Industry

Ποια κέρδισε τον τίτλο του «Entertainer of the Year»;

στα 10

To Entertainment Weekly έχει μία παράδοση δεκαετίων: στο τεύχος Δεκεμβρίου ανακοινώνει ποιος ή ποια καλλιτέχνις κέρδισε επάξια τους προβολείς της χρονιάς που τελειώνει. Στα κινηματογραφικά πράγματα όμως τίποτα δεν τελειώνει: ο/η καλλιτέχνις της χρονιάς παίρνει προβάδισμα για τα Οσκαρ...

Ποια κέρδισε τον τίτλο του «Entertainer of the Year»;

Σ' ένα εξώφυλλο που δηλώνει κατηγορηματικά την προτίμηση του Entertainment Weekly, όχι μόνο για την παραδοσιακή του βράβευση της χρονιάς, αλλά μην κρυβόμαστε, και για την οσκαρική κούρσα, η Σάντρα Μπούλοκ ποζάρει με στιβαρή σιγουρικά κι απλότητα. Μπορεί η Κέιτ Μπλάνσετ να είναι (ας μην κρυβόμαστε επίσης) σε άλλη στρατόσφαιρα υποκριτικής δεινότητας, ή ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ να έπαιξε το ρόλο του απεγνωσμένου ανθρώπου που καλείται να επιβιώσει μόνος απέναντι στο σύμπαν πολύ πιο γενναία, αλλά η Μπούλοκ είναι η πρωταγωνίστρια μίας ταινίας που άλλαξε το σινεμά για πάντα. Kαι πιθανόν, το «Gravity» θα είναι η λέμβος της για το δεύτερο Οσκαρ της καριέρας της.

Αλλωστε, βραβεία και box office, ερμηνείες και promotion, καλλιτεχνική αξία και μαζική αποδοχή από το κοινό - όλα μπερδεύονται γλυκά στο χολιγουντιανό βαρόμετρο και συμφωνείτε ή διαφωνείτε κανείς άλλος δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό τουλάχιστον που απονέμει το EW στο εξώφυλλό του: την ψυχαγωγία. Ολόκληρη: και στην καλλιτεχνική και την εμπορική της διάσταση.

1

Η 49χρονη ηθοποιός δεν έχει επιλεχθεί από την συντακτική ομάδα του περιοδικού μόνο για το «Gravity». Η ικανότητά της για αυτοσαρκαστικό αλά «Φιλενάδες» χιούμορ, της έχει χαρίσει πόντους στο «The Heat», την αστυνομική κωμωδία που τη θέλει αταίριαστη παρτενέρ της Μελίσα ΜακΚάρθι.

Εδώ όμως η Μπούλοκ ξαφνιάζει. Ομολογεί στο EW ότι «η ταινία δεν ήταν αυτό που περίμενε» (μπράβο Σάντρα!). Από ό,τι φαίνεται, το αρχικό σενάριο δεν την ήθελε να παίζει την συντηρητική ντετέκτιβ, δίπλα σε μία ακόμα ημιάγρια, ωμή, σκατολογική ερμηνεία της ΜακΚάρθι.

«Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε γυρισμός, απλά αφέθηκα. Αλλιώς θα αγωνιζόμουν να κάνω κάτι άλλο, κάτι που έτσι κι αλλιώς θα κατέληγε στο πάτωμα του μοντάζ. Η ταινία δεν ήταν αυτό που εγώ ευχόμουν να είναι. Ομως το αποτέλεσμά της ενθουσίασε τον κόσμο και την έκανε επιτυχία...»

Περιμένουμε να κυκλοφορήσει το εορταστικό EW για να διαβάσουμε ολόκληρη της συνέντευξη της Μπούλοκ, αλλά και να ξεφυλλίσουμε τις φωτογραφήσεις και δηλώσεις και των υπόλοιπων 15 καλλιτεχνών που διεκδίκησαν, κι έχασαν, το θρόνο του Entertainer της χρονιάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι δημιουργοί του «Breaking Bad», ο Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ για το «Dallas Buyers Club», η Τζένιφερ Λόρενς (που πάει με όλα) και η ... Grumpy Cat που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα: