Φεστιβάλ / Βραβεία

O Πολ Σρέιντερ δεν είναι έτοιμος να πει ευχαριστώ στα Οσκαρ για την πρώτη υποψηφιότητά του

στα 10

Ενας από τους παραγνωρισμένους (σπουδαίους) δημιουργούς του Χόλιγουντ δεν νοιάστηκε ποτέ για τη γνώμη των άλλων.

O Πολ Σρέιντερ δεν είναι έτοιμος να πει ευχαριστώ στα Οσκαρ για την πρώτη υποψηφιότητά του

Το σενάριο του για τις «Ακρότητες» τις οποίες σκηνοθέτησε επίσης, έφερε τον Πολ Σρέιντερ για πρώτη φορά στις υποψηφιότητες των Οσκαρ. Σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Blue Collar», το «America Gigolo», το «Mishima», το «The Comfort of Strangers» και σεναριογράφος ταινιών όπως ο «Ταξιτζής», ή το «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε, μοιάζει απίστευτο, αλλά δεν είχε βρεθεί ποτέ μέχρι τώρα στις πεντάδες των Οσκαρ.

Η τελευταία του ταινία, που βρέθηκε σε δεκάδες λίστες κριτικών με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς κι έσπρωξε τον πρωταγωνιστή του Ιθαν Χοκ σε σοβαρό διεκδικητή μιας θέσης στην πεντάδα των ερμηνειών (την οποία δυστυχώς δεν κέρδισε), του έφερε την πρώτη του υποψηφιότητα, αλλά ο ίδιος δεν δείχνει ακριβώς ενθουσιασμένος.

Δείτε επίσης: Οscars 2019: Ολες οι υποψηφιότητες (εκεί όπου σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενη»)

paul schrader 607

Μιλώντας στην εφημερίδα Los Angeles Times ο Σρέιντερ είπε ανάμεσα σε άλλα: «Αν η ταινία μου δεν άρεσε στους κριτικούς ή στην ακαδημία, εγώ θα ήξερα ούτως ή άλλως ότι είναι μια καλή ταινία. Η επιβεβαίωσή μου δεν εξαρτάται ούτε από την ακαδημία ούτε από τους κριτικούς. Αλλά από την άλλη, είναι πολύ ενθαρρυντικό να καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν αυτό που προσπάθησες να κάνεις».

paul schrader ethan hawke 607

Εν τούτοις ο Σρέιντερ δεν δείχνει να έχει τα Οσκαρ στην ίδια εκτίμηση με πολλούς από τους συναδέλφους του. «Είχα μια συζήτηση πριν από χρόνια με τον Σκορζέζε, γιατί ο Μάρτι ήταν σχεδόν εμμονικός με το να κερδίσει ένα Οσκαρ. Και του είπα “Μάρτι αν τα όσκαρ είναι η προτεραιότητά σου, είναι καιρός να αποκτήσεις καινούριες προτεραιότητες”. Κι όπως ένιωθα τότε, νιώθω και σήμερα. Μου είναι μια δύσκολη κουβέντα να κάνω, διότι ποτέ δεν σεβόμουν την Ακαδημία για τις επιλογές τους. Εν τούτοις είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που με διάλεξαν. Οπότε είμαι μάλλον διχασμένος. Από την μια λέω, στ΄αλήθεια δεν έχει καμιά σημασία κι από την άλλη σκέφτομαι ότι όντως έχει σημασία».

paul schrader ethan hawke 607

Και τα παραπάνω μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, ο Πολ Σρέιντερ θα άξιζε να κερδίσει το Οσκαρ φέτος, τουλάχιστον για τον ευχαριστήριο του λόγο. Ή πιθανότατα τον μη ευχαριστήριο λόγο του.

Δείτε ακόμη:

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.