Industry

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών (FERA) στο πλευρό των Ελλήνων κινηματογραφιστών

στα 10

Η Εκτελεστική Eπιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών με επιστολή της στέκεται αλληλέγγυα στο αίτημα των Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την επαναφορά του ειδικού φόρου επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου ο οποίος προοριζόταν για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

Flix Team
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών (FERA) στο πλευρό των Ελλήνων κινηματογραφιστών

Η Εκτελεστική Eπιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών, η οποία αποτελείται από τους Σερ Aλαν Πάρκερ (Ηνωμένο Βασίλειο), Επίτιμος Πρόεδρος, Νταν Κλίφτον (Ηνωμένο Βασίλειο), Πρόεδρος, Σβερε Πέντερσεν (Νορβηγία), Επίτιμος Ταμίας, Κριστόφ Αντρέι (Γαλλία), Πίτερ Καρπεντιέ (Γερμανία), Κλέμεν Ντβόρνικ (Σλοβενία), Αντέλα Πέεβα (Βουλγαρία), Μπριζίτ Στέρμος (Δανία), Μαουρίτσιο Σκιάρρα (Ιταλία), με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, στέκεται αλληλέγγυα στο αίτημα των Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την επαναφορά του ειδικού φόρου επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου ο οποίος προοριζόταν για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

Διαβάστε επίσης: «Ο ελληνικός κινηματογράφος αιμορραγεί»: Η Ενωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου για την κατάργηση του ειδικού φόρου

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών Κινηματογράφου (FERA), η οποία ιδρύθηκε το 1980, είναι ο μόνος οργανισμός που εκπροσωπεί τους σκηνοθέτες κινηματογράφου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με 35 Ενώσεις σκηνοθετών, ως μέλη, από 29 χώρες, η Fera εκπροσωπεί πάνω από 20.000 ευρωπαίους σκηνοθέτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα πολιτιστικά, δημιουργικά και οικονομικά τους συμφέροντα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών Κινηματογράφου εργάζεται για την προώθηση πολιτικών που μεγιστοποιούν τη δημιουργική, κοινωνική και εμπορική δυνατότητα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Θυμηθείτε: ΥΠΠΟ: Το ισοδύναμο για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων η ΑΥΞΗΣΗ (!) της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου!

Ακολουθεί, μεταφρασμένο, το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Αγαπητοί Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Η Ομοσπονδία μας των Ευρωπαίων Σκηνοθετών αποτελείται από 35 ενώσεις σκηνοθετών από 29 χώρες, ως μέλη. Εκπροσωπούμε περισσότερους από 20.000 ευρωπαίους σκηνοθέτες, οι οποίοι εκπροσωπούν τα πολιτιστικά, δημιουργικά και οικονομικά τους συμφέροντα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως ο Οργανισμός που εκπροσωπεί τους σκηνοθέτες στην Ευρώπη, γράφουμε την παρούσα για να σας εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας προς το αίτημα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για την επαναφορά του Ειδικού Φόρου ( Νόμος 3905/2010, άρθρο 2 παρ. Δ) που επιβάλλεται επί της τιμής των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και βιομηχανίας.

Eνας τέτοιος μηχανισμός δεν υποστηρίζει μόνο την απασχόληση στον Εθνικό Οπτικοακουστικό τομέα σας, αλλά είναι επίσης απαραίτητος για την υλοποίηση της πλήρους πολιτιστικής δυναμικής της Ελληνικής Οπτικοακουστικής δημιουργίας.

Το ελληνικό σινεμά έχει τη θέση του ανάμεσα στο εύρος των ευρωπαϊκών φωνών σε ολόκληρό τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και Τηλεόραση: Χωρίς αυτό, η κοινή μας πολιτιστική πολυμορφία είναι σε κίνδυνο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Dan CLIFTON
Πρόεδρος

Διαβάστε επίσης: