Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να κάνει ένα μικρό διάλειμμα πριν ξεκινήσει το «Dune Part Three»

στα 10

Μπορεί ο Ντενί Βιλνέβ να γύρισε τα δυο πρώτα μέρη του «Dune» το ένα μετά το άλλο, αλλά ο ίδιος σκέφτεται να κάνει ένα μικρό διάλειμμα πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του τρίτου μέρους της τριλογίας του.

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να κάνει ένα μικρό διάλειμμα πριν ξεκινήσει το «Dune Part Three»

Μπορεί το «Dune: Μέρος Δεύτερο» να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στις αίθουσες, μεταφέροντας την έξοδό του από τον Νοέμβριο στο Μάρτιο λόγω της απεργίας των ηθοποιών (τέλη Φεβρουαρίου στην Ελλάδα), ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντενί Βιλνέβ έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται τις λεπτομέρειες του τρίτου μέρους της ιστορίας του.

Τα δυο πρώτα μέρη της σειράς γυρίστηκαν το ένα μετά το άλλο, αλλά φαίνεται πως το τρίτο μέρος δεν θα έχει την ίδια τύχη. Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για την ταινία στην Σεούλ αποκάλυψε πως ίσως θα χρειαστεί να κάνει μια μικρή «παράκαμψη» πριν γυρίσει το τρίτο μέρος. «Το σενάριο έχει σχεδόν τελειώσει. Θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα. Υπάρχει ένα όνειρο να κάνω μια τρίτη ταινία… Θα ήταν απολύτως λογικό για μένα. Αλλα δεν ξέρω ακριβώς πότε θα επιστρέψω στον Αράκις. Μπορεί να κάνω μια παράκαμψη πριν απλώς για να απομακρυνθώ από τον ήλιο. Για την ψυχική μου υγεία, μπορεί να κάνω κάτι στο ενδιάμεσο, αλλά το όνειρό μου θα ήταν να πάω για τελευταία φορά σε αυτόν τον πλανήτη που αγαπώ».

Ο Βιλνέβ δήλωσε πως το κοινό πρέπει να ετοιμάζεται να ζήσει μια «πιο ζωντανή» αναπαράσταση του franchise με το δεύτερο μέρος. «Για μένα, αυτή η ταινία είναι πολύ καλύτερη από το Πρώτο Μέρος. Υπάρχει κάτι πιο ζωντανό σε αυτό. Υπάρχει σχέση με τους χαρακτήρες. Προσπαθούσα να προσεγγίσω μια ένταση και μια ποιότητα συναισθημάτων που δεν έφτασα με το Πρώτο Μέρος, αλλά το κατάφερα με το Δεύτερο Μέρος. Δεν λέω ότι η ταινία είναι τέλεια, αλλά είμαι πολύ πιο χαρούμενος με το Δεύτερο Μέρος από ό,τι ήμουν με το Πρώτο. Ανυπομονώ να το μοιραστώ με το κοινό.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως το «Dune Part Three» είναι πολύ πιθανό να γίνει

dune 2

Ο Βιλνέβ είχε αναφέρει παλιότερα, ήδη από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας και πριν η Warner δώσει το πράσινο φως για μια δεύτερη, πως θα ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune» και πως η δεύτερη ταινία θα ολοκληρώνει το πρώτο βιβλίο της σειράς του Φρανκ Χεμπέρτ, με την τρίτη ταινία να εξερευνεί τα γεγονότα του «Dune Messiah».

Η επίσημη σύνοψη της δεύτερης ταινίας αναφέρει πως «θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη καθώς ενώνεται με την Τσάνι και τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε έναν πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμετωπίζοντας μια επιλογή μεταξύ της αγάπης της ζωής του και της μοίρας του γνωστού σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Φέρκγιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τζος Μπρόλιν και μαζί του η Φλόρενς Πιού θα παίξει τον ρόλο της πριγκίπισσας Ιρουλάν, την κόρη του Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Κρίστοφερ Γουόκεν, ο Οστιν Μπάτλερ, ο Ελβις στην ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, θα παίξει τον ρόλο του Φείντ Ράουθα και η Λέα Σεντού τον ρόλο της Λαίδης Μάργκο.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου 2024.