Buzz

«Carnage». O Ρομάν Πολάνσκι ετοιμάζεται για Οσκαρ

στα 10

Βασισμένο στο βραβευμένο με Tony θεατρικό της Γιασμίνα Ρεζά «God of Carnage», με ένα αξιοζήλευτο καστ, το «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι έμοιαζε με έναν από τους σοβαρότερους διεκδικητές των Οσκαρ του επόμενου χρόνου. Μόλις απέκτησε και ημερομηνία εξόδου στις αμερικάνικες αίθουσες που το επιβεβαιώνει.

«Carnage». O Ρομάν Πολάνσκι ετοιμάζεται για Οσκαρ
Παντρεμένα ζευγάρια

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να γίνει στο Φεστιβάλ Βενετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όμως η έξοδός της στις αμερικάνικες αίθουσες προγραμματίζεται για τις 18 Νοεμβρίου σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών, όσες δηλαδή χρειάζονται για να είναι το φιλμ, υποψήφιο στα όσκαρ του 2012.

Κανείς δεν περίμενε τίποτα διαφορετικό από μια ταινία που όχι μόνο έρχεται μετά τον εξαιρετικό «Αόρατο Συγγραφέα», που απέδειξε ότι ο Πολάνσκι το έχει ακόμη, αλλά, περιλαμβάνει ένα καστ που αποτελεί το καλύτερο δόλωμα για τους ψηφοφόρους της Ακαδημίας.

Οι Τζόντι Φόστερ, Τζον Σ. Ράιλι, Κέιτ Γουίνσλετ και Κριστόφ Βαλτς υποδύονται δυο ζευγάρια Νεοϋορκέζων, που συναντιόνται για δείπνο προκειμένου να κουβεντιάσουν πολιτισμένα, για τον καυγά που είχαν τα παιδιά τους στο προαύλιο του σχολείου. Καθώς οι ώρες περνούν οι πολιτισμένες συμπεριφορές τους υποχωρούν και οι ενήλικες ήρωες, μοιάζουν όλο και περισσότερο με θυμωμένα, πληγωμένα παιδιά.

Η Γιασμίνα Ρεζά συνεργάστηκε με τον Πολάνσκι στο σενάριο του φιλμ, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο Παρίσι καθώς ο σκηνοθέτης εξακολουθεί να μην μπορεί να ταξιδέψει στην Αμερική.