Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ αποκάλυψε πως θα ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune»

στα 10

Με το δεύτερο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune Messiah» να κλείνει με τον πιο επικό τρόπο αυτή την κινηματογραφική τριλογία.

Ο Ντενί Βιλνέβ αποκάλυψε πως θα ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune»

Μετά τις τόσες και τόσες αναβολές λόγω πανδημίας, αλλά και αντιδράσεις για την απόφαση της Warner να κυκλοφορήσει το «Dune» και στο streaming κανάλι της HBO Max ταυτόχρονα με την έξοδο του στις αίθουσες, η ταινία του Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, μετά την επίσημη πρώτη στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ομως όλα αυτά δεν έχουν σταματήσει τον Ντενί Βιλνέβ να ετοιμάζει πυρετωδώς την δεύτερη ταινία καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να γράφει το σενάριο μαζί με τον Τζον Σπάιτς.

Κι από ό,τι φαίνεται δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Μιλώντας πρόσφατα στο Radio Canada ο Βιλνέβ αποκάλυψε πως φλερτάρει με την ιδέα μιας τριλογίας «Dune», με το δεύτερο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune Messiah» να είναι και αυτό που θα την κλείσει. «Υπάρχει αυτό το δεύτερο βιβλίο “Dune” το οποίο θα μπορούσε να γίνει μια εκπληκτική ταινία. Πάντα πίστευα πως θα μπορούσε να γίνει μια τριλογία. Θα δούμε. Είναι χρόνια δουλειάς και δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μακριά.»

Διαβάστε ακόμα: «Dune»: τα character-posters ξεσήκωσαν αμμοθύελλες

dune 607

Τέλος ο Βιλνέβ επιβεβαίωσε, μέσω του Total Film, πως ο ανιψιός του Βαρόνου Βλάντιμιρ Χαρκόνεν, ο Φέιντ-Ραθούα Χαρκόνεν, τον οποίο ερμήνευσε ο Στινγκ στην ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, δεν θα κάνει την εμφάνισή του στο πρώτο μέρος αλλά τον φιλάει για την δεύτερη ταινία. «Το βιβλίο είναι τόσο πλούσιο. Υπάρχουν τόσες φανταστικές λεπτομέρειες για διαφορετικές κουλτούρες. Για να μπορέσουμε να τις διατηρήσουμε και να έχουν χρόνο να τις δείξουμε στην ταινία, έπρεπε να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις.»

Οι πιο «σοφοί» σημειώνουν πως ο Βιλνέβ θα έπρεπε να είχε μαγειρέψει πριν πεινάσει και να είχε γυρίσει την τριλογία όλη μαζί - όπως έκανε ο Πίτερ Τζάκσον με τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ». Τώρα θα ήταν σε πιο εύκολη θέση και χωρίς να αγωνιά για το αν θα του δοθεί το πράσινο φως μιας δεύτερης ή και τρίτης ταινίας.

Το «Dune» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου.