Buzz

«Κολλητικό» τρέιλερ για το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

στα 10

Μπορεί με το πρώτο σημάδι κρυολογήματος να τρέχουμε στο φαρμακείο, αλλά (πείτε το διαστροφή), η ιδέα ενός θρίλερ για μια επιδημία μας ενθουσιάζει. Εδικά όταν όπως το «Contagion» φέρει την υπογραφή του Στίβεν Σόντερμπεργκ, κι ένα καστ, στο οποίο το εντυπωσιακά ονόματα εξαπλώνονται σαν... ιός!

«Κολλητικό» τρέιλερ για το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Βλέποντας το τρέιλερ θα ανακαλύψετε με τρόμο αλλά και κάποιου είδους απόλαυση, ότι η ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, όπως και ο μυστηριώδης ιός που «πρωταγωνιστεί», δεν κάνει διακρίσεις και ότι, η θέση του ονόματός σου σε σχέση με τον τίτλο του φιλμ δεν σου εξασφαλίζει ανοσία. Μπορεί να αποτελεί ένα μικρό σοκ το ότι ο θάνατος ενός από τους βασικούς ήρωες, ανακοινώνεται ήδη από το τρέιλερ, αλλά σε ένα φιλμ που φιλοδοξεί να απεικονίσει τον αληθινό τρόμο μιας επιδημίας που εξαπλώνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς, μάλλον μοιάζει απαραίτητο.

Με ηθοποιούς όπως ο Μάτ Ντέιμον, η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Λόρενς Φίσμπερν, ο Τζουντ Λο, η Κέιτ Γουίσλετ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Ελιοτ Γκουλντ και ο Ντιμίτρι Μάρτιν, το φιλμ προμηνύεται all star... ολοκαύτωμα, αλλά αντίθετα από άλλες ταινίες που εξιστορούν την εμφάνιση και την εξάπλωση θανατηφόρων ιών, το «Contagion», δεν ενδιαφέρεται για τις ηρωικές προσπάθειες επιστημόνων και γιατρών να τον περιορίσουν, αλλά μάλλον για τον τρόπο που ο πανικός εξαπλώνεται ακόμη πιο γρήγορα κι ακόμη πιο ανεξέλεγκτα κι από την ίδια την ασθένεια.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει περιγράψει το φιλμ σαν ταινία τρόμου: «Είναι αληθινά σκληρό. Σκοτώνουμε παιδιά. Είναι ανελέητο», λέει, αλλά το τρέιλερ, ακόμη κι αν δανείζεται κατά στιγμές την εικονογραφία ενός κινηματογράφου που είναι συνδεδεμένος με πιο pop μορφές τρόμου, αποκαλύπτει κάτι που μοιάζει πολύ πιο ενδιαφέρον από ένα συνηθισμένο horror movie.

H ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις αμερικάνικες αίθουσες (και σε IMAX), στις 9 Σεπτεμβρίου, (αλλά όχι σε 3D όπως αρχικά ήταν η πρόθεση του σκηνοθέτη) οπότε πιθανότατα, αναμείνατε σύντομα, νέα, για την συμμετοχή του σε ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ του Σεπτέμβρη, είτε αυτό της Βενετίας, ή του Τορόντο.