. Βοηθός και σύμμαχος στα σχέδια του είναι η φιλενάδα και σωματοφύλακας του, Μέι Ντέι. Ο Τζέιμς Μποντ μαθαίνει ότι έχει στη διάθεση του μόνο 36 ώρες για να εμποδίσει τον Ζόριν από το να πραγματοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια.

Η 14η ταινία της σειράς Τζειμς Μποντ και η έβδομη και τελευταία για τον Ρότζερ Μουρ στο ρόλο του πράκτωρ 007.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.00 και στις 02.15 στο STAR

Binti

Μπίντι (Binti) της Φρεντερίκε Μίγκομ

Ενώ καταδιώκονται από την αστυνομία για την απέλασή τους, η 12χρονη Μπίντι και ο πατέρας της γνωρίζουν τον Ελίας και μαζί καταστρώνουν το τέλειο σχέδιο προκειμένου να ξεφύγουν.

Νεανική ταινία που καταπιάνεται με τις αγωνίες των παιδιών μεταναστών σε μια σύγχρονη αστική ζούγκλα.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στη ΒΟΥΛΗ

διαχειριστής

Ο Διαχειριστής του Περικλή Χούρσογλου

Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δύο παιδιά τα οποία κάθε πρωί πηγαίνει σχολείο, την πολυκατοικία όπου είναι διαχειριστής, την αποχέτευση ξεχαρβαλωμένη, τη μάνα του που δεν εννοεί να καταλάβει πως ο γιος της είναι παντρεμένος με άλλη γυναίκα, τη γυναίκα του που έπειτα από 10 χρόνια γάμου τον νιώθει ολοένα να απομακρύνεται.

Ο Περικλής Χούρσογλου σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία ορμώμενη από την προσωπική του καθημερινότητα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ2

Zorba the Greek

Αλέξης Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη

Ενας Αγγλος συγγραφέας ανακαλύπτει ότι έχει μια μικρή περιουσία στην Κρήτη και αποφασίζει να ταξιδέψει εκεί για να ξεφύγει λίγο από τη μονότονη ζωή του. Καθώς περιμένει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που θα τον πάει στο νησί, γνωρίζει τον Αλέξη Ζορμπά, έναν μεσήλικα γεμάτο ενθουσιασμό και αγάπη για τη ζωή, που στην πορεία θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή ο ίδιος...

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», η ταινία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση διεθνώς. Υπήρξε υποψήφια για 7 Όσκαρ (ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία), από τα οποία απέσπασε 3 βραβεία. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έγινε παγκοσμίως γνωστή με το «Συρτάκι», ενώ τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 23.00

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

Gemini Man main

Gemini Man του Ανγκ Λι

Ενας πενηντάχρονος επαγγελματίας δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, έχει μόλις αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όταν ξαφνικά συνειδητοποιεί πως τον καταδιώκει ένας άλλος εκτελεστής. Σύντομα θα διαπιστώσει πως ο νέος εχθρός του δεν είναι παρά ένας δικός του εικοσιτετράχρονος κλώνος, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τον εξολοθρεύσει.

Γουιλ εναντίον Γουίλι σε μια υψηλής τεχνολογίας όσο και παρωχημένης φαντασίας περιπέτεια από τον κάποτε ένδοξο ενορχηστρωτή της «Ζωής του Πι».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΣΚΑΪ

Μετέωρο και Σκιά 607

Μετέωρο και Σκιά του Τάκη Σπετσιώτη

Η άνοδος και η πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Η εμβληματική ταινία του Τάκη Σπετσιώτη από το 1985 για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας, δοσμένη με μοντέρνο, διαχρονικό, βαθιά ποιητικό κι όμως απόλυτα σωματικό, απελευθερωτικό, βαθιά ρομαντικό τρόπο. Στον ρόλο του ποιητή ο Τάκης Μόσχος σε μια από τις ωραιότερες ερμηνείες του ελληνικού σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στην ΕΡΤ2

leon

Λεόν του Λικ Μπεσόν

Ο Λεόν, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, αναλαμβάνει απρόθυμα την 12χρονη Ματίλντα, αφού η οικογένειά της δολοφονήθηκε από εναν διεφθαρμένο πράκτορα του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, τον Νόρμαν Στάνσϊλντ. Ο Λεόν και η Ματίλντα σχηματίζουν μια ασυνήθιστη σχέση, καθώς γίνεται ο μέντορας της και μαθαίνει πως να εκτελεί κόσμο.

Η κλασική ταινία του Λικ Μπεσόν με τον Ζαν Ρενό, την Νάταλι Πόρτμαν και τον Γκάρι Ολντμαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΣΚΑΪ

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.