Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ψηφίζει Αλφόνσο Κουαρόν

στα 10

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης βαδίζει πλέον ολοταχώς προς το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ψηφίζει Αλφόνσο Κουαρόν

Με το μεγάλο βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών να πηγαίνει στον Αλφόνσο Κουαρόν, ο Μεξικανός σκηνοθέτης του («Roma») αναδεικνύεται πλέον σε φαβορί για το Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, καθώς επικράτησε των συνυποψηφίων του, Μπράντλεϊ Κούπερ («Ενα Αστέρι Γεννιέται»), Πίτερ Φαρέλι («Το Πράσινο Βιβλίο»), Σπάικ Λι («BlacKkKlansman») και Ανταμ ΜακΚέι («Vice»).

Αν πιστέψουμε τα στατιστικά, ο Κουαρόν έχει ελάχιστες πιθανότητες να χάσει το Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, καθώς στα 70 χρόνια του θεσμού του Σωματείου μονάχα έξι φορές οι προτιμήσεις των μελών του δεν έχουν ταυτιστεί με εκείνες των μελών της Ακαδημίας των Οσκαρ. Ο ίδιος ο Κουαρόν έχει κερδίσει στο παρελθόν τόσο το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών όσο και το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Gravity».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει «Green Book»

eighth grade 607 «Eighth Grade»

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ, από την άλλη, ήταν ο μεγάλος χαμένος, καθώς όχι μονάχα έχασε από τον Κουαρόν, αλλά και από τον Μπο Μπέρνχαμ («Eighth Grade»), στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Αντίθετα, ο Ανταμ ΜακΚέι του («Vice») παρηγορήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για δραματική σειρά, για τη δουλειά του στο «Succession».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η νίκη του Τιμ Γουάρντλ για το («Three Identical Strangers»), το οποίο απέτυχε να βρει καν μια θέση στις υποψηφιότητες για το Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Three Identical Strangers 607 «Three Identical Strangers»

Δείτε παρακάτω τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών.

Καλύτερη σκηνοθεσία ταινίας μεγάλου μήκους: Αλφόνσο Κουαρόν («Roma»)
Καλύτερη σκηνοθεσία για σκηνοθετικό ντεμπούτο: Μπο Μπέρνχαμ («Eighth Grade»)
Καλύτερη σκηνοθεσία για ντοκιμαντέρ: Τιμ Γουάρντλ («Three Identical Strangers»)
Καλύτερη σκηνοθεσία για δραματική σειρά: Ανταμ ΜακΚέι («Succession» - επεισόδιο «Celebration»)
Καλύτερη σκηνοθεσία για κωμική σειρά: Μπιλ Χέιντερ («Barry» - επεισόδιο «Chapter One: Make Your Mark»)
Καλύτερη σκηνοθεσία για τηλεταινία ή μίνι σειρά: Μπεν Στίλερ («Escape at Dannemora»)

Escape at Dannemora 607 «Escape at Dannemora»

Διαβάστε ακόμη

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.