Buzz

Η Warner έδωσε το πράσινο φως για το δεύτερο κεφάλαιο του «Dune»

στα 10

Μετά από ένα πετυχημένο άνοιγμα στο box office, η αγωνία αρκετών φαν έφτασε στο τέλος της με την Warner να ανακοινώνει και επίσημα το σίκουελ του «Dune».

Η Warner έδωσε το πράσινο φως για το δεύτερο κεφάλαιο του «Dune»

Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Υστερα από ένα επιτυχημένο άνοιγμα στην Αμερική με 40.1 εκατομμύρια δολάρια και με συνολικά έσοδα 223 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, η Warner έδωσε επιτέλους το πράσινο φως για το σίκουελ της ταινίας «Dune» του Ντενί Βιλνέβ.

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε η Legendary Pictures της Warner στο επίσημο λογαριασμό της στο twitter γράφοντας «αυτό είναι μόνο η αρχή… Ευχαριστούμε όλους εσάς που ζήσατε την εμπειρία του “Dune” κι εσάς που θα πάτε στις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε το ταξίδι!»

Διαβάστε ακόμα: «Dune 2»: Ο Ντενί Βιλνέβ είναι έτοιμος για το sequel...

Πριν λίγες μέρες οι CEO της Warner είχαν δηλώσει την ευχαρίστησή τους με την πορεία της ταινίας στο box office, με τον Τζέισον Κίλαρ να λέει στο Variety πως «είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με τα όσα έχουμε δει αυτές τις δυο εβδομάδες» και να δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως το πράσινο φως για το σίκουελ δεν θα αργήσει να έρθει λέγοντας «αν θα έχουμε σίκουελ του “Dune”; Αν δείτε την ταινία θα δείτε και το πώς τελειώνει. Και νομίζω πως αυτό απαντά στην ερώτησή σας»

Από την αρχή ο Ντενί Βιλνέβ ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune» με το δεύτερο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune Messiah» να είναι και αυτό που θα την κλείσει. Εξάλλου όσοι έχουν το «Dune», το οποίο παίζεται ήδη στις αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ ανοίγει σήμερα και στους κινηματογράφους της Αμερικής ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του στο HBO Max, καταλαβαίνουν πως πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας πιο μεγάλης και επικής ιστορίας.

Το νέο κεφάλαιο του «Dune» θα ανοίξει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.

Μέχρι τότε, δείτε το «Dune» σε ένα κινηματογράφο δίπλα σας.