Φεστιβάλ / Βραβεία

Δυνατές οι προβλέψεις για το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Την Πέμπτη θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των τίτλων που θα συμπεριληφθούν στο επίσημο «μενού» του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ποιοι είναι όμως οι επικρατέστεροι;

Δυνατές οι προβλέψεις για το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας
To πόστερ για το «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν

Οι προβλέψεις για το ποιες τελικά θα είναι οι ταινίες που θα διαγωνιστούν για τον φετινό Χρυσό Λέοντα ξεκίνησαν νωρίς. Ηδη από το φεστιβάλ Καννών, τα πρώτα δημοσιεύματα επιβεβαίωσαν τις φήμες που ήθελαν τις καινούριες ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι («Carnage»), του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ («Α Dangerous Method»), της Αντρεα Αρνολντ («Wuthering Hights») και του Γιώργου Λάνθιμου («Αλπεις») να βρίσκονται – εκτός μεγάλου απροόπτου – εντός του διαγωνιστικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ.

Πλησιάζοντας προς την επίσημη συνέντευξη Τύπου του φεστιβάλ που θα δοθεί την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν ως πιθανοί διεκδικητές των φετινών βραβείων.

Ανάμεσα τους το «Tinker Tailor Soldier Spy» του Σουηδού Τόμας Αλφρεντσον που είχε εντυπωσιάσει με το «Ασε το Κακό να Μπει», το «Shame» του εικαστικού και σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν που με το «Hunger» είχε κερδίσει την «Χρυσή Κάμερα Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη» στο φεστιβάλ Καννών, το «Dark Horse» του Τοντ Σόλονζ με τους Μία Φάροου και Κρίστοφερ Γουόκεν, το μελλοντολογικό δράμα του Εϊμπελ Φεράρα «Last Day on Earth», το «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν και το «Texas Killing Fields» της κόρης του Μάικλ Μαν, Αμι Κάνααν Μαν.

Εκτός συναγωνισμού αναμένονται να προβληθούν το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, το «W.E.» της Μαντόνα, το «Wild Salome» του Αλ Πατσίνο. Ο τελευταίος θα βρίσκεται στο φεστιβάλ και για να τιμηθεί με το βραβείο Jaeger – Le Coultre Glory to the Filmaker.

Σήμερα ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής του φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει εννέα παγκόσμιες πρεμιέρες, επτά από τις οποίες διαγωνίζονται για τα βραβεία του τμήματος.

Το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ανοίξει την αυλαία του με το «The Ides of March» του Τζορτζ Κλούνεϊ και θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.