Φεστιβάλ / Βραβεία

Δεν είναι ποτέ αργά για ένα Οσκαρ!

στα 10

Η κατηγορία του Β' Ανδρικού Ρόλου στα φετινά Οσκαρ θα γραφτεί στην ιστορία. Οχι γιατί κάποιος από τους Κρίστοφερ Πλάμερ ή Μαξ φον Σίντοφ θα φύγει με το πρώτο τέτοιο βραβείο της καριέρας του, αλλά γιατί όποιος και από τους δύο να κερδίσει θα είναι ο γηραιότερος ηθοποιός που πήρε πότε Οσκαρ...

Δεν είναι ποτέ αργά για ένα Οσκαρ!
O Κρίστοφερ Πλάμερ και ο Μαξ φον Σίντοφ στο «Dreamscape» του 1984

H όχι και τόσο αναπάντεχη υποψηφιότητα του Μαξ φον Σίντοφ στην κατηγορία του Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά», μπορεί να μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες του φαβορί στην κατηγορία Κρίστοφερ Πλάμερ για τους «Πρωτάρηδες», αλλά ποιος μπορεί να παραπονεθεί όταν η ενδεχόμενη βράβευση οποιουδήποτε από τους δύο ηθοποιούς θα είναι η πρώτη στη μεγάλη καριέρα τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που ενώνει τις υποψηφιότητες των δύο βετεράνων ηθοποιών. Εκτός από το ότι είναι οι μόνοι υποψήφιοι ηθοποιοί στις ταινίες όπου συμμετέχουν, βρίσκονται και οι δύο στην ηλικία των 82 ετών (ο φον Σίντοφ είναι οκτώ μήνες μεγαλύτερος από τον Πλάμερ). Οποιος και να κερδίσει θα σπάσει το ρεκόρ του γηραιότερου ηθοποιού που έχει κερδίσει ποτέ βραβείο Οσκαρ.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κρατάει γερά η Τζέσικα Τάντι που κέρδισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον «Σοφέρ της Κυρίας Νταίζη» το 1989 σε ηλικία 80 ετών και 252 ημερών και ακολουθούν ο Τζορτζ Μπερνς που κέρδισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Τhe Sunshine Boys» το 1975 σε ηλικία 80 ετών και 69 ημερών, ο Μέλβιν Ντάγκλας που στα 79 του κέρδισε Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1979 στο «Να Είσαι Εκεί Κύριε Τσανς», ο Σερ Τζον Γκίλγκουντ (Β' Ανδρικό Ρόλο) για το «Αrthur» στα 77 του χρόνια το 1981, ο Ντον Αμίτσι επίσης Β' Ανδρικό Ρόλο στα 77 του για το «Cocoon», η Πέκγι Ασκροφτ (Β' Γυναικείο Ρόλο) στο «Πέρασμα στην Ινδία» στα 77 της χρόνια, ο 76χρονος Χένρι Φόντα (Α' Ανδρικό Ρόλο) στη «Χρυσή Λίμνη» του 1981, η Κάθριν Χέπμπορν στην ίδια ταινία σε ηλικία 74 ετών στο τέταρτο Οσκαρ της καριέρας της, ο Τζακ Πάλανς στα 73 του (Β' Ανδρικός Ρόλος) στο «City Slickers» και ο Αλαν Αρκιν που κέρδισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 2006 στο «Little Miss Sunshine» το 2006 σε ηλικία 72 ετών.

Διαβάστε περισσότερα για τη φετινή Οσκαρική κούρσα