Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

la bamba

La Bamba του Λουίς Βαλντέζ

Το άστρο του Ρίτσι Βάλενς έλαμψε στο στερέωμα της ροκ εν ρολ στη δεκαετία του 1950. Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου Ρίτσι Βάλενς, του μεξικανοαμερικανού αγρότη, του οποίου το πάθος για την μουσική τον μετέτρεψε στον εμπνευσμένο δημιουργό των πιο απίθανων μουσικών επιτυχιών. Η παθολογική αγάπη του για την κοπέλα του Ντόνα, ο αδιάκοπες αντιπαραθέσεις με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπομπ, όπως επίσης και οι τρομακτικές προαισθήσεις του για τον ίδιο του τον θάνατο, παρουσιάζονται αριστοτεχνικά, μέχρι την στιγμή που το λαμπρό άστρο του Βάλενς έδυσε μ’ ένα τραγικό τέλος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής έπεσε θύμα ενός φρικτού αεροπορικού δυστυχήματος, το βράδυ της 3 Φεβρουαρίου 1959. Στο ίδιο αεροπλάνο ταξίδευαν ο Buddy Holly και Big Bopper. Η ημερομηνία έμεινε στην ιστορία ως: το βράδυ που πέθανε η μουσική.

Η ταινία για τη ζωή και τον τραγικό θάνατο του Ρίτσι Βάλενς. Στον ομότιτλο ρόλο ο Λου Ντάιμοντ Φίλιπς.

Η ταινία προβάλλεται στις 13.50 στο MEGA

Dirty Dancing

Dirty Dancing του Εμίλ Αρντολίνο

Το καλοκαίρι του 1963, η 17χρονη Φράνσις "Μπέιμπι" Χάουζμαν ταξιδεύει μαζί με την πλούσια οικογένειά της στο Kellerman's, ένα θέρετρο στο βουνό Catskill. Η Μπέιμπι είναι η νεώτερη από τις δύο κόρες και σχεδιάζει να παρακολουθήσει το κολέγιο Mount Holyoke για να σπουδάσει οικονομικά σε υπανάπτυκτες χώρες και στη συνέχεια να εισέλθει στο Σώμα της Ειρήνης. Ο πατέρας της, Τζέικ, είναι ο γιατρός και φίλος του Μαξ Κέλερμαν, του ιδιοκτήτη του θέρετρου. Η Μπέιμπι σε μια από τις βόλτες της θα ανακαλύψει πως μετά την εργασία του το προσωπικό συγκεντρώνεται κρυφά και επιδίδονται σε... βρώμικους χορούς.

Το κλασικό ρομάντζο που άφησε εποχή με τον Πάτρικ Σουέιζι και την Τζένιφερ Γκρέι.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.45 στον ΣΚΑΪ

η αλίκη στο ναυτικό

Η Αλίκη στο Ναυτικό του Αλέκου Σακελλάριου

Δύο νέοι, η Αλίκη - κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων - και ο Κώστας - δόκιμος αξιωματικός - γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του. Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων. Αυτή τη φορά, η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας, το οποίο όμως σαλπάρει για εκπαιδευτικό ταξίδι.

Η κλασική ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ - χαριτωμένη μέχρι τελικής πτώσεως.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.45 στον ΑΝΤ1

Paddington 2 607

Πάντινγκτον 2 (Paddington 2) του Πολ Κινγκ

Ενόσω ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι, ο Πάντινγκτον βλέπει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο και ξεκινά μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Οταν το βιβλίο γίνεται αντικείμενο κλοπής, μόνο οι Μπράουν και ο Πάντινγκτον μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις…

Ενα δεύτερο, ισάξιο με το πρώτο, μέρος για τις περιπέτειες του περουβιανού αρκούδου που συνεχίζει να σκορπίζει καθαρόαιμο, γλυκό, χορταστικό, έξυπνο σινεμά για μικρούς και μεγάλους.

you're next

Είσαι ο Επόμενος (You're Next) του Ανταμ Γουίνγκραντ

Οταν μια συμμορία μασκοφόρων δολοφόνων εισβάλλει οπλισμένη με τσεκούρια στο reunion της οικογένειας Ντέιβισον, τα ατυχή θύματα δείχνουν να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης… Μέχρι τη στιγμή που ένας εντελώς «περίεργος», επισκέπτης της οικογένειας αποδεικνύεται ο πιο ταλαντούχος δολοφόνος όλων και δεν αργεί να ανατρέψει την κατάσταση...

Θρίλερ εισβολής σε απομονωμένη έπαυλη που ξέρει πως να χειριστεί τους κανόνες του τρόμου, ανανεώνοντας τους στην πορεία και βάζοντας το δικό του στίγμα στο είδος. Προορισμένο να γίνει «κλασσικό».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο OPEN

Αγκάθι 607

Αγκάθι του Γαβριήλ Τζάφκα

Η Λίσα και ο Τζέικομπ είναι πολύ ερωτευμένοι. Τη νύχτα του γάμου τους θα φύγουν μακριά σε ένα εξοχικό για το μήνα του μέλιτος στην εξοχή. Μόνοι, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους όχι μόνο απέναντι σε ένα δάσος που κρύβει μυστικά και την παρουσία ενός αινιγματικού κυνηγού αλλά και απέναντι στα ίδια τους τα αισθήματα, τα παιχνίδια του μυαλού τους, τις μικρές ή τις μεγάλες τραγωδίες που έζησαν. Ή θα ζήσουν. Ή φοβούνται ότι θα ζήσουν.

Αινιγματικό, γοητευτικό, αν και μερικές φορές υπέρμετρα προς την ασαφή πλευρά της επιτήδευσης, το ντεμπούτο του Γαβριήλ Τζάφκα επιβεβαιώνει τις περγαμηνές του ταλαντούχου δημιουργού του και γίνεται η γέφυρα προς ένα προσωπικό στιλ που δείχνει να διαμορφώνεται με γνώση και θέση.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στη ΒΟΥΛΗ

μια μέλισσα τον αύγουστο

Μια Μέλισσα τον Αύγουστο του Θοδωρή Αθερίδη

Μια μέλισσα τον Αύγουστο θα είναι η αιτία που ο Χάρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη: τον άλλο του εαυτό. Mια απέραντη, απόμερη παραλία, όπου δε μπορείς να φτάσεις αλλιώς παρά μόνο με βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του Βασούλα, την αδελφή του Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα το συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη! Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ΄ αυτόν, στη γυναίκα του και στην ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά και αλήθειες και προκαλώντας ανελέητο πανικό!

Η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό του έργο. Με τον ίδιο, τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Αντώνη Λουδάρο και τη Βίκυ Βολιώτη.

dead man walking

Θα Ζήσω (Dead Man Walking) του Τιμ Ρόμπινς

Η αδελφή Ελεν Πρεζάν, που προσφέρει το κοινωνικό της έργο βοηθώντας άπορους Αφροαμερικανούς στην εκκλησία του Σεν Τόμας στη Νέα Ορλεάνη, λαμβάνει ένα γράμμα από τον βαρυποινίτη Μάθιου Πόνσλετ. Ο Πόνσλετ που έχει καταδικαστεί με θανατική ποινή, για βιασμό και ανθρωποκτονία, ζητά από την αδελφή Ελεν να μεσολαβήσει προκειμένου να αποφύγει το εκτελεστικό απόσπασμα. Η αδελφή Έλεν απαντάει στο γράμμα του Πόνσλετ και έπειτα τον επισκέπτεται στη φυλακή. Παρά την απειρία της όσον αφορά την προσέγγιση των εγκληματιών, η αδελφή δέχεται να γίνει πνευματικός σύμβουλος του Πόνσλετ και παλεύει για να του σώσει τη ζωή.

Η ταινία του Τιμ Ρόμπινς που χάρισε στην Σούζαν Σαράντον το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στην ΕΡΤ1

trading places

Πολυθρόνα για Δύο (Trading Places) του Τζον Λάντις

Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα. Έτσι αποφασίζουν να στοιχηματίσουν και φροντίζουν ο καλύτερος υπάλληλος τους να πάρει την θέση ενός ζητιάνου μικροαπατεώνα και αντίστροφα εκείνος να πάρει την θέση του.

Η τεράστια, κλασική επιτυχία από τα 80s με τους απολαυστικούς Νταν Ακρόιντ, Εντι Μέρφι και Τζέιμι Λι Κέρτις.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.00 στο OPEN

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.