Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 10 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

La virgen de agosto 5

Η Παρθένος του Αυγούστου (La Virgen de Agosto) του Χόνας Τρουέμπα

«Η Παρθένος του Αυγούστου» του Χόνας Τρουέμπα (γόνου της γνωστής οικογενείας Ισπανών σκηνοθετών) γυρίστηκε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια του Αυγούστου του 2018, σε σενάριο του ιδίου και της χαρισματικής πρωταγωνίστριας της ταινίας, Ιτσάσο Αράνα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Εύα, μια τριαντάχρονη ηθοποιός, που έχει παρατήσει το επάγγελμά της. Έχοντας ξεκινήσει μια αναζήτηση, χωρίς όμως να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει, και αναζητώντας προσανατολισμό, κυριολεκτικό και μεταφορικό, μέσα σε μια αποπνικτικά ζεστή πρωτεύουσα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η Εύα θα υπενοικιάσει ένα διαμέρισμα για ένα μήνα και θα μείνει μόνη της, τουρίστρια στη γενέτειρά της. Θα πέσει πάνω σε παλιούς φίλους και εραστές, θα γνωρίσει καινούργιους, θα περιπλανηθεί σε δρόμους, μουσεία και υπαίθριες εκδηλώσεις, θα μεθύσει, θα κάνει έρωτα. Κι ανήμερα τον Δεκαπεντάυγουστο θα βιώσει ένα θαύμα. Αλλά ίσως το θαύμα είναι ήδη μέσα της.

Ενα αποκαλυπτικό ημερολόγιο μιας συναρπαστικής καθημερινότητας στην ταινία του Χόνας Τρουέμπα που κέρδισε ειδική μνεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και αποτελεί το μικρό «θαύμα» που χρειάζεσαι αν έχεις μείνει μόνη στη πόλη τον φετινό, ακόμη πιο αμήχανο, Δεκαπενταύγουστο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

gomorrah

Γόμορρα Director's Cut (Gomorra) του Ματέο Γκαρόνε

Στις ερημιές και στην πολυκοσμία της ανέκαθεν αφημένης στην τύχη της Νάπολης, ζει η εργατική μηχανή της Καμόρα: όχι η ζάπλουτη εξουσία της που, όπως φαίνεται διαφεντεύει κυριολεκτικά τον κόσμο, αλλά το... ανθρώπινο δυναμικό της, στις τεράστιες πολυκατοικίες της πρόνοιας στην περιφέρεια της πόλης, εκεί όπου υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ζεις και μία μόνο βεβαιότητα, ότι θα πεθάνεις, γρήγορα, χωρίς τελετουργικό.

Το γκανγκστερικό / νεορεαλιστικό αριστούργημα του Ματέο Γκαρόνε σ' ένα πιο συμπαγές director's cut.

Η ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films στη Viva μέχρι και τα τέλη Αυγούστου

The Bourne Supremacy 607

Στη Σκιά των Κατασκόπων (The Bourne Supremacy) του Πολ Γκρίνγκρας

Δύο χρόνια πριν, ο Τζέισον Μπορν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως εκπαιδευμένος δολοφόνος. Τώρα για μία ακόμη φορά η CIA απειλεί να καταστρέψει την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μαζί με την αγαπημένη του Μαρί σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Οι εφιάλτες όμως του Μπορν από το στοιχειωμένο παρελθόν του, τους αναγκάζει να μετακινούνται από πόλη σε πόλη διατηρώντας πάντα την ανωνυμία τους. Αφού ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, ο Μπορν αναγκάζεται να εμφανιστεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η δεύτερη ταινία της σειράς των περιπετειών του Τζέισον Μπορν από τον Πολ Γκρίνγκρας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στo STAR

The Hateful Eight 607

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Mega

scent of a woman

Αρωμα Γυναίκας (Scent Of A Woman) του Μάρτιν Μπρεστ

Ο Σλέιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του, κλεισμένος στο σπίτι του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του, θυμωμένος και κυνικός. Ήταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιο έντονη από τότε που έχασε την όρασή του. Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε του προς τους συνανθρώπους του. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν ο Τσάρλι Σιμς, ένας νεαρός φοιτητής, που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατάει συντροφιά

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο STAR

Shadow 607

Σκιά (Shadow) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω. Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν

Οπτικά εντυπωσιακό και μελοδραματικά συναισθηματικό, τo φιλμ του Ζανγκ Γιμού αποτελεί απόδειξη των μεγαλύτερων δυνάμεων του Κινέζου δημιουργού, ακόμα και όταν κατά στιγμές φαντάζει υπερβολικά γνώριμο. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2018.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο OPEN

rap shit

Rap Sh*t

H Σόνα είναι μια φιλόδοξη ερασιτέχνης ράπερ που δουλεύει ως ρεψεσιονίστ σε ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Τις ελεύθερες ώρες της γράφει τραγούδια και ραπάρει στο Instagram μέχρι που ένα βράδυ, η αυτοσχέδια συνεργασία της με μια παλιά της φίλη, εργαζόμενη μόνη μητέρα, τη Μία, θα γίνει viral. Ο,τι ακολουθεί είναι ο καθρέφτης του αμερικανικού ονείρου, καθώς οι δύο νεαρές γυναίκες θα δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, όχι όμως χωρίς τίμημα. Η επιτυχία θα δοκιμάσει τη φιλία τους, θα τεστάρει τις αντοχές μιας (ακόμη) ανδροκρατούμενης μικροκοινωνίας, θα ανασύρει το σεξισμό με τον οποίο οι δύο φίλες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες.

Η νέα σειρά της Ιζα Ρέι του «Insecure» παίζει αποκλειστικά για την Ελλάδα στο Vodafone TV.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.