Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



«Ραγισμένα Ονειρα» (The Broken Circle Breakdown, 2013) του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκερ

Σ' ένα νοσοκομείο της φλαμανδικής πόλης Γκεντ του Βελγίου, ο Ντιντιέ, ένας bluegrass μουσικός, και η Ελίζ, μία tattoo artist, στέκονται συντεντριμμένα δυνατοί στο πλευρό της κόρης τους Μέιμπελ. Οι γιατροί τους λένε καθημερινά ότι οι ελπίδες σβήνουν. Το εξάχρονο κοριτσάκι τους κι ο «Κάπτεν Χήμειο» χάνουν την μάχη με τον καρκίνο. Και το ζευγάρι, μέρα με την μέρα, χάνει τον κόσμο. Αυτόν που έπλασαν μαζί, εφτά ερωτευμένα χρόνια. Τα οποία μας επιτρέπουν να ζήσουμε κι εμείς, με κλεφτά flashbacks που μας ραγίζουν την καρδιά. Και το όνειρο: ότι η αγάπη είναι πάντα αρκετή. Ο θεατής μπαίνει στη ζωή, στον ιδιωτικό άρρηκτο κύκλο του ζευγαριού, μέσα από ελλειπτικά ψήγματα μνήμης. Υπήρξε ατόφια χαρά, γέλια, βλέμματα, όνειρα, οργασμοί, ζωή. Αρα, υπάρχει η κόλλα, η πρώτη ύλη που δένει δυο ανθρώπους, που δε θα επιτρέψει στην τραγωδία να τους ισοπεδώσει. Υπάρχει η μουσική που ενώνει τις φωνές τους σε αγγελικές αρμονίες. Υπάρχουν οι χορδές της κιθάρας, του μπάντζο, της καρδιάς τους. Αρκεί να συνεχίσουν να τραγουδούν. Αρκεί να φανούν δυνατοί. Αρκεί να μείνουν μέσα στον κύκλο. Αρκεί; Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.


«Ψωμί Και Μια Κουβέρτα» του Δημήτρη Γκρίντζου

Είναι Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 1943 και η μικρή πόλη των Καλαβρύτων καίγεται από το στρατό κατοχής της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός, συγκεντρωμένος σε έναν κοντινό λόφο αφανίζεται από τα πυρά. Αυτό το έγκλημα πολέμου θα καταγραφεί στην ιστορία, μαζί με τη σφαγή της Μεραρχίας Άκουι, ως η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Τρεις άνδρες που παρακολούθησαν αυτά τα γεγονότα ως παιδιά, κλειδωμένοι με τα υπόλοιπα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους στο δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων, θυμούνται αυτήν την τραυματική εμπειρία.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Eθνογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.


«Πάση Θυσία» (Hell or High Water, 2017) του Ντέιβιντ Μακένζι

Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger. O Βρετανός Ντείβιντ Μακένζι φτάνει στο δυτικό Τέξας και σκηνοθετεί υποδειγματικά τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και Τζεφ Μπρίτζες σε μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη και την οικονομική κρίση - άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό, ένα αυθεντικό νεογουέστερν για την Αγρια Δύση της εποχής μας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone TV


«Τζούντι» (Judy, 2019) του Ρούπερτ Γκουλντ

Θέλεις να κάνεις μια ταινια για την Τζούντι Γκάρλαντ. Από που ξεκινάς; Και που τελειώνεις; Πώς αποτυπώνεις το γεγονός ότι από τα 47 χρόνια της ζωής της, σχεδόν τα 45 ήταν ενεργή ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, ένα φαινόμενο πάνω και πέρα από την έννοια του παιδιού - θαύματος, ταλέντο από εκείνα που το καλούπι σπάει με τη γέννησή τους και δεν εμφανίζονται ξανά παρά πολλά χρόνια μετά, μια σπουδαία ηθοποιός, μια ακόμη πιο σπουδαία τραγουδίστρια, πρωταγωνίστρια κινηματογραφικών στιγμών που υπερβαίνουν την όποια εμβληματικότητα, είτε κάποιος μιλάει για τον «Μάγο του Οζ», είτε για το «Meet me in St. Louis», είτε το δικό της πικρό και σκοτεινό «Ενα Αστέρι Γεννιέται». Απολαύστε πώς το έκανε ο Ρούπερτ Γκουλντ, βασισμένος φυσικά στην οσκαρική ερμηνεία της Ρενέ Ζελβέγκερ: αποθεώνοντας ψυχή τε και σώματι την Τζούντι Γκάρλαντ σε μια ταινία που προσεγγίζει με δέος και αγάπη, αλλά όχι και με τόλμη ή κινηματογραφική ευφυία το θρύλο που έχει στο κέντρο της. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται σε πανελλήνια τηλεοπτική πρεμιέρα στις 22.00 στο Novacinema 1HD


«Η Ψυχή και το Σώμα» (On Body and Soul, 2017) της Ιλντικο Ενιέντι

«Mε βοηθούσε να βρω τροφή. Βρήκε ένα ζουμερό πράσινο φύλλο κάτω από το χιόνι. Μου το έδωσε να το φάω όλο μόνη μου....». Δύο ανάπηροι άνθρωποι - ένας σωματικά, η άλλη συναισθηματικά. Δε θα μπορούσαν ποτέ να επικοινωνήσουν. Τόσες πληγές, τόσες φοβίες, τόσες νευρώσεις, τόσα τα χρόνια απογοήτευσης. Τι σου κάνει το γεμάτο περιορισμούς σώμα. Τι σου κάνει η τραυματισμένη ψυχή. Να όμως που συναντιούνται. Στον ύπνο τους. Ως ελάφια. Μία ταινία που διαστέλλεται η καρδιά σε όρια που δεν ήξερες ότι είχες. Χρυσή Αρκος Φεστιβάλ Βερολίνου, 2017. Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην iPLATFORMA


«Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο» (The Perks of Being a Wallflower, 2012) του Στίβεν Τσμπόσκι

Ο ευφυής και σκεπτικός 15χρονος Τσάρλι προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Λύκειο και καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειοφοίτων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ, καθώς και η όμορφη Σαμ. Οι νέοι του φίλοι τον ενθαρρύνουν να βγει από το καβούκι του και τον εισάγουν στη μουσική, στον κινηματογράφο, στο «The Rocky Horror Picture Show» και, τελικά, στην ίδια τη ζωή. Μια αυθεντική, τρυφερή, αληθινή ματιά, στα άβολα χρόνια της εφηβείας που αποφεύγει όλα τα κλισέ μιας εφηβικής ταινίας και βρίσκει κέντρο στην συναισθηματική ειλικρίνεια. Και την καρδιά σου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix


«Οιωνός» (Signs, 2002) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μετά το θάνατο της γυναίκας του σε τροχαίο, ένας πάστορας επιστρέφει στην αγροτική ζωή, στην επαρχία Μπακς της Πενσυλβάνια. Μαζί του έχει τα δυο μικρά παιδιά του καθώς και τον αδερφό του. Οταν τεράστιοι γεωμετρικοί σχηματισμοί, ακτίνας 150 μέτρων, εμφανίζονται μέσα στα χωράφια του προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο και η πίστη του δοκιμάζεται. Ο σκηνοθέτης της «6ης Αίσθησης» συνεχίζει να εξερευνά με μεγάλη φαντασία τα είδη του σινεμά για να μάς αποκαλύπτει τι συμβαίνει στη ζωή και μέσα μας.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.


«Dirty Dancing» (1987) του Εμίλ Αρντολίνο

Είναι Κυριακή απόγευμα, οπότε τι καλύτερο; Καναπές, κουβερτούλα, ζεστή σοκολάτα (ή αλκόολ) και... Nobody puts baby in the corner!

Η ταινία προβάλλεται στις 16.50 στο COSMOTE CINEMA 2

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.