Buzz

Ετοιμοι για την 4η ταινία; Ο Ιθαν Χοκ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του Τζέσι και της Σελίν

στα 10

Εχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από το «Μετά τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Κι ο Ιθαν Χοκ μάς ξεσηκώνει με μία πρόσφατη του συνέντευξη: «Η Ζουλί, ο Ρικ κι εγώ θα συναντηθούμε τον πέμπτο χρόνο και θα ανταλλάξουμε ιδέες...»

Ετοιμοι για την 4η ταινία; Ο Ιθαν Χοκ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του Τζέσι και της Σελίν

23 χρονών κατέβηκαν από ένα τρένο στη Βιέννη και πέρασαν ένα βράδυ περπατώντας, μιλώντας, γελώντας. Χτίζοντας αφήγηση στην αφήγηση, τρέλα στην τρέλα, βλέμμα στο βλέμμα, την παραδοχή ότι κάπως έτσι απροσδόκητα γεννιούνται και πεθαίνουν οι νεανικές, αδιέξοδες, αλλά αξέχαστες ερωτικές ιστορίες της ζωής σου. Στα 32 του ο παντρεμένος με κάποιαν άλλη στην Αμερική Τζέσι πήγε στην πόλη της, το Παρίσι, για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε πάνω στη γνωριμία τους. Κι εκεί η Σελίν τον ξανασυνάντησε, κλείνοντας ραντεβού με τη βεβαιότητα (τόσο των ίδιων, όσο και τη δική μας) ότι αυτά ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν, των αυθόρμητων παράλογων νιάτων μας. Μόνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα απόγευμα, λίγο ακόμα περπάτημα, μία σειρά από νέες αλήθειες, εξομολογήσεις, γέλια και βλέμματα για να αποδειχθούμε όλοι μας γερασμένοι και κυνικοί. Ο αληθινός έρωτας δε γνωρίζει timing, ή χρόνο. Δεν θα τον ζήσεις στην οικειότητα. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο. Πρέπει να τον υπερασπιστείς και να τον κρατήσεις σφιχτά, να μην τον θυσιάσεις για κάτι πιο εύκολο, πιο βολικό.

Η «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είναι ένα κομμάτι ατόφιου ρομαντισμού για κάθε ηλικία και περίοδο της ζωής μας - στα 20, τα 30, τα 40 χρόνια ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον έρωτα, τον σύντροφο, ο τρόπος που ρισκάρεις ή τιμάς τις επιλογές σου αντικατοπτρίζεται με τρυφερότητα, γλυκύτητα αλλά και πικρές αλήθειες.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποκαλύπτει την ιστορία με την πραγματική... Σελίν του που γέννησε τις 3 αγαπημένες μας ταινίες

Before-Trilogy 607

Ο σκηνοθέτης ο οποίος έγραψε το στόρι σε συνεργασία με τους Ιθαν Χοκ και Ζουλί Ντελπί, γύρισε τις ταινίες με 9 χρόνια διαφοράς μεταξύ τους. Να περιμένουμε λοιπόν την 4η ταινία το... 2022; Ή και νωρίτερα;

Πρόσφατα, ο Ιθαν Χοκ μίλησε για αυτό. Σε συνέντευξή του για τη νέα του ταινία «Maudie», όπου συμπρωταγωνιστεί με τη Σάλι Χόκινς, ο Χοκ αποκάλυψε ότι είναι ιδιαίτερα δεμένος με τον «Τζέσι» της «Before» τριλογίας, καθώς «πρόκειται για έναν ήρωα που κουβαλά στη ψυχή του».

Δείτε κι αυτό: Τρεις διαδρομές, ένας κοινός δρόμος: δείτε παράλληλες σκηνές από την «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Before Trilogy 607 2a

Να είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι; Θα δούμε και τη συνέχεια του ζευγαριού;

«Από την μία νιώθω ότι έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο μας: η πρώτη ταινία ξεκινά με τον Τζέσι και τη Σελίν να βλέπουν ένα ζευγάρι να τσακώνονται στο τρένο και στην τρίτη ταινία έχουν γίνει εκείνοι αυτό το ζευγάρι. Αν είναι να συνεχίσουμε την ιστορία τους λοιπόν πρέπει να αλλάξει η φόρμα. Πρέπει να γίνει κάτι άλλο. Αλλά, από την άλλη - η Ζουλί, ο Ρικ κι εγώ μπορεί να δουλέψουμε ξανά μαζί, να επισκεφθούμε και πάλι αυτούς τους ήρωες, ναι. Απλώς πρέπει να τους δώσουμε άλλη ορμή και ενέργεια. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό. Δεν μας επιτρέπεται να το σκεφτούμε αν δεν έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας. Οπότε ίσως πρέπει να συναντηθούμε τον πέμπτο χρόνο και να ανταλλάξουμε ιδέες για το που θα μπορούσε το ζευγάρι να έχει βρεθεί τώρα...»

Before Trilogy 607

Διαβάστε αναλυτικά: «Πριν τα Μεσάνυχτα»: H πιο δύσκολη σκηνή που έγραψε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είχε δηλώσει ότι η τρίτη ταινία, το «Πριν τα Μεσάνυχτα», ήταν η πιο δυνατή. Κι ότι η σκηνή του καυγά στο ξενοδοχείο, λίγο πριν το τέλος της ταινίας, ήταν ίσως η πιο δύσκολη σκηνή που έγραψε στην καριέρα του: «Τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί θάβουν μέσα τους ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Μία στις τόσες τα αποκαλύπτουν και τότε χρειάζεται να ξανακουρδίσουν τη σχέση τους - αρκεί να το θέλουν και να το παλεύουν ακόμα. Για αυτό, για μένα, αυτή η σκηνή του καυγά είναι αισιόδοξη. Ο κόσμος που λέει «Ωωωω τσακώνονται, δε θέλουμε να τσακώνονται!». Οχι. Για μένα αυτό είναι ρομαντικό...»

Before Trilogy 607 posters

Δείτε κι αυτό: Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ: το υπέροχο τρίο του «Πριν τα Μεσάνυχτα» μιλά στην κάμερα του Flix

Ο Ιθαν Χοκ συμφωνεί. «Ο κόσμος πιστεύει ότι όταν τσακώνεται ένα ζευγάρι, κάτι πολύ κακό συμβαίνει. Καμιά φορά αυτό δεν ισχύει. Αν κοιτάξω πίσω στη δική μου ζωή, οι στιγμές που πόνεσαν περισσότερο ήταν εκείνες που με έκαναν να ενηλικιωθώ μέσα σε μια σχέση. Εχω μεγάλη πίστη στον Τζέσι και τη Σελίν. Δεν ζουν ένα ψέμμα. Είναι μαζί γιατί θέλουν να είναι μαζί - είναι δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι σχέσεις είναι δύσκολες, σίγουρα, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη που τους δένει. Νομίζω ότι στο τέλος της μέχρι στιγμής τριλογίας ο Τζέσι είναι πιο αισιόδοξος από εκείνη. Είναι συνεπής απέναντι στη σχέση του και ξέρει ότι έχει επενδύσει σε αυτή τη γυναίκα. Την αγαπάει. Εκείνη έχει περισσότερα προβλήματα, αλλά εγώ βλέπω το μέλλον τους με αισιοδοξία...»

Διαβάστε και δείτε ακόμα: