Buzz

Τελικά (ίσως) να δούμε ένα σίκουελ του «Dune»

στα 10

Η ταινία πάει καλά στο box office με την Warner να λέει πως μπορεί αυτό να μεταφραστεί και σε ένα σίκουελ. Γιατί όχι και σε τριλογία.

Τελικά (ίσως) να δούμε ένα σίκουελ του «Dune»

O Ντενί Βιλνέβ έχει δηλώσει αρκετές φορές πως θέλει να κάνει μια τριλογία «Dune». Εξάλλου όσοι έχουν το «Dune», το οποίο παίζεται ήδη στις αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ ανοίγει σήμερα και στους κινηματογράφους της Αμερικής ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του στο HBO Max, καταλαβαίνουν πως πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας πιο μεγάλης και επικής ιστορίας.

Και μπορεί ο Βιλνέβ, και οι φανς να το θέλουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι το πόσο το θέλουν και οι παραγωγοί της. Η αλήθεια είναι πως το κόστος μιας τέτοιας ταινίας είναι τεράστιο και μια δεύτερη (και τρίτη) ταινία δεν θα κοστίσει και λίγο και αν τα έσοδα στο box office δεν είναι τα επιθυμητά, σίγουρα το στούντιο δεν θα βρει λόγο να ξοδέψει τα ίδια και περισσότερα λεφτά για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα: «Dune 2»: Ο Ντενί Βιλνέβ είναι έτοιμος για το sequel...

Dune

Αλλά ευτυχώς τα νούμερα από το παγκόσμιο box office είναι καλά. Αυτό ανάφερε ο CEO της WarnerMedia Τζέισον Κίλαρ στο Variety λέγοντας πως «είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με τα όσα έχουμε δει αυτές τις δυο εβδομάδες» με το «Dune» να έχει έσοδα πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια.

Και αυτά μπορεί να είναι ευχάριστα νέα αλλά το ερώτημα παραμένει: θα δούμε κάποιο σίκουελ του «Dune» ή όχι; «Αν θα έχουμε σίκουελ του “Dune”; Αν δείτε την ταινία θα δείτε και το πως τελειώνει. Και νομίζω πως αυτό απαντά στην ερώτησή σας», δήλωσε ο Κίλαρ στο Deadline. Δηλαδή αυτό σημαίνει ναι;

Ισως. Μπορεί…

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντενί Βιλνέβ αποκάλυψε πως θα ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune»

Dune

Η CEO της WarnerMedia Αν Σάρνοφ εξηγεί: «Η ιστορία προετοιμάζει το έδαφος για σίκουελ. Η παραγωγή είναι τόσο εκπληκτική και η αφήγηση τόσο συναρπαστική που δεν πρόκειται να κριθεί μόνο στο box office», που σημαίνει ότι η απόφαση για ένα σίκουελ θα βασιστεί στο «στο σύνολο του τι μπορεί να κάνει το «Dune» για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του HBO Max.»

Πάντως τα πράγματα δείχνουν αρκετά θετικά μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε μόνο όλο αυτό να προχωρήσει και να δούμε την κινηματογραφική τριλογία την οποία οραματίστηκε ο Βιλνέβ να γίνεται πραγματικότητα.