Industry

«Dune 2»: Ο Ντενί Βιλνέβ είναι έτοιμος για το sequel...

στα 10

... και θέλει να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2022.

«Dune 2»: Ο Ντενί Βιλνέβ είναι έτοιμος για το sequel...

Οι περιπέτειες του είναι γνωστές: το «Dune», η μεταφορά του λογοτεχνικού έπους του Φρανκ Χέρμπερτ στη μεγάλη οθόνη από τον Ντενί Βιλνέβ, είχε ακόμα πιο επικές διαστάσεις στην ολοκλήρωσή του και τη διανομή του - λόγω πανδημίας. Η απόφαση της Warner να πουλήσει όλο της το περιέχόμενο στο streaming κανάλι της HBO Max είχε εξοργίσει τον Βιλνέβ, ο οποίος υπερασπίζεται με πάθος το μεγαλείο της μεγάλης οθόνης.

Διαβάστε την κριτική του Flix: Φωνάξτε το με το όνομά του. «Dune!»

dune 607

Φαίνεται όμως ότι η πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Βενετίας, οι διθυραμβικές κριτικές και η πιο διαλλακτική στάση της Warner μέσα στο 2021, αναπτέρωσαν το ηθικό του Βιλνέβ, ο οποίος τώρα δηλώνει έτοιμος για το sequel της ταινίας (πιθανόν με το δεύτερο βιβλίο του Χέρμπερτ «Dune Messiah»).

Αλλωστε το είχε ξαναπεί: ήθελε να πει ολόκληρη την ιστορία του «Dune»

Οταν κάνεις μία ταινία σε δύο μέρη, όσο κατασκευάζεις το πρώτο, έχεις συνεχώς στο μυαλό σου το δεύτερο. Μόνο που για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να κινηθείς γρήγορα με το sequel. Είμαι έτοιμος λοιπόν να ξεκινήσω!»

ντενί βιλνέβ dune main

Αυτό που περιμένει λοιπόν είναι το πράσινο φως της Warner:

«Αν υπάρχει ενδιαφέρον και ενθουσιασμός από τους συνεργάτες μου, εγώ θα είμαι έτοιμος να ξεκινήσουμε γυρίσματα το 2022. Θα το ήθελα πολύ. Οπως και θα ήθελα να κυκλοφορήσει στις αίθουσες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ομως μια τέτοια ταινία έχει σκηνικά, κοστούμια - όλα θέλουν χρόνο...»

Διαβάστε περισσότερα: