Buzz

Σεξ, ξύλο, Κρόνενμπεργκ: δείτε το τρέιλερ του «Dangerous Method»

στα 10

Ο Μάικλ Φασμπέντερ ως Καρλ Γιουνγκ μελετά την... ανθρώπινη φύση της ρωσσιδούλας Κίρα Νάιτλι, υπό την αυστηρή επίβλεψη και τον ερωτικό ανταγωνισμό του μέντορά του Σίγκμουντ Φρόιντ (Βίγκο Μόρτενσεν). «Γιατί αντιστεκόμαστε τόσο στα πάθη της φύσης μας;» αναρωτιέται ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και... τα αφήνει ελεύθερα. Δείτε το τρέιλερ.

Σεξ, ξύλο, Κρόνενμπεργκ: δείτε το τρέιλερ του «Dangerous Method»
«Θέλω να με τιμωρήσεις...»

«A Dangerous Method», η γέννηση της ψυχανάλυσης στην αυγή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι όπως την καταλαβαίνει ο αγαπημένος μας διαστροφικός σκηνοθέτης Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ. Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ, αλλά όλα δείχνουν ότι ο μετρ του ψυχολογικού δράματος Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ έπιασε ξανά τη σκοτεινή ερωτική φλέβα που κάνει τις πιο διάσημες ταινίες του να μένουν κλασικές.

Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον («Εξιλέωση») και σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, η ταινία μας περιηγεί στην μελέτη της ανθρώπινης φύσης, στο πώς η τιμωρία συνδέεται με το σεξ, η παιδική μνήμη με τη σεξουαλική ενηλικίωση και η διαστροφή με την απόλυτη ανθρώπινη περιέργεια. Ο Καρλ Γιουνγκ και ο Σίγκμουντ Φρόιντ σπάνε τα ήθη της εποχής, αλλά τεστάρουν και τα προσωπικά τους όρια.

Ο Κρόνενμπεργκ έχει κρατήσει τους ίδιους μόνιμους συνεργάτες του σε φωτογραφία, μοντάζ και ενδυματολογία (Πίτερ Σατσίτσκι, Ρόναλντ Σάντερς, Ντενίζ Κρόνενμπεργκ) και έχει επιστρατεύσει τον Χάουαρντ Σορ («Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών») για να γράψει την επιβλητική μουσική.

Το «Dangerous Method» θα κάνει πρεμιέρα σε λίγους μήνες στο φεστιβάλ Βενετίας.