Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Lupin

Καθόλου διασκευή των μυθιστορημάτων του Μορίς Λεμπλάν των αρχών του περασμένου αιώνα, με ήρωα τον «αριστοκράτη λωποδύτη» Αρσέν Λουπέν, το «Lupin» είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής στον ήρωα και τα... αμφιλεγόμενα ιδανικά του, στη σχολή του γαλλικού policier, αλλά κι ένα διακριτικό, καμουφλαρισμένο σε θρίλερ, σχόλιο για την ταξική και φυλετική ανισότητα στην Ευρώπη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Lupin».

Και τα πέντε επεισόδια της σειράς προβάλλονται στο Netflix.


Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open.


Django, Ο Τιμωρός του Κουέντιν Ταραντίνο

Βρισκόμαστε στον αμερικανικό νότο, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Εμφυλίου. Ο Δρ. Κινγκ Σουλτς, ένας γερμανικής καταγωγής κυνηγός επικηρυγμένων, αγοράζει τον σκλάβο Τζάνγκο και του προτείνει μία συμφωνία: δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο, κι αν εκείνος τον βοηθήσει να τους βρουν, θα έχει μέρος της αμοιβής. Την ελευθερία του, του τη χαρίζει ήδη. Ο Γερμανός εκτελεστής δεν πιστεύει στην σκλαβιά. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σκλάβα στον διαβόητα απάνθρωπο ιδιοκτήτη της «Candyland», μίας φυτείας-κόλασης για τους νέγρους δούλους. Ο Τζάνγκο θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα μπει στην «Candyland» ιππεύοντας δίπλα στον λευκό φίλο και σύντροφό του. Η αιματοβαμμένη αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει στον απόλυτο Τιμωρό – μυθικό σύμβολο της μαύρης εξέγερσης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Django, Ο Τιμωρός».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Mega.


Pretend it's a City του Μάρτιν Σκορσέζε

Συμβαίνει (σπάνια, τώρα) και στη ζωή: να έχεις το χρόνο και την καθαρότητα του μυαλού ν' απολαύσεις μια συζήτηση, σ' ένα ωραίο περιβάλλον, μ' έναν άνθρωπο από τον οποίο θεωρείς ότι έχεις να κερδίσεις πνευματικά, αλλά κι ο οποίος εγγυάται ότι θα διασκεδάσεις κάθε στιγμή μαζί του. Αυτό, με δυο λόγια, είναι η νέα σειρά επτά επεισοδίων του Μάρτιν Σκορσέζε στο Netflix (προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους), «Pretend it's a City», μέρος ενός αφιερώματος της πλατφόρμας σε εμβληματικούς ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Λίγοι είναι πιο εμβληματικοί, εν ζωή, νεοϋορκέζοι από τη Φραν Λίμποβιτς (Λίμποουιτς, στ' αλήθεια), τη γυναίκα που έζησε τολμηρά κι ασυμβίβαστα όλες τις σύγχρονες εποχές της πόλης. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Pretend it's a City».

Η σειρά προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους


Η Διπλή Ζωή της Ασάκο του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Η Ασάκο γνωρίζει τον Μπακού σε μια έκθεση φωτογραφίας και αυτό είναι αρκετό για να ερωτευτούν παράφορα. Σαν να είναι οι μόνοι άνθρωποι που γνώρισαν ποτέ την έννοια του «κεραυνοβόλου έρωτα» θα αψηφήσουν τις πιθανότητες του «για πάντα» και θα ζήσουν σαν όλος ο κόσμος να υπάρχει για να χωρέσει τον έρωτά τους. Μέχρι τη στιγμή που ο Μπακού θα εγκαταλείψει την Ασάκο. Εξι χρόνια μετά, η Ασάκο θα πιστέψει ότι ξαναβρήκε τον Μπακού σε μια επιχείρηση με σάκε δίπλα στο καφέ όπου δουλεύει. Θα τον συναντήσει για να ανακαλύψει ότι το όνομά του είναι Ριοέι, θα τον φλερτάρει και θα ζήσει μαζί του χωρίς ποτέ να του αποκαλύψει την ομοιότητα με τον προηγούμενη εραστή της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Η Διπλή Ζωή της Ασάκο».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Wolfwalkers των Τομ Μουρ, Ρος Στιούαρτ

Στην Ιρλανδία του 17ου αιώνα η Ρόμπιν είναι η νεαρή κόρη ενός βρετανού στρατιώτη, στον οποίο ο τοποτηρητής της περιοχής έχει αναθέσει την εξόντωση μιας αγέλης λύκων που τρομοκρατούν τους χωρικούς, εμποδίζουν την αποψίλωση του δάσους κι επιτίθενται στ πρόβατα. Η Ρόμπιν ονειρεύεται να γίνει κι αυτή κυνηγός λύκων στ΄ αχνάρια του πατέρα της, όταν όμως τον ακολουθήσει κρυφά σε μια από τις αποστολές του, τα πάντα θα αλλάξουν, όταν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο και να ελέγχει την αγέλη. H νέα ταινία του ιρλανδικού στούντιο κινουμένων σχεδίων Cartoon Sallon, που μας έχει δώσει φιλμ όπως τα «Breadwinner», «Song of the Sea» και «The Secret of the Kells» είναι ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με ποιητικό animation κι ένα χρήσιμο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+


Ο Ουρανός του Μεσονυκτίου του Τζορτζ Κλούνεϊ

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον του 2016, η ταινία εκτυλίσσεται στο μεταποκαλυπτικό 2049, όπου, για κάποιο λόγο, η Γη έχει καταστραφεί, είναι, πια, μη κατοικήσιμη και οι επιζώντες αποχωρούν από τον πλανήτη. Πίσω θα μείνει μόνο ένας, ο επιστήμονας Ογκουστίν Λόφτχαους, με τη μελαγχολική μορφή του Τζορτζ Κλούνεϊ, μάλλον επειδή έτσι κι αλλιώς πάσχει από μοιραία ασθένεια και υποβάλλει καθημερινά τον εαυτό του σε αιμοκάθαρση. Ο Ογκουστίν ζει σ' έναν ερευνητικό σταθμό όπου, ξαφνικά, θα εντοπίσει μία ακόμα ζωή: ένα σιωπηλό, πανέμορφο κοριτσάκι που η μητέρα του άφησε πίσω στην αναταραχή. Παράλληλα, το διαστημόπλοιο Εθερ έχει ολοκληρώσει την αποστολή του: έχει φτάσει στον Κ-23, σελήνη του Δία κι έχει διαπιστώσει ότι ο πλανήτης είναι βιώσιμος για τους ανθρώπους, μια προφανής λύση για την επικείμενη καταστροφή. Το πλήρωμα ξεκινά στη ρότα της επιστροφής με καλά νέα, χωρίς να γνωρίζει ότι η καταστροφή έχει ήδη έρθει στη Γη. Ο Ογκουστίν προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ενημερώσει και να τους αποτρέψει. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ο Ουρανός του Μεσονυκτίου».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς