Buzz

Η Ελίζαμπεθ Μος πρωταγωνιστεί στο βιντεοκλίπ για το «On the Nature of Daylight» του Μαξ Ρίχτερ

στα 10

Με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας του άλμπουμ «The Blue Notebooks» του μινιμαλιστή συνθέτη, ένα νέο, σπαρακτικό βίντεο γυρίστηκε για το εξαίσιο αυτό ορχηστρικό κομμάτι.

Η Ελίζαμπεθ Μος πρωταγωνιστεί στο βιντεοκλίπ για το «On the Nature of Daylight» του Μαξ Ρίχτερ

Δεν είναι ένα ποπ χιτ, όπως αυτά στα οποία βλέπουμε συνήθως να πρωταγωνιστούν σταρ του Χόλιγουντ. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν ένα καινούργιο κομμάτι. Είναι όμως μια από τις πιο όμορφες ορχηστρικές συνθέσεις που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως μουσική επένδυση σε κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσά τους και στο «Shutter Island» του Μάρτιν Σκορσέζε και το «Arrival» του Ντενί Βιλνέβ.

Διαβάστε ακόμη: Let’s dance! Οταν το σινεμά χορεύει

To «On the Nature of Daylight» του Μαξ Ρίχτερ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004, στο άλμπουμ του μινιμαλιστή συνθέτη με τίτλο «The Blue Notebooks», το οποίο επανακυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία της νέας αυτής κυκλοφορίας, ο Τζορτζ Μπέλφιλντ γύρισε ένα νέο βιντεοκλίπ για το κομμάτι, με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος. Πιο κοντά σε μια χωρίς λόγια μικρού μήκους ταινία, παρά σε ένα συμβατικό βιντεοκλίπ, το φιλμ παρακολουθεί τις αντιδράσεις μιας γυναίκας από τη στιγμή που λαμβάνει ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα. Χωρίς καμία περαιτέρω επεξήγηση, η επιβλητική μουσική και η σπαρακτική ερμηνεία της Μος συνθέτουν το συναισθηματικό ταξίδι μιας συντετριμμένης γυναίκας.

«Οταν μου ζητήθηκε να κάνω αυτό το πρότζεκτ, ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα. Η δουλειά μου έχει αντλήσει έμπνευση από τη μουσική του για τόσα πολλά χρόνια και δεν περνάει ούτε μια μέρα στα γυρίσματα που να μην έχω τη μουσική του Μαξ να παίζει στα ακουστικά μου πριν από μια σκηνή. Η μουσική του και η υποκριτική μου πάνε χέρι χέρι εδώ και πολύ καιρό. Οπότε για μένα η ευκαιρία να παίξω σε ένα από τα πιο γνωστά του κομμάτια ήταν απίστευτη τιμή», περιγράφει η Μος.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη