Buzz

Διαβάστε τα διηγήματα στα οποία βασίστηκε το «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν

στα 10

Η ταινία χάρισε στους Κοέν την έβδομη υποψηφιότητά τους για Οσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

Διαβάστε τα διηγήματα στα οποία βασίστηκε το «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν

Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των φετινών οσκαρικών υποψηφιοτήτων ήταν η απρόσμενα δυναμική παρουσία του «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν σε τρεις κατηγορίες: καλύτερου τραγουδιού, κοστουμιών και διασκευασμένου σεναρίου.

Η ταινία των Κοέν ανέβασε τις φετινές υποψηφιότητες του Netflix στις 15 (10 για τον αναμενόμενο θρίαμβο του «Roma» και δύο ακόμα στην κατηγορία των μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τα «End Game» και «Period. End of Sentence.») και χάρισε στους δημιουργούς της την έβδομη υποψηφιότητά τους για Οσκαρ σεναρίου.

Διαβάστε ακόμη: «Φλεγόμενος Αχυρώνας»: Διαβάστε εδώ το διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, όπου βασίστηκε το «Burning» του Λι Τσανγκ-ντονγκ

The Ballad of Buster Scruggs 607

Αυτό που εξέπληξε ωστόσο ακόμα περισσότερο αρκετούς είναι ότι βρέθηκαν υποψήφιοι στην κατηγορία του διασκευασμένου και όχι του πρωτότυπου σεναρίου, όπως θα περίμενε κανείς. Κι αυτό γιατί δύο από τις έξι συνολικά ιστορίες του σπονδυλωτού τους γουέστερν (το σενάριο του οποίου είχε βραβευτεί και στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας) βασίζονται σε προϋπάρχουσες λογοτεχνικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, το επεισόδιο «All Gold Canyon», με πρωταγωνιστή τον Τομ Γουέιτς ως χρυσοθήρα, βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Τζακ Λόντον που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1904, ενώ το «The Girl That Got Rattled», με πρωταγωνίστρια τη Ζόι Καζάν, διασκευάζει το ομότιτλο διήγημα του Στιούαρτ Εντουαρντ Γουάιτ που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1901.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τη διαδρομή που ακολούθησαν οι αδελφοί Κοέν για τη σεναριακή διασκευή τους, μπορείτε να διαβάσετε τα δύο πρωτότυπα διηγήματα τα οποία είναι διαθέσιμα online εδώ: «All Gold Canyon», «The Girl That Got Rattled».

The Ballad of Buster Scruggs 607

Διαβάστε ακόμη