Industry

Από το «Toy Story 5» μέχρι το «Avatar 3», μάθετε όλα όσα ανακοίνωσε η Disney στο φετινό D23!

στα 10

Η εμβληματική εταιρία μοιράζεται πλήθος νέων κυκλοφοριών με το κοινό, επιβεβαιώνοντάς μας -για ακόμη μία φορά- ότι βρίσκεται στα καλύτερά της.

Από το «Toy Story 5» μέχρι το «Avatar 3», μάθετε όλα όσα ανακοίνωσε η Disney στο φετινό D23!

Με τη Marvel να ανακοινώνει την επιστροφή τόσο των Αδελφών Ρούσο, όσο και του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο MCU (στο Hall H του Comic Con) πριν από λίγες εβδομάδες, οι προσδοκίες για το φετινό D23, το ετήσιο event της Disney, ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Η -εντυπωσιακότατη- φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνια, χαρίζοντάς μας τόνους νέων πληροφοριών αναφορικά με τις επερχόμενες κυκλοφορίες που θα δούμε από την εταιρία μέσα στα επόμενα χρόνια. Ανάμεσά τους, συναντάμε σίκουελ αγαπημένων franchises, αλλά και νέους τίτλους που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο φιλμικό -και μη- σύμπαν της Disney κα της Pixar.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές είναι οι εταιρίες παραγωγής που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με δυσκολίες όπως η συρρίκνωση της βιομηχανίας και η -αισθητή- μείωση των εσόδων που αποφέρουν τα ταμεία των κινηματογράφων. Κόντρα στις παραπάνω αντιξοότητες που χαρακτηρίζουν το κινηματογραφικό τοπίο, η Disney συνεχίζει ακάθεκτη να ξεχωρίζει, καταρρίπτοντας εισπρακτικά ρεκόρ.

Μέσα στον Ιούνιο, το σίκουελ της Pixar «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κερδίζοντας 295 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο άνοιγμα του πρώτου του Σαββατοκύριακου, γεγονός που το κατέστησε όχι μόνο την πρώτη ταινία που κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο της, μετά από το περσινό «Barbie», αλλά και το εισπρακτικότερο φιλμ κινουμένων σχεδίων στην ιστορία.

Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια και παραμένει ακόμα στις αίθουσες, αντιμετωπίζοντας έντονο ανταγωνισμό από την άλλη μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού από την Disney, το «Deadpool & Wolverine».

Διαβάστε ακόμα: Το «Deadpool & Wolverine» ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office (!)

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά τα παραπάνω καλά νέα για την εταιρία, η Disney ανέφερε αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας ανακοίνωσης των κερδών της, ότι σημείωσε -επιτέλους- σημαντικά κέρδη από το streaming, με τα συνολικά έσοδά της να αυξάνονται κατά 15% σε σχέση με την περασμένη άνοιξη. Επιπλέον, ο κολοσσός της κινηματογραφικής βιομηχανίας ανακοίνωσε πως το εισόδημά του ανέρχεται πλέον στα 4,225 δισεκατομμύρια δολάρια (19% πάνω από την τελευταία καταμέτρηση), κυρίως ως αποτέλεσμα του box office που προέκυψε από τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2», αλλά και το «Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων».

Την έναρξη του φετινού D23 Entertainment Showcase παρουσίασε η Ιβέτ Νικόλ Μπράουν. Κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε ένα φαντασμαγορικό βίντεο, το οποίο περιείχε στιγμιότυπα τόσο από το ιστορικό παρελθόν, όσο και από το μέλλον της εταιρίας, μέσα στα οποία υπήρχαν και σύντομα πλάνα από την πολυαναμενόμενη live action εκδοχή της «Χιονάτης».

Στη συνέχεια της βραδιάς, η Αουλιί Κραβάλιο, βρέθηκε επί σκηνής για να ανακοινώσει την κυκλοφορία του επερχόμενου σίκουελ της «Βαϊάνα» και να τραγουδήσει ένα νέο τραγούδι από την ταινία, με τίτλο «We’re Back», συνοδευόμενη από χορευτές και τραγουδιστές. Τη σκυτάλη πήρε ο συμπρωταγωνιστής της, Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να βοηθήσει στην παρουσίαση, εξηγώντας πως στη δεύτερη ταινία του franchise θα δούμε τη Βαϊάνα να αναπτύσσει τη σχέση της με τη νεότερη αδερφή της, αναζητώντας παράλληλα νέες φυλές, ταξιδεύοντας σε άγνωστα νερά. Ο Τζόνσον παρουσίασε επίσης ένα νέο πρότζεκτ με τίτλο «Monster Jam».

Ακολούθησε η παρουσίαση του «Avatar 3: Fire and Ash», κατά την οποία ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του franchise, Τζέιμς Κάμερον, αφού προλόγισε την ταινία με τη φράση «όχι αυτό που περιμένετε, αλλά σίγουρα αυτό που θέλετε», ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους πρωταγωνιστές των δύο προηγούμενων ταινιών, Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Σαλντάνα.

Με αφορμή την τεραστίων διαστάσεων επιτυχία του «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» η Disney και η Pixar ανακοίνωσαν μια νέα spinoff σειρά για το Disney+ με τίτλο «Dream Productions», η οποία θα κυκλοφορήσει το 2025. Η σειρά κινουμένων σχεδίων θα επικεντρώνεται στο στούντιο ταινιών που δημιουργεί τα όνειρα στο μυαλό της Ράιλι (!)

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η ανακοίνωση του δημιουργικού διευθυντή της Pixar, Άντριου Στάντον, ως σκηνοθέτη του «Τoy Story 5». Η πλοκή της ταινίας θα επικεντρώνεται στην ολοένα και μεγαλύτερη εμμονή των παιδιών με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σε άλλες ανακοινώσεις της Pixar συγκαταλέγονται η νέα σειρά μεγάλης διάρκειας για το Disney+, με τίτλο «Win or Lose», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς και το τρέιλερ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Elio». Η ταινία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2024, αλλά εντέλει θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2025. Επιπλέον, ο αρχικός σκηνοθέτης της ταινίας, Άντριαν Μολίνα, αντικαταστάθηκε από τις Ντόμι Σι (storyboard artist σε πολλά πρότζεκτ της Pixar και νικήτρια του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων για το «Bao») και Μάντελιν Σαράφιαν (μέλος του καλλιτεχνικού τμήματος στις ταινίες «Κόκο» και «Πάντα στο Κόκκινο» και σκηνοθέτρια της μικρού μήκους ταινίας «Burrow»), ενώ η αρχική ηθοποιός που θα χάριζε τη φωνή της στην ταινία, Αμέρικα Φερέρα, επίσης αντικαταστάθηκε από τη Ζόε Σαλντάνα.

Η Pixar ανακοίνωσε επίσης μια νέα πρωτότυπη ταινία με τίτλο «Hoppers» με πρωταγωνιστές τους Τζον Χαμ, Μπόμπι Μόινιχαν και Πάιπερ Κούρντα. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο δημιουργός του «We Bare Bears», Ντάνιελ Τσονγκ, ο οποίος υπήρξε επίσης story artist στην Pixar. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2026.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε και το τρίτο μέρος της σειρά ταινιών «οι Απίθανοι» το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Στην ενότητα Disney Animation, ανακοινώθηκαν δύο ακόμη σίκουελ. Ο λόγος, για το «Ψυχρά και Ανάποδα 3» και το «Ζωούπολη 2». Το πρώτο μάλιστα βρίσκεται ήδη υπό παραγωγή και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2027, ενώ αποκαλύφθηκε και το concept art της ταινίας. Ανακοινώθηκε επίσης ότι βρίσκεται στα σκαριά και μία τέταρτη ταινία του δημοφιλούς franchise.

Από τη βραδιά δεν έλειπαν και ανακοινώσεις σχετικές με το franchise του Star Wars. Ο υποψήφιος για Οσκαρ Τζουντ Λο έδωσε το παρόν, προκειμένου να παρουσιάσει το πρώτο τρέιλερ της σειράς «Skeleton Crew» για το Disney+. Η σειρά αναμένεται να έχει κάποιες ομοιότητες με το «Stranger Things», καθώς επικεντρώνεται σε μία ομάδα παιδιών που κάνουν μια μυστηριώδη ανακάλυψη, η οποία τους στέλνει σε ένα επικίνδυνο ταξίδι. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς έχει οριστεί η 3η Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε η εμφάνιση του Ντιέγκο Λούνα, ο οποίος μοιράστηκε ορισμένες πληροφορίες για την επερχόμενη σεζόν του «Andor». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η πλοκή εκτυλίσσεται 4 χρόνια μετά και ο Μπεν Μέντελσον, ο οποίος υποδύθηκε τον Ορσον Κρένικ στο «Rogue One», θα επανέλθει, υποδυόμενος τον ρόλο του στην επερχόμενη σεζόν.

Άλλες ειδήσεις από τη Lucasfilm περιλαμβάνουν την ανακοίνωση της νέας ταινίας τους, «The Mandalorian and Grogu» η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026. Οι δημιουργοί του πρότζεκτ, παρουσίασαν αρχικά πλάνα, καθώς και το επίσημο λογότυπο της ταινίας. Οι θαυμαστές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την επιστροφή του Razor Crest, του σκάφους του «The Mandalorian».

Τέλος, για την παρουσίαση της Marvel, ο Ράιαν Ρέινολντς δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, αλλά μέσω βίντεο που προβλήθηκε, στο οποίο ευχαρίστησε τους θαυμαστές για τη συμβολή τους στην επιτυχία του «Deadpool & Wolverine». Μετά την εισαγωγή του Ρέινολντς, ο Αντονι Μακι ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει ένα κλιπ από το «Captain America: Brave New World». Το καστ του «The Fantastic Four» επίσης δεν ήταν παρόν εξαιτίας γυρισμάτων της ταινίας που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα είχε προετοιμάσει και εκείνη ένα βίντεο για το κοινό.

Μία νέα ανακοίνωση για το «Daredevil: Born Again» δόθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Marvel, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2025 και τον Τζον Μπέρνταλ να επιβεβαιώνει την επιστροφή του ως The Punisher. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το τρέιλερ για το «Agatha All Along», με την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας να έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν τη λήξη του D23, προβλήθηκε επίσης ένα πολύ σύντομο στιγμιότυπο από τη live action εκδοχή του «Lilo & Stitch» που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2025, καθώς και ένα απόσπασμα από το «Freaky Friday 2» του οποίου ο τίτλος αποκαλύφθηκε ότι είναι «Freakier Friday».